Breaking News

Szomorú hír: kaszát kapott az Árnyék és csont és a Hat varjú sorozat!
Sajnos az utóbbi időben sejteni lehetett, hogy rossz híreket fogunk kapni az Árnyék és csont sorozat kapcsán, mert feltűnően nagy volt a csend körülötte. És most befutott a hivatalos megerősítés is. 

Leigh Bardugo szívszorító Instagram bejegyzésben osztotta meg a hírt a rajongóival: sajnos az Árnyék és csont sorozat nem kap újabb évadot, ezzel együtt pedig a Hat varjú sorozat sem készül el. Természetesen hivatalos hírek is születtek a témában, de elég méltatlanul tálalva, ugyanis nem csak ezek a projektek kaptak kaszát, hanem más is, így pedig csoportos bejelentés született a Netflix részéről, egyben a "sztrájk utáni" kaszákról. (Igen, a hivatalos magyarázat szerint a döntésben amellett, hogy a 2. évad nem volt olyan sikeres, mint az első, a sztrájk is szerepet játszott.)

Mint ismeretes, az Árnyék és csont sorozat két évadot élt meg, és bár a Hat varjú szereplőket bevonták a történetbe aktívan, az ő könyvbéli történetük nagyrészt még el sem indult. A készítők arra játszottak, hogy az Árnyék és csont történetét kicsit felpörgetik a mára már érdekesebbnek tűnő és népszerűbb Hat varjú szereplőkkel, hogy aztán ők külön sorozatot kaphassanak, már a könyv története alapján.

Sajnos a második évad ezzel együtt már nem csak a varjak részén tért el a történettől, hanem elég szabad kézzel bántak az Árnyék és csont sztorikkal is. Ráadásul mindezt úgy, hogy a 2. évad lezárásakor valójában a legtöbb szereplő nem ott volt történetben/állapotban, ahol lennie kellett volna. 

Valószínűleg ez a sok változtatás is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a 2. évad nem érte el az első népszerűségét. 

Ahogyan Leigh írja: 

"A hírek nagyon szíven ütöttek. Összetört a szívem és csalódott vagyok, de próbálok a sorozata hálával gondolni. A legtöbb szerzőnek nincs lehetősége, hogy adaptációként lássa a munkáját. Azok közül, akiknek igen, pedig sokan megbánják a tapasztalatot. Én a szerencsések közé tartozom, akik büszkeséggel és hatalmas örömmel nézhetnek az adaptációjukra. Nagyon hálás vagyok az íróinknak, a stábunknak és a hihetetlen szereplőgárdánknak, akik nem csak rettentő tehetségesek, de jó emberek is. És leginkább azt szeretném elmondani, milyen hálás vagyok nektek, akik most ezt olvassátok - akár a könyvhöz találtatok utat először, akár a sorozatnak köszönhetően találtatok el a könyvekig. A Grishaverzum jobb hely miattatok, és nagyon hálás vagyok minden tweetért, posztért, kommentért, értékelésért, alkotásért, ficért, tetoválásért és cosplayért, ami ezt az egészet lehetővé tette. Könyves emberek vagyunk, ami azt jelenti, hogy sosem szűnünk meg hinni abban, hogy a varázslat valóra válhat. Ti vagytok rá a bizonyíték. Most pedig sírnom kell, talán inni is egyet, aztán meg látjuk, mi jön ezután. 
Nincs gyász,
Leigh"


1 megjegyzés:

  1. Sejthető volt, hogy netflix is kaszál. Hagyománnyá lett, hogy sztrájk után kasza sokszor gondolkodás nélkül is.

    VálaszTörlés