Breaking News

Blogturné Karácsony - 16. nap

 
Mi az a Blogturné Karácsony? 

Közeleg a karácsony… s hogy Jane Austen szavaival éljünk:


“Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.”

Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat!

Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! :)

S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád!

(Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban részt vevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni - ne aggódjatok, adunk segítséget!)


Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!!

 "Nyitogasd" ki az ablakokat, hogy összeálljon a teljes történet! Minden nap új szereplő!



December 16. - Még 8 nap karácsonyig

A mondat félbeszakad, de ezen már senki sem csodálkozik. Az ajtó automatikusan nyílik, bárki is érkezett, nem várta meg, hogy beengedjék.
- Még egy szépfiú - nyög fel M, aztán C-re néz. - Amikor apáék beleegyeztek ebbe, tudtak róla, hogy milyen lesz itt a nemek aránya? Még csak a matematikusi tudásomat sem kell elővennem, hogy észrevegyem...
- Fogjátok már be! Ennek valami baja van! - Al furcsán méregeti a sötét hajú fiút, aki látszólag öntudatlanul kóvályog a szobában.
- Talán részeg? - kérdezi C ártatlanul.
- Részeg? Láttál te már részeg embert kislány? - hadonászik a whiskys üveggel B, közben kissé kibillen az egyensúlyából. - Az tuti nem így néz ki.
- A segítségére lehetünk valahogyan, uram? - kérdezi tőle udvariasan N, de az észre sem veszi.
- Talán elvarázsolták? Vagy transzba esett? - A kérdések záporozni kezdenek, hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb ötletek születnek. O szerint az idegent megátkozta egy isten, és a legszebb velős csontjára esküdözik, hogy ő látott már ilyet. A úgy véli, valaki belenyúlhatott a fiú álomplánjába, Da szerint pedig egyszerűen ufót látott és sokkot kapott. Azt mondja, nem ez lenne az első eset.
- Alvajár - szólal meg egyszer csak teljesen higgadtan Cl. - Láttam már ilyet, hozzánk is jöttek néhányan. Tudni akarták, mi történt velük, amíg öntudatlanul mászkáltak álmukban. Talán ha lenne valami tárgy nála, meg tudnám mondani, honnan jött.
Cl közelebb lép, és anélkül, hogy félbeszakítaná a mászkálást, próbál valami használhatót találni a fiúnál.
- Jaj, ugyan már! - kiált fel végül B, aki láthatóan türelmét vesztette. A nagy találgatás közepén kifogyott az üveg, és a rejtély miatt egyelőre senki sem sietett pótolni az italát.
Három nem túl magabiztos lépéssel a fiú mellett terem, aztán mindenki meglepetésére egy óriásit lekever neki.
Az újonnan érkezett hirtelen magához tér, de láthatóan félig még az álmában jár.
- Cicc, cicc - suttogja, aztán amikor rájön, hogy az véget ért és észreveszi, hogy hol van, meglepetten néz körbe.
- Téged ki hívott? - kérdezi C kedvesen, olyan jó a kedve, hogy még ez a váratlanul érkezett jövevény sem tudja kizökkenteni a boldogságból.
- Ca vagyok. Hogy kerültem ide?
- Alvajártál - feleli Cl.
- Ettől féltem - nyögi Ca, és a kanapéra huppan.
- Jaj, nem kell ennyire megijedni, nem is olyan ritka. A gyerekek 10%-nál előfordul - állítja M.
- De, menjünk innen - kezdi húzni K az ajtó felé.
- Mi az? - kérdezi a lány.
- Kesztyű van rajta - mutat rá K Ca kezére. - Veszélyes.
Most már mindenki Ca kezét méregeti, az pedig hasonlóan döbbenten figyeli mindenki más kezét.
- Ugyan már! Ez nem Hatos, nézzetek rá! - Al magabiztosan Ca-hoz sétál, és kezébe lök egy poharat. - Fogadni mernék, hogy azt se tudja, mit jelent!
Ca erre rögtön teljesen magához tér, felpattan és hátsó zsebéből előránt egy kis füzetet. Egész viselkedése megváltozik, az előbb még tanácstalan fiú megtelik önbizalommal.
- Valaki fogadást emlegetett? Mondom az esélyeket.



Nyereményjáték


A rafflecopter dobozba belépve máris esélyes vagy a Blogturné Klub karácsonyi mulatságának kisebb
nyereményeire. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod - indulhatsz a főnyereményért, amit karácsony napján sorsolunk! Rajta hát!

(Még egyszer szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Könnyen lehet, hogy az adott szereplőt még nem is ismeritek, mert az elkövetkező egy-két hétben kezdődő blogturnéinkban lesz majd szerepük. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

A mai napon az alvajáró fiú kilétét kell kitalálnotok!
a Rafflecopter giveaway

4 megjegyzés:

  1. Szia, bocsi, de javíts ki, mert a B-betűs szereplőd kiírtad. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy szóltál! Mind olvastuk, és senkinek sem tűnt fel...

      Törlés
    2. Nekem rögtön :) persze, mert egyszerre nyomok most vagy 10 napot :)

      Törlés
    3. Nekünk meg már jojózik a szemünk a sok rövidítéstől... :D

      Törlés