Breaking News

Könyves Kérdőív


Sziasztok!

Tegnap 5 percen belül ketten is megkerestek azzal, hogy vegyek részt én is ebben a továbbküldős játékban, és töltsem ki a könyves kérdőívet. Ezúton is köszönöm, Gyuszika és Liliane Evans, nagyon jó érzés, hogy gondoltatok rám!

És akkor most ennek örömére küldöm is Fummie-nak és Ramónának. Hajrá!


1. Szoktál nassolni olvasás közben? Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy van-e bennem kényszeres késztetés, hogy valamit rágcsáljak, amíg olvasok, akkor nem. Viszont ha éhes vagyok, akkor persze, simán. Nassolni vagy ebédelni, vacsorázni. :D 


2. Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?
Akármit. De egy jó kis tejeskávé, hm.


3. Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
Nem, teljesen kizárt. Elképzelni sem tudom azt a borzalmat, hogy beleírjak a könyvembe. Fizikai fájdalmat okozna. Kivételt képeznek persze a munkafüzeteket és tankönyvek.


4. Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz egy könyvben?
Általában sehogy. Fejben tartom az oldalszámot. Ha mégis, akkor esetleg könyvjelzőt használok, vagy ha csak néhány percről van szó, beleteszek egy cetlit vagy tollat. De a sarokhajtogatástól kifejezetten mérges leszek.


5. Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyvet bárhol?
Általában fejezetek végén szoktam abbahagyni, ha van rá lehetőségem, de ha nincs, az se gond, fel tudom venni a fonalat. Tehát ha pl. tömegközlekedek éppen és hirtelen le kell szállnom, vagy már annyira álmos vagyok, hogy összefolynak a betűk a szemem előtt és messze még a fejezet vége, akkor félbehagyom ott, ahol tartok.


6. Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas?
Nem, könyvet nem bántunk ilyesmivel.


7. Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
Nem szokásom, csak nagyon ritkán. Alapvetően ritkán fordul elő az olvasmányaimban, hogy olyan szó jöjjön szembe, amit nem értek, ha mégis, akkor vagy ki tudom következtetni vagy ha édesanyám a környéken van, megkérdezem, hátha ő ismeri.


8. Mit olvasol most?
Épp két könyv között vagyok. Tegnap fejeztem be (vagyis belegondolva az már ma volt, mert hajnali 4-ig olvastam) a The Force of Gravityt. És... tulajdonképpen az sem igaz, hogy két könyv között vagyok, egy kedves ismerősöm kéziratát olvasom éppen. :)


9. Milyen könyvet vettél legutóbb?
Épp ma mentem átvenni a csomagot és vigyorogtam, mint a vadalma. A csomag tartalma: A felhők fölött 3 méterrel, Katherine a köbön és Julia Quinn Bridgerton családjának kiegészítő kötete, az És boldogan éltek.


10. Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasásra? 
Nem kifejezetten. Bárhol olvasok. De a nap végén, amikor másnap nincs munka vagy iskola, csak nyugodtan feküdni az ágyban és olvasni, tudva, hogy akár hajnalig eltarthat... Na, azt nagyon imádom.


11. A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban?
Jaj, de nehéz kérdés. Imádom a sorozatokat, de mostanában már nagyon-nagyon tudok örülni egy-egy önálló kötetnek, mert rettenetesen sok sztorit kell fejben tartani, és egy éveket kell várni a következő részekre, addig izgulhat az ember. De ezt is, azt is fogyasztom és szeretem. :D


12. Van olyan könyv, amit mindig előrehozol, és szeretettel ajánlasz mindenkinek?
Jaj, szegény ismerősök. A Harry Potter elolvasását próbálom minden élő és lélegző emberre ráerőszakolni. :D Illetve a Hyperversummal kampányolok előszeretettel, méltánytalanul kevesen ismerik szegényem. :( Illetve még Meg Cabot Mediátor és Hívószám 1-800 sorozatait szoktam ajánlgatni nagyon lelkesen azoknak, akik még nem ismerik. Meg még sok más  könyvet, de talán ezeket a legtöbbször.

13. Hogy rendszerezed a könyveidet?
Kiadók és sorozatok szerint, méret szerint és téma szerint, és aszerint, hogy mennyire szeretem őket. Szóval elég változó. A lényeg, hogy én megtaláljam, amit keresek.

Nincsenek megjegyzések