Breaking News

Borzalmas Borítók - Mia Sheridan: Travis

A Borzalmas Borítók rovatban általában olyan könyvek borítóival találkozhattok, akiket nem ismerünk, hiszen azért a már befutott szerzőknél azért a grafikusok nem adnak ki szélsőségesen trehány munkát.

Ma viszont hatalmas döbbenetemre egy olyan szerző borítóját hoztam, akit mi is ismerhetünk Magyarországon: Mia Sheridant. 

Mia Sheridan a saját regényeit publikálja, és általában stock fotókból készülnek a borítói, ezzel együtt nem rosszak. Látszik, hogy stock fotók, de igényesek.

Ez a mostani viszont...

Mutatom:



A borítóval láthatóan egyszerre hozni az NA könyvek félmeztelen pasis borítót, a felnőtt romantikus könyves családias hangulatával. Teszi ezt viszont borzalmasan.

A Photoshop munkától olyan érzésem van, mintha kis túlzással paintben készült volna. De semmiképpen sem hozzáértő kezek munkája.

A meztelen férfinál elkövették az egyik legszembeszökőbb hibát: nincs vége a testének. Értem, értem, alul elhalványították, viszont akkor is egy lebegő pasit kapunk, akinek nincs alsóteste. Ráadásul fent is ott az effekt, úgyhogy a karja is átlátszó. (Ezt maximum akkor tudom elfogadni, ha a képen látható apuka szexuális fantáziájáról van szó, és azt "vetíti ki" a tenger fölé felhőnézegetés közben. De a fülszöveget olvasva nem erről van szó.)

Ha ez önmagában nem lett volna elég, szintén hasonlóan minőségi munkával sikerült a borító bal alsó sarkába elhelyezni egy apát(?) és fiát. Ha jól gondolom, ők itt valami magaslati pontról nézik a tengert, de egyáltalán nem sikerült ezt hihetően összehozni. A családi képnél látszódik még az eredeti háttér, és hiába a kényszeres elmosó effekt, az éles határ a tenger és az alakok között akkor is hihetetlen szembetűnő. 

Ráadásul még ötvözni is sikerült a kettőt: a férfi torzó elhalványított alja rálóg az apuka fejére!

Hogy a fenébe fogadhat el egy közepesen sikeres író egy ilyen borítót? Főleg, hogy mivel magánkiadásról beszélünk, teljesen az ő döntése, hogyan, milyen borítóval és mikor jelenik meg a kötet.

Nincsenek megjegyzések