Breaking News

A sakké a főszerep Ali Hazelwood következő magyarul érkező könyvében

Ali Hazelwood új könyvében ugyan nem tudományos élet szereplőiről a főhősök, de igazából túl messzire nem mozdult az "agyasoktól", ezúttal sakk-zsenik a főszereplők. 

Mallory Greenleaf végzett a sakkal, a sporttal, ami négy évvel korábban tönkretette a családját. Most mégis úgy alakul, egy utolsó versenyre még kiáll - és akivel meg kell küzdenie, az a "Királygyilkos" Nolan Sawyer, az aktuális világbajnok és a sakk uralkodó rosszfiúja.

A könyv magyarul december elején várható.

A magyar borító:

Fülszöveg:

Mallory Greenleafnek elege van a sakkozásból. Manapság minden lépés számít; miután a sport négy évvel korábban tönkretette a családját, Mallory most az anyjára, a testvéreire és a zsákutcába vezető állására összpontosít, hogy ki tudja fizetni a számlákat. Ez egészen addig működik is, amíg vonakodva bele nem egyezik egy utolsó jótékonysági versenybe, ahol véletlenül letörli a táblát a hírhedt "királygyilkos" Nolan Sawyerrel, a sakk jelenlegi világbajnokával és uralkodó rosszfiújával.
Nolan veresége egy ismeretlen kezdővel szemben mindenkit sokkol. Ami még ennél is zavarba ejtőbb? A vágya, hogy újra gyalogokat keresztezzen. Milyen vezércselt játszik Nolan? Az lenne az okos lépés, ha Mallory elsétálna. Ha lemondana. A játéknak vége. De Mallory győzelme megnyitja az ajtót a szükséges pénznyereményekhez, ráadásul nem tud nem vonzódni a rejtélyes stratégához...
Miközben felfelé száguld a ranglétrán, Mallory azért küzd, hogy a családját biztonságosan el tudja választani attól a játéktól, amely eleve tönkretette. És ahogy kezd újra fellángolni a szeretete a sakk iránt, amit annyira meg akart utálni, Mallory hamar rájön, hogy a játszmák nem csak a táblán zajlanak, a reflektorfény fényesebb, mint képzelte, és a verseny kemény tud lenni (... valamint vonzó... és intelligens... és dühítő...).

Nincsenek megjegyzések