Breaking News

BRÉKING! Komoly változás az Árnyék és csont sztorijában - az Árnyék és csont hamarabb, a Hat varjú később zárul?!

Bomba hírt robbantottak az Árnyék és csont készítői ma az Entertainment Weekly oldalán!

Mint ismeretes, az Árnyék és csont sorozat első évada furcsa megoldással ötvözött két Grisaverzum könyvsorozatot. Az Árnyék és csont oldaláról nagyjából az első könyv történetét dolgozták fel, mellette pedig behozták a Hat varjú szereplőit is - de még nem az első könyv sztorijával, hanem amolyan félig új előzménytörténettel.

Mindeddig úgy tudtuk, hogy a második évadban az Árnyék és csont sztorija folytatódik a második könyvvel, a Hat varjú története pedig halad tovább, immáron "rendesen", tehát az első könyv sztorijával. 



Most azonban a két showrunner, Eric Heisserer és Daegan Fryklind elárulták, bizony nem ez történik majd. 

A második évad egyszerre meséli majd el az Árnyék és csont trilógia további két könyvének történetét, tehát mind az Ostrom és vihar, mind a Pusztulás és felemelkedés könyv történetét végigviszi, ezzel pedig tulajdonképpen ezt a vonalat le is zárja.

És hogy mi a helyzet a Hat varjúval?

Nos, annyi bizonyos, hogy néhány dolgot használni fognak a duológiából, hiszen tudjuk, hogy érkezik Wylan. Viszont ezzel együtt még mindig nem fogja feldolgozni a Hat varjú könyv történetét - szóval nem, még mindig nem kapjuk meg azt a sztorit, amivel a könyvekben bemutatta Leigh Bardugo a varjakat. 

Ez viszont jó hír is lehet, ugyanis Heisserer - akiről már az első évad kapcsán kiderült, hogy valójában a varjak történetébe szeretett be, és ebből akart adaptációt készíteni - úgy nyilatkozott, hogy a "nagyobb ambíciói vannak" a Hat varjú kapcsán. Azt viszont ígéri, hogy lesznek kikacsintások a Hat varjú könyvek felé most is. 

A könyves sztori helyett úgy tűnik, Pekka Rollins kapcsán görgetik tovább a sorozatban a varjak szálát, gyakorlatilag mintegy időhúzásként. 


Ez a rengeteg változtatás részben meglepő lehet, viszont igazából talán mégsem annyira. Azért az mostanra elég egyértelmű, hogy a grisa trilógia a jelenlegi YA trendekhez már kevésbé passzol, mint a Hat varjú, ráadásul ahogyan említettem, Heisserer kifejezetten a varjakért rajongott. Az persze így is váratlan és fájdalmas hír, hogy eszerint egy évaddal hamarabb kell búcsút vennünk az Éjúrtól és Ben Barnestól - egyúttal viszont azt is megmagyarázza, miért vágatta le ilyen bátran a haját az Alinát alakító Jessie Mei Li, ő már valószínűleg tudta, hogy újabb évadra már nem tér vissza.

Ezekután viszont jogosan merül fel a kérdés: vajon számolnak a magyarul frissen megjelent King of Scars sztorijával is, mondjuk egy harmadik évadra?


Egyébként a hírek mellé két új fotót is kaptunk az évadból:




Nincsenek megjegyzések