Breaking News

Valentin-napi olvasmánylista


Sziasztok!

Nem vagyok nagy híve a Valentin-napnak, több okból sem. Egyrészt alapvetően őrületnek tartom kicsit, és én is érzem ezt a félelmetes üzleti jelleget, ami vele jár. Illetve nekem sokszor már kicsit sok a körülötte lévő mesterséges kép a sok szívecskével, angyalkákkal stb.
Ehhez még hozzájön, hogy szingliként bújjak el ezen a napon, mert mindenki ferde szemmel néz, illetve ehhez a naphoz az én életemben valami fájdalmas is kapcsolódik, ami sokkal fontosabb, mint ez az ünnepecske. 

Mindenesetre én a Valentin-napomat olvasással fogom tölteni, és gondoltam, összeállítok egy listát olyan könyvekről, amelyeket a szingliknek ajánlok erre a napra, hogy kellemesen teljen az este.

Igyekeztem úgy összeállítani, hogy a romantikus szálon kívül elég vegyes legyen, van rajta YA, NA, történelmi romantikus és még fantasy is, illetve angolul és magyarul olvasható könyvek is. Sorozatok esetében két kivétellel az első részeket írtam, mert annak a híve vagyok, hogy a sorozatokat kezdjük az elején. :)

Ha már február 14., akkor 14-es listát állítottam össze, illetve a végén találtok +1 könyvet, meglátjátok, miért. :) Amelyekről írtam értékelést, azokat rögtön linkeltem is.


A Pushing the Limits óriási szerelmem, de valamiért mégis úgy éreztem, nekem jobban passzol a Valentin-napra a harmadik rész, a Crash Into You. Nem is olyan régen olvastam, mindenkinek csak ajánlani tudom.



Úgy éreztem, kell ide ez a könyv, mert igenis támogatom az LMBT történeteket, és mert Ethan és Carter szerelme bőven Valentin-napra való.

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/ryan-loveless-ethan-es-carter-6122?ap_id=Deszy


Ez a könyv számomra körülbelül olyan szerelem lett, mint Annának Párizs. Egyike azoknak a könyveknek, amelyeket hajnalig olvastam, le sem tudtam tenni. És mi lehetne jobb Valentin-napon, mint egy kis kaland a szerelem városában, egy igazi párizsi románc?

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/stephanie-perkins-anna-es-a-francia-csok-6092?ap_id=Deszy


J. A. Redmerski: A soha határa
Ez a könyv üdítő és felszabadító, csodálatos szerelmi szállal, és igen, sírtam is rajta. Most ráadásul akciós is, 999 ft-ért be lehet szerezni az Ulpius webshopjában, én mindenképpen csak ajánlani tudom. És a folytatás is hamarosan érkezik.



Jane Austen: Meggyőző érvek
Ez a könyv nem egy nyálas szerelmi történet, hanem egy regény a második esélyről. Igazi klasszikus, és ne ijedjetek meg tőle, hogy sok benne a leírás és viszonylag kevés a párbeszéd! Kötelező darab, már csak azért is, mert nagyon sokszor hivatkoznak rá más alkotásokban. És ha befejeztétek, nézzétek meg a BBC filmet is, nekem az is nagy szerelmem.



Simone Elkeles: Perfect Chemistry - Tökéletes kémia
Egy mexikói rosszfiú és egy fehér pompomlány szerelme, az első Fuentes fiú története. Bevallom, én Carlost, a második könyv főszereplőjét jobban szeretem, de csak egy hajszállal, és azt javaslom, mindenki kezdje a sorozatot az elején. Megéri.

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/simone-elkeles-tokeletes-kemia-643?ap_id=Deszy


Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Jennifer E. Smith történeteiről mindig a kedves szó ugrik be először, és ez ezzel sincs másként. A cím után szerintem senkinek sem kérdés, hogy ez a könyv igazi Valentin-napi olvasmány, de ha valakinek ez a sztori mégsem tetszene, akkor ajánlom az írónő másik regényét, a Milyen is a boldogság?-ot, az is egy aranyos szerelmi történet két fiatalról.



Kirsty Moseley: Always You
Egy amolyan igazi nyálas-örök szerelmes YA szerelmi történet, és jelentem: ez az a könyv, amiben a legjobb barát megkapja a lányt! Rettentően cuki, olyan, mint egy puha párna, amibe egyszerűen csak belehuppansz, és élvezed. Nem is vágysz ennél többre, így még a könyv hibáit is elnézed. Egyszerűen azért, mert annyira jó puha! És az írónő egy másik könyvét is tudom javasolni, hasonló ehhez, a The Boy Who Sneaks In My Bedroom Window. Kapunk kiszívott nyakat, együtt alvást...



Kale ártatlan szerelme szerintem mindenkinek bejön majd ezen az estén, bár azért ne túlságosan, mert Kale Lupié. ;) Mindenesetre ez egy kicsit akciódúsabb, fantasyszálas történet, ha valaki kis adrenalinra is vágyik.


http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jus-accardo-touch-erintes-6225?ap_id=Deszy


A nagy szakítás után megtalálhatod önmagad és az igazi szerelmed. Egy kis egyetemi románc, megspékelve egy tanulságos leckével arról, hogy hogyan védheti meg magát egy nő, ha szüksége van rá. 

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/tammara-webber-egyszeregy-6163?ap_id=Deszy


Julia Quinn: A herceg és én
Ha történelmi romantikusról van szó, Julia Quinn Bridgerton család sorozata kötelező olvasmány, ez az első része. A szerelmi szálakkal is nagyon ügyesen bánik, és még humorral is tele van.




Egy hihetetlenül vicces és komoly történet egyszerre, egy nagyon furcsa és meglepő szerelmi szállal, és rengeteg bolondos szereplővel. Le se tudtam tenni.

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/arany-pottyos-konyvek/jessica-park-szeretni-bolondulasig-6360?ap_id=Deszy


Ha valaki szereti az időutazós sztorikat, akkor ez neki való. Hogyan szerethet egymásba két ember, akiknek elvileg nem is egy időben kellene élniük, és még fontosabb: hogyan maradhatnak együtt? 

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/tamara-ireland-stone-elvalaszt-az-ido-6305?ap_id=Deszy


Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás/Veszedelmes sorscsapás
Senkit ne tévesszen meg, hogy ez két cím! Ez tulajdonképpen egy történet, bár igaz, hogy két könyv. Ugyanis egy szerelem történetét ismerhetjük meg mindkét fél szemszögéből. A Gyönyörű sorscsapásban a lányéból, a Veszedelmes sorscsapásban pedig a fiúéból.




+1 - Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4.
Hogy miért? Ez egy hamisítatlan Valentin-napi történet. Mia szenvedései a Valentin-nap közeledtével, a szokásos problémával: mit csináljak, ha a pasim ne veszi komolyan ünnepszámba ezt a napot, pedig én szeretném.



♥ Boldog Valentin-napot mindenkinek!

U.i.: Ha valaki esetleg még mindig nem talált a listán olyat, ami elnyerte a tetszését, ragadjon magához egy Nicholas Sparks könyvet! Azoknál érzelmesebb, hüppögősebb szerelmi sztorikat még nem látott a világ! :)

2 megjegyzés:

  1. Jó kis lista!
    Bár én pont valami olyat olvasnék legszívesebben, ahol a szerelmi szálat hírből sem ismerik. Csak hogy ne érezzem olyan nyomorultul magam, amiért nekem nincs senkim. :D
    Bár én nem hiszek a Valentin-napban, amikor együtt voltam valakivel, akkor sem ünnepeltük. Én nem vagyok egy romantikus típus, az meg amúgy is olyan kiszámítható, hogy pont akkor kapok egy macit vagy egy csokor virágot. Inkább kényeztessen el a mindennapokban, ezt az ünnepet meg nyugodtan ki lehet hagyni. :) Legalábbis nekem ez a felfogásom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Én se igazán vagyok a Valentin-nap híre.
      Olvass Scart! ;) Azt merem ajánlani, csak nagyon halványan van benne szerelmi szál, az se túl vidám, és semmiképp sem nyálas. :) Vaaaagy Alex Woods-ot. Mindkettő nagyon jó, és egyik sem a romantika körül forog, mindkettőről írtam értékelést is.

      Törlés