Breaking News

Új regénnyel jelentkezik Leigh Bardugo - ez egy önálló történet lesz!






Leigh Bardugo derült égből villámcsapás új könyvet jelentett be, ami nem része egyik eddigi sorozatának és világának. A The Familiar, vagyis A familiáris egy történelmi fantasy, ami a spanyol aranykorban játszódik. Felnőtteknek szól (de nem horror), önállóan olvasható és a saját családi története inspirálta.

Ahogyan a szerző írja: "Szerintem ez a legromantikusabb és legkarakterfókuszúbb történet, amit valaha írtam, és remélem, annyira imádjátok majd Luziát és Santangelt, mint én."

A könyv Amerikában egy kiadásban jelenik meg, nem lesz sokféle extra - viszont minden egyes kiadás ilyen fekete élfestéssel jelenik meg, illusztrált belső borítóval!

Az angol nyelvű megjelenés 2024. április 9.





A történetről:

Egy kopott házban, egy kopott utcában, a frissen fővárossá vált Madridban Luzia Cotado arra használja a mágia töredékeit, hogy valahogy átvészelje konyhalányként töltött, fáradsággal teli napjait. De amikor cselszövő úrnője rájön, hogy a konyhában robotoló szolgálója valójában az apró csodák tehetségét rejtegeti, azt követeli Luziától, hogy tehetségét a család társadalmi pozíciójának felemelésére fordítsa. 

Ami az unalmas nemesség egyszerű szórakoztatásaként kezdődik, veszélyes fordulatot vesz, amikor Luzia felkelti Antonio Pérez, a spanyol király száműzött titkára figyelmét. A király, miközben még mindig próbálja feldolozni imádott armadája vereségét, kétségbeesetten próbál előnyre szert tenni az Anglia eretnek királynőjével vívott harcban - Pérez pedig nem áll le, amíg vissza nem nyeri a király kegyeit. 

Luzia elhatározza, hogy megragadja a lehetőséget, hogy jobbra fordítsa sorsát, és beleveti magát a látók és alkimisták, szent emberek és üzérek világába, ahol elmosódnak a határok mágia, tudomány és csalás között. De ahogy egyre hírhedtebbé válik, úgy nő a veszélye is, hogy zsidó vérével magára vonja az Inkvizíció figyelmét is. Minden tudományára szüksége lesz, hogy túléljen, még ha ez azt is jelenti, hogy segítenie kell Guillen Santangelnek, egy megkeseredett, halhatatlan familiárisnak, akinek a titkai mindkettejük számára halálosak lehetnek.


Egy kis Waterstones beharangozó videó:
 

Nincsenek megjegyzések