Breaking News

Hivatalos: jön magyarul Cassandra Clare felnőtt fantasyje!

Már többször írtam róla, hogy Cassandra Clare egy új sorozat írásába fogott, ami már nem kapcsolódik az Árnyvadászokhoz - sőt mi több, high fantasy történetről van szó!

Azt is megosztottam, hogy a Sword Catcher címre hallgató könyv idén októberben, egészen pontosan október 10-én fog megjelenni angolul. 
Viszont arról eddig még nem volt információnk, mi a helyzet a magyar megjelenéssel.

A Könyvmolyképző Kiadó ma viszont olvasói kérésre elárulta: küzdelmek után, de végül náluk érkezik Cassandra Clare-nek ez a sorozata is!

A könyv fülszövege, az én fordításomban:

Castellane vibriáló városállomásban a leggazdagabb nemesekben és a legzüllöttebb bűnözőkben akad egy közös vonás: a gazdagság, a hatalom és az élvezetek folyamatos hajszolása.

Kel árva, akit megfosztottak a korábban ismert életétől, hogy belőle válhasson a Kardfogó - a királyi örökös, Conor Aurelian herceg hasonmása. A herceggel együtt nevelték, arra képezték, hogy szakértő legyen a harc és az államigazgatás minden területén. Ő és Conor olyanok, mintha csak testvérek lennének, de Kel tudja, hogy rá egy végzet vár: hogy meghaljon Conorért. Más jövő nem lehetséges. 

Lin Caster egyik az ashkariknek, egy kis közösségnek, akik még mindig rendelkeznek mágikus képességekkel. A törvény szerint a város egy elkülönített részén, falak mögött kell élniük. De Lin, aki orvos, sokszor megszegi ezt, amikor Casellane betegeit és haldoklóit látja el. De még így sem bizonyulnak elégnek a képességei ahhoz, hogy megmentse legjobb barátja, Mariam életét - hacsak nem veti be a tiltott tudást.

Miután egy sikertelen merénylet egymás útjába sodorja Lint és Kelt, mindketten belegabalyodnak a misztikus Rongyszedő Király játszmáiba - egy bűnözőébe, aki Castellane alvilágát uralja. Mindkettőjüknek felajánlja, amire a leginkább vágynak... de minél inkább elmerülnek az intrikák és árnyak világában, annál inkább rá kell jönniük, hogy az összeesküvések és a korrupció Castellane legsötétebb bugyraitól egészen a palota legmagasabb tornyáig terjednek. Miközben rég őrzött titkokra derül fény, meg kell kérdezniük maguktől: megéri a tudás, ha árulás az ára? A tiltott szerelem magával ránthatja a királyságot? És vajon Lin és Kel felfedezései háborúba sodorják a nemzetet - vagy az egész világot káoszba döntik?


Nincsenek megjegyzések