Breaking News

Jön a Büszkeség és balítélet nálunk is színházban!

A Büszkeség és balítélet igazi klasszikus, amiből számtalan feldolgozás készült - mi, könyves bloggerek viszont jobbára a filmfeldolgozásokról írunk, mert sajnos nekem a közelmúltból nem rémlik színházi. (Javítsatok ki, ha tévedek!)




De most egy örömhírbe botlottam: Jane Austen regényét színpadra állítja a Centrál Színház!

Jane Austen művéből Joannah Tincey angol színésznő készített átiratot, melyet nagy sikerrel játszottak az Egyesült Királyságban. Az előadás különlegessége, hogy a két főszereplő, Balsai Móni és Schmied Zoltán összesen tizenegy karaktert alakít. 

Az előadás rendezője, Ujj Mészáros Károly elmondta: „Az előadás hangulata annyiban hasonlít a Liza, a rókatündér világához, hogy most is az a cél, hogy picit elvarázsoljuk a nézőt és egy szórakoztató, humoros, érzelmes utazásra vigyük. Vetített hátterekkel dolgozunk, ezáltal sok helyszínt tudunk megjeleníteni, így látványos is lesz. A darab alapjául szolgáló regény 200 éve született egy női szerző tollából, és akkoriban forradalmi műnek számított. A ma embere számára is aktuális: megmutatja, az előítéletek mennyire félre tudnak vinni egy kapcsolatot, hogy mennyire el tudunk beszélni egymás mellett. Mindezek mellett a darab humora, érzelmessége, angolsága szemernyit sem kopott”. 

Joannah Tincey és Jane Austen darabja Baráthy György fordításában, Ujj Mészáros Károly rendezésében szeptember 14-től látható a Centrál Színház színpadán. A díszleteket Fekete Anna, a jelmezeket Kárpáti Enikő tervezte.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én rettentő kíváncsi vagyok. Már csak azért is, mert el nem tudom képzelni, hogy zajlik majd az, hogy a két főszereplő 11 karaktert alakít. 

Nincsenek megjegyzések