Breaking News

Dumbledore és Grindelwald szexeltek - ez borzolja a kedélyeket a HP rajongók körében

Akárhányszor Rowling megszólal és valamilyen új információt árul el a Harry Potter könyvekhez képest, hihetetlen megosztó reakciókat vált ki. Van-e joga új dolgokat elárulni? Kánonnak kell-e tekinteni, amikor megszólal?




Ebbe most nem mennék bele, talán majd egy külön bejegyzésben.

Az mindenesetre biztos, hogy Dumbledore homoszexualitása az - az Elátkozott gyermeken kívül -, ami a leginkább megosztotta a rajongókat.

És most tovább borzolta a kedélyeket az írónő.

Egy friss interjúban részletesebben beszélt Dumbledore és Grindelwald bonyolult kapcsolatáról, természetesen a Legendás állatok filmek miatt. Ebben érintetni fogjuk ezt a kérdést, bár a két szereplő találkozásának még nem lehettünk tanúi. Ebből volt is vita, amikor a Grindelwald bűntettei rendezője kijelentette, nem lesz szó róla, hogy Dumbledore meleg - legalábbis ebben a részben. 

Rowling mindenesetre így nyilatkozott:

"A kapcsolatuk elképesztően intenzív volt. Szenvedélyes, igazi szerelmi kapcsolat. De ahogy bármelyik kapcsolatban, melegben vagy heteróban vagy bármilyen címkét ragasztunk rá, egyik fél sem tudhatja, mit is érez pontosan a másik. Nem tudhatod, csak hiheted, hogy tudod. Úgyhogy engem a kapcsolatuk szexuális oldala érdekel kevésbé - habár úgy hiszem, volt szexuális oldala a kapcsolatuknak -, sokkal inkább az érzelmek, amiket egymás iránt éreznek, ami végső soron minden emberi kapcsolatban a legérdekesebb."

A rajongókat eléggé megosztotta a téma. Nem is annyira az, hogy volt-e a két szereplő között szexuális kapcsolat, mint inkább az, hogy kell-e nekünk erről tudnunk, vagy ez már túl sok információ.

Ti mit gondoltok?

4 megjegyzés:

  1. Én nem szeretem Rowlingnak ezt a szokását hogy kiír dolgokat és eléri vele hogy átértékeljük a könyveket mert így egy idő után mindent átértékelünk és az eredeti HP élményből nem marad semmi

    VálaszTörlés
  2. Az egyetlen ilyen utólag megosztott hírmorzsa ami tetszett hogy eredetileg bele akarta írni a Halál Ereklyéi végén az utolsó jelentbe hogy a peronon megjelenik Dudley a boszorkány kislányával. Ez számomra annyira szívmelengető❤ és egyben a tökéletes bosszú Dursley-ék számára

    VálaszTörlés
  3. Én szeretek információkat, kulisszatitkokat megtudni a HP világának kapcsán, és ha a szexuális aspektusát nem is annyira, de a Dumbledore-Grindelwald "viszony" részleteire kíváncsi lennék. Mégpedig azért, mert szerintem ez egy fontos része a Legendás állatok világának. Hiszen, ha belegondolunk, valahol Grindelwald és Dumbledore harca is egymással ez a sztori, vagy legalább is fontos része ennek a történetnek. Ehhez pedig szerintem elengedhetetlen, hogy többet tudjunk meg kettejük kapcsolatáról.
    Valamilyen szinten egyetértek az első hozzászólóval is, hogy átértékeljük a történetet, hogy mi hogyan és miért történt, de ez nem biztos, hogy baj. Számomra inkább csak még jobban egésszé válik ez a világ.
    A második hozzászólóval pedig teljes mértékben egyetértek a Dudley-s jelenettel kapcsolatban. Egyfajta elégtétel lehetett volna, ha beleíródik a történetbe.
    Remélem, lesz egy külön bejegyzés ezzel kapcsolatban, ahogy azt ennek a bejegyzésnek az elején írtad, Deszy! Kíváncsi lennék, mit gondolsz erről :)

    VálaszTörlés
  4. engem különösebben nem zavarnak ezek a "morzsák", bár néha nem érzem őket relevánsnak - nincs hírértékük, azon kívül, hogy hírértékük van. És ilyenkor eszembe jut az angolszász esküvők szép szokása, hogy ha valakinek valami mondanivalója van, most szóljon, vagy hallgasson a sírig... A fent említett Dudley-jelenet szuper lett volna, de ha anno úgy döntött JKR, hogy nem írja bele, most mért fájdítja a kicsi rajongói szívünket?
    A G/D liezonnnál meg jelentősebb (lett volna), hogy egy épkézláb, követhető, logikus forgatókönyvet írjanak a G. bűntetteinek, mert amit összeraktak, AZ a bűntett.

    VálaszTörlés