Breaking News

Brigid Kemmerer: Storm – Vihar


Az elemek összecsapnak
Storm- Vihar

Egy amolyan jó-jó, de én még több izgalmat akarok történet. Viszont a tesók, ó!

A blogturnéról



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Brigid Kemmerer Storm - Vihar című regénye, az Elementál sorozat első része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy vendég bloggerrel kiegészülve bemutatja Becca és a négy testvér titkokkal és veszélyekkel teli kalandját!

2014. augusztus 15-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Eredeti cím: Storm
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633738320
Fordító: Vallató Péter
Sorozat: Elementál 1.
Függővég:
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,03)
Megrendelési link

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/brigid-kemmerer-storm-vihar-6638?ap_id=DeszyBecca Chandler egyszer csak abban a helyzetben találja magát, hogy bármelyik fiút megszerezheti – bármelyiket, amelyiket nem akarja. Köszönhetően volt barátja hazug pletykáinak. Egy este kimenti Chris Merricket az iskola parkolójában zajló verekedésből. Chris más. Egészen más: uralja a vizet -a testvérei pedig a tüzet, a levegőt és a földet. Erősek. Veszélyesek. Halál fiai. És most, hogy ismeri az igazságot, Becca is. Nehéz titkot tartani, ha az életed van veszélyben. Amikor megjelenik az iskolában Hunter, a titokzatos új fiú, és kiderül, hogy kivételes tehetsége van a rossz helyen a rossz időben lenni, Becca eleinte azt hiszi, bízhat benne. Ám Hunter hamarosan összecsap Chrisszel, és Becca már nem is tudja, ki rejtegeti a legveszélyesebb titkot.

Véleményem

Sokszor kezdem az értékeléseket azzal, hogy hogyan találtam rá a könyvre, miért is szerettem volna olvasni... Most sem lesz ez másképp, de amikor elgondolkoztam, hogy pontosan hogyan is találkoztam először a könyvvel, nem tudtam magamnak válaszolni. Annyira régóta rajta van a radaromon, mint olvasandó könyv, hogy már azt sem tudom, hogy találtam rá. Az biztos, hogy a Goodreadsen ezerszer találkoztam vele, aztán tudok néhány ismerőst is, aki emlegette nekem, meg hát, ki tud elmenni e mellett a borító mellett?

Ráadásul mindig is vonzottak az olyan történetek, ahol a szereplők az elemeket tudják irányítani. Valamikor az őskőkorban még én magam is szerettem volna ilyen világról írni. Mert hát erről van itt szó! Adott nekünk a főszereplőnk, Becca, aki akarata ellenére keveredik bele ebbe az elementál világba. Megmenti egyik iskolatársát attól, hogy a többiek agyonverjék. És hát, mit ad isten, a pasi jóképű, és ott a bizonyos kémia is. A bökkenő azonban persze nem marad el. A srác nem csak rejtélyes, de Becca még arra is rájön, hogy képessége van! Irányítja a vizet, innen pedig már nem nehéz rájönni, hogy Chris testvérei szintén egy-egy elemet tudnak uralni. A dolog ott kezd nehézkesebbé válni, hogy kiderül, Chrisék tulajdonképpen ezt az erőt nem használhatják szabadon. Ugyanis megadatott nekik az a (bal)szerencse, hogy a saját elemükön belül mind a legjobbak közé tartoznak, ami pedig problémát jelent. (Hogy pontosan miért, elolvashatjátok a könyvben.) Ezért vadásznak rájuk, és ha bármilyen felelőtlent tesznek, megölik őket.

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, maga az alapötlet és a cselekmény nem olyan rendhagyó. Elemek irányításával foglalkozó sztoriból jó sokat össze lehetne szedni. Akkor mégis mitől lesz más, mitől lesz egyedi ez a sztori?

Hát, biztos, hogy nem Beccától. A csaj mellett szóljon, hogy nem volt tenyérbe mászó, de túlságosan maradandót sem alkotott számomra. Ott volt, hol félt és meghúzódott, hol harcolt, közben mintha maga sem tudta volna eldönteni, mit akar. Mondjuk legalább a reakciója hihető volt, nem adaptálódott olyan könnyen ebbe a világba, és amikor ő maga is célpont lett, rendesen ki is akadt a tesókra. Hajrá! 

Viszont amit kifejezetten szerettem a sztoriban: a tesók. Chris bizonyos szempontból a tipikus főszereplő srác, aki leheletnyit veszélyes, de azért érzed, hogy a jó oldalon áll, jóképű és persze mindent megtenne a hősnőnkért. De a testvérei! Úristen, a testvérei! A tüzes Gabriel, a szilárd Michael és a nyugodt Nick. Hihetetlenül jól sikerült elkapni azt, hogy mind olyanok legyenek, mint amilyenek az elemeik, mégse hassanak sablonosnak. Piros pont. Határozottan. Nagyon remélem, hogy még többet olvashatunk majd róluk a jövőben, mert nagyon megérdemlik a szereplést. 

Akit pedig még ki kell emelni a szereplők közül, mert hát muszáj: Hunter. A történetnek erről a részéről eddig még nem esett szó, de hát nem lehet elmenni mellette, úgyhogy leírom a szitokszókat: szerelmi háromszög. Hát, ja. Én se örültem. Roppant dühítő, mert Huntert is kedveli az ember és Christ is. És nagyon sokáig Hunter a biztonságos választás Becca számára, Chris pedig a veszély. Ha úgy tetszik, Chris a rosszfiú, Hunter pedig a jó. Aztán persze mindenki döntse el, hogy mit gondol róluk, lehet shippelni ezerrel, nem hiszem, hogy mindenki egyetért majd abban, kivel látná szívesen a főszereplőt. 

És akkor a végén kicsit muszáj visszatérnem a cselekményhez. Ez egy alapvetően izgalmas könyv, és nem feltétlenül tudod, mi következik majd a következő oldalon. Az elemekből fakadó helyzeteket, csínytevéseket jól ki is aknázza az írónő, és ami a legjobb, hogy utat hagy további fejlődésre. Nem tudjuk biztosan, mennyire befolyásolja az elemük a szereplők tulajdonságait, hangulatát és fordítva, hogy mennyire lehet a folyamatnak gátat szabni és hogy ennek pontosan milyen következményei lehetnek. Viszont sajnos azt kell mondanom, hogy a nagy csavar számomra túl kiszámítható volt. Illetve... a csavarok. Sajnos egyik sem rázott meg különösebben. Kár érte, örültem volna neki, ha ennél több misztikusságot kapok, hogy még jobban izgulhassak és még nagyobb legyen a meglepetés. Viszont minden kiszámíthatósága ellenére a következményekre nagyon kíváncsi vagyok. Még úgyis, hogy nem örülök a regény utolsó egy-két oldalának, aki elolvassa, könnyen rájöhet, miért.

Összességében azt tudom mondani, hogy tetszett a könyv, a mellékszereplőket és a testvéres közös jeleneteket kifejezetten imádtam, de annyira mélyen nem érintett meg a történet, hogy még évek múlva is emlegessem. Plusz pont jár a novelláért a regény végén, azt kifejezetten szerettem, és biztos vagyok benne, hogy a folytatást is olvasni fogom. 

AJÁNLOM


Blogturné extra - Választós játék a szereplőkkel


McDonald’s vagy KFC?
Hunter: KFC  
Chris: McDonald’s 
Hunter: Na ezért nem jövünk ki egymással. 
Chris: Nem, azért nem jövünk ki, mert csak egy idióta vagy. 

Melyiket keresitek egy lányban: 
Aranyos vagy szexi? 
Nick: Helló. Mindkettőt. (Shirley: Helló, Nick!) 
Gabriel: A naptól függ. 

Szőkék vagy barnák? 
Chris: Barnák 
Gabriel: Nem érdekel, amíg aranyos és szexi.

Szégyenlős vagy rámenős?
Hunter: Rámenős
Nick: Szégyenlős 

Szem vagy száj?
Gabriel: Száj 
Chris: Ezután erre inkább nem is reagálok.


Tudom, hogy MINDEN NŐI blogger majd belehal, hogy megtudja, szóval...
Boxer vagy fecske?
Chris: Nem várhatod el, hogy erre tényleg válaszoljak.
Gabriel: Ennyi. Lefogjuk Christ, és akkor megnézhetitek.

Nyereményjáték

Játék:
A történetben fontos szerep jut a különféle ásványoknak, ezért mostani játékunk során egy kis ásványvadászatra invitálunk Benneteket. Nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található rövid leírás, valamint a hozzátartozó kép segítségével kitalálni, melyik kőre gondoltunk. Így esélyetek nyílik megnyerni a három nyereménykönyv egyikét!
Figyelem! Csak azon játékosok megfejtéseit tudjuk elfogadni, akik az összes kötelező feladatot megcsinálták!

Feladat:
1) Lájkoljátok a Vörös Pöttyös? Szeretem. és a Blogturné Klub facebook oldalát. (Kötelező!)
2) Fejtsétek meg, melyik állomáson melyik kő található, és írjátok be a nevét a rafflecopter megfelelő mezőjébe. (Kötelező!)
3) A Blogturné Klub blogján (www.blogturneklub.hu) található keresztrejtvénybe írjátok be az ásványok nevét, hogy megkapjátok a pirossal kijelölt fősor megfejtését. (Kötelező!)
4) A kiadó csak Magyarország területén belül postáz!
5) Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk!

Megvéd a negatív erőktől és az ellenségektől. Erős a kapcsolata a Földdel.


a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

08.15. Bibliotheca Fummie
08.17. Nem harap a blog
08.19. Deszy könyvajánlója
08.21. Kelly Lupi olvas
08.23. Dreamworld
08.25. Insane Life
08.27. Vendég blogger
08.29. Media Addict

8 megjegyzés:

  1. Semmi gond, ha szólsz, amikor ilyesmi vAN:
    Igazából én magam is megnéztem tegnap az urban dictionaryben, én igazából a kilencedik definícióból indultam ki, amit az oldalon találsz, azaz abból, hogy valaki, aki tool, hagyja, hogy mások irányítsák. Hunter pedig ezt teszi.
    De persze igazad van, a tool idiótát is jelent, és valószínűleg erre is gondolt Chris, amikor ezt mondta, lehet, hogy szerencsésebb lett volna ezt választanom. És ahogy nézem, más hiba is van benne. Mindjárt javítom azt is. Újabb bizonyítéka, hogy nem szabadna este fél 11-kor fordítanom. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! :) Említetted, hogy szerelmi háromszöges... nagyon az, vagy elviselhető módon? Meg, ugye a végén Chris lesz a befutó, mert láttam, hogy Hunternek is van egy könyve (ha jól értelmeztem).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Hááát, szerintem eléggé szerelmi háromszöges, pont ebből a Hunter-Chris dologból fakadóan. Én mondjuk elég jól tűröm őket, de aki nagyon nem bírja, az fontolja meg. Bár azért jó hír, hogy történet is van, és a mellékszereplők nagyon jó, úgyhogy ez kicsit ellensúlyozza.
      És fogalmam sincs, a sorozat legvégén ki lesz a befutó, én magam Chrisnek szurkolok. Ennek a könyvnek a végét meg nem szeretném lelőni. :D

      Törlés
    2. Oh, hát akkor ezt megszívtam. Reménykedtem, hogy nem lesz szerelmi háromszöges, de úgy látszik nem jött be. Nem minden testvérnek van egy könyve? :) Meg sok novella vagy köztes rész van, ha jól láttam. Akkor itt a végén még nem választ? Mert ez érdekelne. Ha van Hunternek külön könyve, akkor kizárásos alapon választani kell. :D

      Törlés
  3. Örülök, hogy segíthettem. :)

    VálaszTörlés
  4. A Chris-Becca-Hunter háromszög megoldódik a Vihar végére és az lesz Becca párja a sorozat hátralevő részére aki mellett a kötet végén "leteszi a végső voksot".
    Aztán pedig nuku szerelmi háromszög a sorozat többi részében (na jó, bizonyos szemszögből nézve talán egy icike-picike van a 4. kötet elején, de az tényleg nem komoly és jó gyorsan meg is oldódik), szóval azok akik nagyon nem szeretik az ilyesmit megnyugodhatnak. Ha túlélik a Vihart, akkor utána már nem kell aggódniuk miatta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a jó híreket! :) Örülök, hogy akkor nem lesz több szerelmi háromszöges szenvedés. :D

      Törlés
    2. Köszönöm az infót. :) Akkor bátran megveszem a többi részt, ezt pedig túlélem.
      Deszy, köszi neked is. :)

      Törlés