Breaking News

A Netflix elárulta, mikor érkezik az Elena Ferrante regényéből készült sorozat

Elena Ferrante egy újabb regényéből készült adaptáció!

A Briliáns ​barátnőm című könyvéből The Lying Life of Adults, vagyis A felnőttek hazug élete címen készül sorozat a Netflixre.

A Netflix egy ideje már csendben volt a projekt kapcsán, ma viszont megosztották az első plakátot hozzá, amiről már a premier időpontja is kiderült: 2023. január 4-én debütál majd a széria, az egész világon.

A könyv rajongóinak jó hír lehet, hogy a 6 részes sorozat írói munkából maga Ferrante is kivette a részét - mellette pedig Laura Paolucci, Francesco Piccolo és Edoardo De Angelis dolgoztak a forgatókönyvön.

A könyv fülszövege:

Lila Cerullo és Elena Greco tűz és víz. Lila fiús, robbanékony, erőszakos, parancsolásra született, Elena lágy, odaadó, szorgalmas, figyelmes és önfeláldozó. Jobban nem is különbözhetnének, sorsuk mégis egy életre összefonódik az 1950-es évek poros nápolyi udvarain. Hol elválaszthatatlan barátnők, hol fékezhetetlen szellemi riválisok. Nem tudnak se egymással, se egymás nélkül élni, kiegészítik, inspirálják egymást; egyikük sem lenne a másik nélkül az, aki. Mindketten egy szegénységgel küszködő, büszke, erőszakos férfitársadalomban próbálnak a maguk módján boldogulni, előrébb jutni, a lehető legnagyobb függetlenséget kivívni.

A Briliáns barátnőm, melyben Lila és Elena gyermek- és kamaszkorát ismerjük meg, egy négykötetes regényfolyam, a Nápolyi regények első része. Elena Ferrante gazdag érzelmekkel és lenyűgöző intelligenciával ábrázolja két főszereplője személyiségfejlődését, és a mindent felülíró szeretetet és csodálatot, mely évtizedeken át táplálta és mélyítette barátságukat.

Nincsenek megjegyzések