Breaking News

Gabriel García Márquez Száz év magány című klasszikusából készül adaptáció a Netflixre - itt az első beharangozó videó!
Ezúttal Gabriel García Márquez klasszikusából készít adaptációt a Netflix!

A projektet már néhány éve bejelentették, viszont azóta nagy volt körülötte a csend. Most azonban különleges évforduló volt: a szerző 40 éve nyerte el az Irodalmi Nobel-díjat.

Az évforduló alkalmából a Netflix kiadott egy rövid beharangozó videót a sorozatról.

A projekt különlegessége egyébként az is, hogy Marquez fiai, Rodrigo Garcia és Gonzalo García Barcha az executive producerek. Azt nyilatkozták, remek írói és rendezői gárdával dolgozhatnak együtt, de nem csak azért jött el most az ideje ennek az adaptációnak: az is fontos volt számukra, hogy a széria spanyolul készüljön el, és erre remek lehetőséget nyújt a streaming.

A beharangozó videó:

 A könyv fülszövege:

Gabriel ​García Márquez regénye azok közé a művek közé tartozik, amelyek maradéktalanul igazolják jó előre beharangozott világhírüket. A vágy, a szenvedély varázslatos, leigázó és fölszabadító erejéről ritkán olvashatunk oly gyönyörű sorokat, mint a Száz év magány lapjain. Az örökké visszatérő gyötrelmet és beteljesülést hozó szerelemben García Marquez a magány és reménytelenség ellenszerét találja meg, s ez teszi a tragikus történetet legmélyebb mondanivalójában optimistává. Gabriel García Márquez élményeinek forrása – nyilatkozatai szerint – a gyermekkor. Egy ősrégi hagyományokat elevenen őrző kis kolumbiai falu mindennapi élete s a nagyszülők meséiben megelevenedő múltja csodálatos képeivel benépesítette a gyerekkor képzeletvilágát. S aztán évitzedeken át kísérletezik azzal hogy formába öntse élményeit. Végül 1965-ben a Mexicóból Acapulcóba vezető országúton hirtelen egyetlen pillanat alatt megjelenik előtte „regényfolyója”. „Annyira kész volt, hogy szóról szóra lediktálhattam volna” – mondja. Hazament, bezárkózott, és tizennyolc hónap alatt megírta a Száz év magány-t – sokak szerint a legjobb latin-amerikai regényt.

Nincsenek megjegyzések