Breaking News

Blogturné Karácsony - 23. nap

 
Mi az a Blogturné Karácsony? 

Közeleg a karácsony… s hogy Jane Austen szavaival éljünk:


“Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.”

Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat!

Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! :)

S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád!

(Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban részt vevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni - ne aggódjatok, adunk segítséget!)


Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!!

 "Nyitogasd" ki az ablakokat, hogy összeálljon a teljes történet! Minden nap új szereplő!




December 23. - Még 1 nap van karácsonyig


De a mondatot már nem fejezheti be, mert újabb jövevény érkezik. A már pont nyugodttá vált hangulat újra felkavarodik.
Az idegen mindenkire más hatást gyakorol, de az látszik, hogy senkit sem hagy hidegen. Ő még a sok furcsa szerzet között is kitűnik, akik már amúgy is a szobában tartózkodnak.
Fekete haja mérnöki pontossággal beállított tüskékként meredezik, talán ez az első, ami mindenki szemét magára vonzza. Már csak azért is, mert néhány tincsét a homlokánál pirosra és zöldre festette, az ünnep alkalmából. De a többi részlet még ennél is meglepőbb: a szemének éles íve, amit tovább hangsúlyoz a fekete szemhéjtus és talán a szemhéjfesték is, nem is beszélve az extra adag csillámporról.
- Az szájfény? - kérdezi döbbenten Da.
- Miért, szeretnéd megkóstolni? - flörtöl Ma. - Az a rossz hírem, hogy már foglalt vagyok. Amúgy csak nem egy újabb Lightwood?
- Lightwood? - Da-nek fogalma sincs, mire gondol Ma.
- Szerencse! Így is van velük elég bajom - legyint a férfi. - Zöldszemű szörnyetegek.
Aztán már oda sem figyel, csak csettint, és a bejárati ajtó felett fagyöngy terem. Közben beljebb lép, és ezzel ruházata újabb biztosítékot ver ki, leginkább a férfi vendégek körében.
Ma vékony lábán fekete farmernadrág feszül, amelynek bizonyos pontjain fémkapcsok állnak ki - hasonlóak ahhoz, amelyeket a fülében is visel -, felülre pedig egy igazi karácsonyi pulcsit húzott, de látszik, hogy az is különleges kivitel. Az elején egy teljes rénszarvasszán repül, végig a mellkasán, aztán a hátán, míg körbe nem ér. Minden alkalommal, amikor körbeérnek, a rénszarvasok kikacsintanak a szobában lévőkre.
- Túl nagy a nyugalom. De majd én teszek róla, ne aggódjatok!
Egyetlen intésére kék szikrák pattannak ujjai között, aztán máris boák lógnak a plafon különböző pontjairól, néhány perccel később pedig egy egész bárpultot varázsol elő. Erre még B is magához tér.
- Ki ez a cukipofa? - kérdezi, de meg sem várva a választ, szinte kúszik a kék, rózsaszín és zöld italok felé, mint mikor egy szomjazó a sivatagban oázist talál.
Aztán Ma. egy apró csomagot varázsol elő, és C felé nyújtja.
- Csak egy régi emlék Peruból. Gondoltam, neked tetszeni fog.
Amikor észreveszi As-t, meglepetten felhúzza a szemöldökét.
- Nem tudtam, hogy az Éjszakai gyermekei is meg vannak hívva.
- Te meg ki a fene vagy? - lép közelebb Al, és nem túl barátságosan méregeti az új jövevényt.
- Nem vagy New York-i, mi? Bár ami azt illeti, úgyis világhírű vagyok.
Ma ügyet sem vet Al-re, és ez nyilvánvalóan nem tetszik neki.
Ebben a pillanatban K és De jönnek be az erkélyről, hogy megnézzék, mi történik odabenn. Amikor Ma meglátja a fiút, rögtön felcsillan a szeme.
- Á! Sötét haj és micsoda kék szemek! - A nyilvánvaló figyelemtől K zavarba jön, és közelebb húzódik De-hez. - Jaj, ne aggódj már! Attól, hogy az esetem vagy, még nem vetem rád magam. És tudom, hogy foglalt vagy.
- Azt, hogy K foglalt, már mindenki tudja - sóhajtja Cl.
- Egyébként ott kint meg mi van?
- Tűzijáték - feleli már sokkal lelkesebben K, és áradozni kezd arról, milyen szép.
- Ha szép tűzijátékra vágytok, jó embert hívtatok! És még fagyoskodnotok sem kell hozzá. Nekem még Gandalf is csak jelenthet.
Azzal Ma olyan fényeket varázsol a szobába, hogy mindenki teljesen meghökken. Ide-oda pattognak az apró fénylabdacsok, aztán bizonyos időközönként összeállnak valamivé, végül apró csillámokra robbannak. Mielőtt azonban földet érhetnének, Ma újabb intésére minden kezdődik elölről. Van a levegőben minden: sárkányok és kacsák, tündérek és farkasok, amit csak el tudnak képzelni.
Erre már azok is visszatérnek a szobába, akik addig az erkélyen figyelték J tűzijátékát. Körbeállják a férfit, és tátott szájjal figyelik a mutatványt. Arcukon kék, zöld és piros fények játszanak, annak megfelelően, hogy éppen mit varázsol eléjük Ma.
- Így már sokkal jobb. Most már mindenki ámulhat a nagyságomtól, csak nyugodtan.
C kuncogni kezd, de senki nem mond ellent.
- Bár a fő attrakció szerintem még hátravan - pillant Ma a háta mögé, a bejárat felé, mintha tudná, mi következik, és már előre felvértezné magát.



Nyereményjáték


A rafflecopter dobozba belépve máris esélyes vagy a Blogturné Klub karácsonyi mulatságának kisebb
nyereményeire. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod - indulhatsz a főnyereményért, amit karácsony napján sorsolunk! Rajta hát!

(Még egyszer szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Könnyen lehet, hogy az adott szereplőt még nem is ismeritek, mert az elkövetkező egy-két hétben kezdődő blogturnéinkban lesz majd szerepük. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

A mai napon a karácsonyi pulcsis varázsló nevére vagyunk kíváncsiak!
a Rafflecopter giveaway

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett a mai bejegyzés, Deszy. Különösen a különböző apró, vagy nem oly apró utalások, melyek olyanok számára, akik jól ismerik ezt a karaktert nagy derültséget okoznak.
    Sötét haj, kék szemek, huh?
    "Csak nem egy újabb Lightwood?" "Szerencse! Így is van velük elég bajom." xD Ezen akkorát szakadtam. Imádtam a mai bejegyzést röviden, jó kedvre derített!
    "Nekem még Gandalf is csak jelenthet." Ez egy Ma-ra annyira jellemző beszólás, de körülbelül igaz, nem véletlenül világhírű, ahogy mondta xD
    Köszönöm ezt a szórakoztató olvasmányt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Jaj, nagyon örülök, hogy így tetszett! :) Reméltem, hogy észreveszitek az apróságokat! És egyébként jön még néhány a mai, utolsó posztban is! ;)

      Törlés