Breaking News

Új, magyar feliratos előzetest kapott Az auschwitzi tetováló
Korábban már írtam róla, hogy drámasorozat készül Az auschwitzi tetoválóból, mos pedig érkezett hozzá egy hivatalos, magyar feliratos előzetes is!

A film odakint május 2-án érkezik a Peacockon. Ami viszont nekünk fontosabb: a SkyShowTime-on elvileg június 7-én lesz elérhető az összes rész.


A hivatalos magyar leírás a sorozatról:

A The Tattooist of Auschwitz (Az auschwitzi tetováló) egy szlovák zsidó, Lali (Hauer-King) története, akit 1942-ben Auschwitzba deportálnak, abba a koncentrációs táborba, ahol több mint egymillió zsidót gyilkoltak meg a holokauszt idején.
Röviddel a megérkezése után Lali azt a feladatot kapja, hogy azonosítószámot tetováljon fogolytársai karjára. Gitával (Anna Próchniak) is akkor találkozik, amikor rabszámát a karjára tetoválja. Szerelmük, amely dacol az őket körülvevő borzalmakkal, ekkor szökken szárba. Ezzel kezdetét veszi egy bátor és felejthetetlen történet. A szeszélyes náci SS-tiszt, Stefan Baretzki (Jonas Nay) állandó őrizete alatt Lali és Gita elhatározzák, hogy életben tartják egymást.
Körülbelül 60 évvel később a most 80-as éveiben járó Lali (Keitel) találkozik az ambiciózus íróval, Heather Morrissal (Lynskey). A nemrég megözvegyült Lali összeszedi a bátorságát, hogy elmondja történetét a világnak. Miközben feleleveníti múltját Heathernek, Lali végre szembenéz fiatalkora traumatikus alakjaival, és felidézi az emlékeit arról, milyen volt szerelembe esni a világ egyik legsötétebb helyén. 
A The Tattooist of Auschwitz (Az auschwitzi tetováló) című sorozatot a Synchronicity Films vezető producere, Claire Mundell, a Sky Studiosszal együttműködésben készítette. A sorozatot Tali Shalom-Ezer rendezte. A The Tattooist of Auschwitz (Az auschwitzi tetováló) vezető producere és írója Jacquelin Perske, Evan Placey (társproducer) és Gabbie Asher epizódszerzőkkel együtt. Serena Thompson a Sky Studios vezető producere.


Korábban két simán angol nyelvű előzetest kaptunk már, egy hosszabbat és egy rövidebbet.Az új, magyar feliratos előzetes:
Fülszöveg:

A ​holokausztról számos könyv született, és bizonyára még fog is. Ám ez a történet minden szempontból különleges. Senki sem számított rá, hogy „a tetováló”, aki – félelemből és féltésből – annyi évtizeden át hallgatott, egyszer csak előáll vele. 
Azt hihetnénk, hogy Auschwitz–Birkenauról már mindent tudunk. Túlélők és elkövetők egyaránt vallottak róla. Tudjuk, hogy a „túlélésre kiválasztottak” egy fogoly asztala előtt sorakoztak, aki egy számsort tetovált az alkarjukra. De vajon ki volt ez a fogoly? Magas rangú kápó különleges kiváltságokkal? Mit láthatott az évek során, mikor elvonult előtte a sokezernyi deportált? 
Ez a fogoly Lale Sokolov volt. A neve és a száma ott áll az Auschwitz-jegyzőkönyvben, amelyből a világ értesült a halálgyárról. Amit ő látott, azt maroknyi fogoly láthatta csak. Különleges helyzetéből adódóan kizárólag az SS politikai részlegének tartozott számadással, ezért viszonylag szabadon mozoghatott a táborban. Szinte mindenütt járt: a cigányok barakkjában lakott, ott dolgozott, ahol a szelekció zajlott, naponta betért az irodába, kapcsolatot tartott foglyokkal, kápókkal, bejáró lengyel munkásokkal egyaránt. Hat nyelven beszélt. Megfordult Mengele részlegében, megjárta a büntetőbarakkot, látta a gázkamrákat, a rablás és megsemmisítés teljes futószalagját. 
De a története mégsem a borzalmak leltárja. Itt, ebben a földi pokolban lett szerelmes, itt talált rá arra a nőre, akit mindig keresett: Gitára. Lale megfogadta, hogy túl fogja élni, akármi vár is rá, és mindent megtesz azért, hogy Gita is túlélje. A folyamatos életveszéllyel dacolva, időnként reménytelenségbe zuhanva harcolt, és nem adta fel. 
Ez a könyv Lale és Gita története. Megrázó, igaz történet szerelemről, kitartásról, hitről és szerencséről. Az auschwitzi tetoválóról.


Nincsenek megjegyzések