Breaking News

Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya


Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya





A blogturnéról


A Blogturné Klub november 15-vel kezdődően egy hétre a múltba invitál titeket. Hét különböző állomáson ismerhetitek meg a Könyvmolyképző Kiadó legújabb arany pöttyös kötetét, Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya című regényét, ráadásképp pedig minden nap olvashattok valami érdekességet a szerzőről, valamint a regency korról.

A könyvről

Fülszöveg:
http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/sarah-maclean-a-csabitas-kilenc-szabalya-6279?ap_id=DeszyEgy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk.

Véleményem:
Callie igazi vénkisasszony, aki csak a bálterem széléről figyeli, miként tündökölnek a nála fiatalabb hajadonok a táncparketten. Köztük van húga is, akinek a kezét éppen megkérte egy herceg. Callie már feladta a reményt, hogy jó partira tegyen szert, a férjszerzés csak távoli lehetőségnek, egy megvalósulhatatlannak látszó álomnak tetszik. 
Viszont az ember sokszor épp a legnagyobb reménytelenség közepette tesz valami olyat, ami kirángatja az állóvízből. Callie reménytelen helyzetében úgy ítéli meg, hogy már nincs veszítenivalója, és listát készít olyan dolgokról, amelyeket szeretne átélni. Ha úgy tetszik, ez egy tizenkilencedik századbéli vénkisasszony bakancslistája. 
A lista megvalósításában pedig nagy szerep jut annak a férfinak, aki Callie még első báli szezonjában találkozott. Az elbűvölő idegen, Ralston olyan mély benyomást tett rá akkor, hogy amikor a lista legkönnyebben pontját készül megvalósítani - azaz csókolózni készül egy férfival -, más nem is jöhet szóba.
Viszont cserébe a férfi is kér valamit, méghozzá azt, hogy Callie segítse nem régen előkerült húga, Juliana beilleszkedését az angol nemesek közé. Ezzel rögtön bebiztosítja azt is, hogy ő és a lány jó sok időt töltsenek együtt, és bár ő még erről nem tud, megpecsételi a sorsukat. Mindenesetre ez kétségtelenül izgalmas kezdet a regényhez. 

Aki már olvasott hasonló jellegű történelmi romantikus könyvet, az nagyjából tudja, mire számítson. A korabeli szabályok között lavírozva kell egymásra találniuk a szerelmeseknek. Számomra a történelmi romantikusok mindig bájosak és kedvesek, a szabályok miatt általában túltengő szexuális feszültséggel, a szereplők között általában csak úgy szikrázik a levegő. 

Ez legnagyobb örömömre itt is megvolt. Callie-t és Ralstont külön-külön is imádtam, és meglepő módon pontosan Callie volt az, aki kifejezetten üdítő volt. A társadalmi nyomással szembemenő hősnő, aki nagy kockázatokat vállalva próbálja megvalósítani az álmait, amelyek nők számára tiltottak, kifejezetten szimpatikus. Jó nézni, ahogy szürke egérkéből igazi bátor nővé válik, és a regény végére kiteljesedik. Ralstonnal együtt pedig igazán jó párost alkotnak, Callie ártatlansága és szabadságvágya kicsit kirángatja a márkit a megszokott keretek közül. 

Legnagyobb örömömre azonban rajtuk kívül is voltak olyan szereplők, akik élettel töltötték meg a lapokat. Ralston márki két testvére persze abszolút kedvenc, és mivel ők lesznek majd a sorozat következő köteteinek főszereplői, ez várható is. Nick kellemesen szókimondó és jó humorú, igazi második fiú, aki egyszerre részesül a jólétből, viszont nem nehezedik rá a nemesi cím terhe. Juliana pedig attól válik izgalmassá, hogy nem Angliában nőtt fel, így teljesen máshogy viszonyul a kemény szabályokhoz. Nem hazudtolja meg a családját sem, hasonlóan szókimondó és forrófejű, mint két bátyja. De Callie két testvérét is nagyon megkedveltem, nagyon szívesen olvasnám Mariana és a hercege történetét is, ők ketten is nagyon aranyosak voltak abban a néhány jelenetben, amiben felbukkantak. De még náluk is kíváncsibb lennék arra, hogy mi lesz Benedick sorsa. 
 
Visszatérve a romantikus szálra, meg kell jegyeznem, hogy erotikus jelenetekben nem volt hiány, de én igazából nem bántam a dolgot. 

Összességében a romantika szerelmeseinek feltétlenül ajánlanám, de amúgy mindenkinek, aki szívesen olvas szerelmes történeteket, mert kicsit kikapcsolja az embert arra a néhány órára. 

AJÁNLOM


Rendeld meg már most!

A könyvet a képre kattintva megrendelhetitek a Könyvmolyképző Kiadótól:


http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/sarah-maclean-a-csabitas-kilenc-szabalya-6279?ap_id=Deszy


Blogturné extra - A korabeli divatról



Az 1800-as évek elején, Napóleon hódításával együtt kelt szárnyára az empire divatirányzat. Ekkoriban főleg a női ruhák tekintetében visszanyúltak a klasszikus görög vonalvezetéshez. A ruha derékrésze feljebb tolódott, a mell alatt szabott ruhák váltak divatossá. Ezek jellemzően muszlinból és batisztból készültek, általában mély dekoltázzsal. Bár még mindig hordtak alsószoknyákat, de nem annyit, a szoknya vonala már természetesebb hatást keltett, sokkal szűkebb lett és az uszály is kezdett visszaszorulni. A mély kivágással együtt divatba jött a feltűnően magasra polcolt mell, ezért nagy szerep jutott a fűzőknek, amelyek afféle push-up hatással emelték a kebleket a kívánt mértékben. Ezt még tovább hangsúlyozták övekkel és szalagokkal. 

Fontossá váltak a kiegészítők. A korabeli nők ruhatárából nem hiányozhattak a kalapok és főkötők, ezek díszítettsége változó volt, és gyakran gúnyt is űztek a túlságosan "teletűzdelt" fejfedőkből. Szintén ekkor élték fénykorukat a kis szütyők, amelyek zsinórral záródtak, és a nők a csuklójukra akasztották vagy a kezükben szorongatták őket. Gyakran hordtak a nyakukban arany- vagy ezüstláncokat, melyeknek a végén egyszerű kereszt függött. 



Az előkelő nők ruhatára igen változatos volt. Minden napszakra és bizonyos tevékenységekre különböző öltözeteket kellett viselniük. Így volt külön ruhájuk reggelre, nappalra, estére és természetesen nem hiányozhattak a lovagló és báli ruhák sem. Külön szabály vonatkozott a gyászolókra, a gyász különböző fázisai más-más ruhát kívántak. A mélygyász időszakára szigorúan feketét viselhettek, a gyász végére pedig halvány, finom színeket már hordhattak, mint például a levendulát. 




Az 1820-as évek közepe és vége táján az empire stílus egyre inkább kezdett visszaszorulni, a derékvonalak fokozatosan visszakerültek a természetes helyükre, ezzel együtt kezdtek újra bővülni a szoknyák, és nőtt az alsószoknyák száma is. Újra visszajöttek a klasszikus fűzök, amelyek a derék karcsúságát hangsúlyozták, és már nem a melleket voltak hivatottak kiemelni. 

Báli ruha és menyasszonyi ruha az 1820-as évek végéről:



Nyereményjáték


A blogbejegyzések kiemelt betűi minden esetben egy-egy történelmi románc főhős nevét adják ki. Nincs más dolgotok, mint azt kitalálni, mi a regény címe, amelyben azé az úriemberé volt a főszerep.


A blogturné menetrendje


11/15. Angelika - Az írónőről pár szó
11/16. Kristina blogja - Mi is az a Regency
11/17. Szilvamag olvas - Borítómustra
11/18. Deszy könyvajánlója - A divatról
11/19. Nem harap a... - Kis regency illemtan
11/20. Insane Life - Interjú az írónővel
11/21. Dreamworld - Kedvcsináló idézetek

9 megjegyzés:

  1. Erre ha megfeszülök, akkor se jövök rá :S Pedig már két napja rágódom rajta...

    VálaszTörlés
  2. Huh, Deszy... feladtad a leckét. :-D

    VálaszTörlés
  3. Erre én sem tudok rájönni :/ De majd még töröm rajta a fejem! :D

    VálaszTörlés
  4. Annyit segítek, hogy egy jó hosszú sorozatra gondoljatok, egészen pontosan 8 részes, és a család nevét viseli a sorozat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nekem ez se sokat segített volna, de végignéztem molyon az olvasásaid! :$ Egy kis nyomozás kellett, hogy rájöjjek :DDDD

      Törlés
    2. Ez aranyos. :) Jó gondolat egyébként, és egy hős vagy, hogy végiglapoztad. :)

      Törlés
  5. ohh, így már tudom :D Köszönöm a segítséget!! :)

    VálaszTörlés
  6. Hát nekem még mindig tök sötét :S de töröm magam... :)

    VálaszTörlés