Breaking News

Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a véletlen


Ha két meggyötört lélek vigaszra lel egymásban...
Callie, Kayden és a véletlen

A Callie és Kayden egy elképesztően aranyos történet két fiatalról, akiket mintha egymásnak teremtettek volna. Csak az a sok nehézséggel ne kellene megküzdeniük!

A blogturnéról



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jessica Sorensen Callie, Kayden és a véletlen című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenegy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Callie és Kayden felkavaró életét!

2014. augusztus 15-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Eredeti cím: The Coincidence of Callie & Kayden
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633738610
Fordító: Komáromy Zsófia
Bechdel-teszt: megbukott
Függővég: van
Moly link
Goodreads link (4,30)
Megrendelési link

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jessica-sorensen-callie-kayden-es-a-veletlen-6673?ap_id=DeszyKayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre…


Véleményem

Ahogy ennek az értékelésnek nekiálltam és törtem a fejem, mit fogok írni róla - mert hát a romantikus sztorik értékelésével bevallom, sokszor bajban vagyok -, megpróbáltam átgondolni magamban, hogy mit is szeretek egy romantikus történetben. Mitől lesz jó egy fantasyszálaktól mentes, akciójelenetekben abszolút nem bővelkedő történet? Nincsenek gyilkosságok, nem jön el a világvége, és az is biztos, hogy senkinek sem fogják a vérét szívni, legalábbis vámpír biztosan nem.
Az ugye adott, hogy a legtöbb ilyen sztoriban olyanok a pasi főszereplők, hogy lehetőleg minden nőnemű a padlóra olvadjon és/vagy csorgassa a nyálát, attól függ. De az, hogy jó pasit kapunk, nem elég, ez egyértelmű. Viszont azt sem tudom mondani, hogy feltétlenül arra van szükségem, hogy mindkét főszereplőt szeressem. Simán szeretek olyan romantikus könyveket, amelyek olvasása közben a főhősnőtől a falra másztam. És itt jött a megvilágosodás: nem külön-külön kell működniük (bár azért az sem árt), hanem egyben. Hiába tartom Júliát meggondolatlannak, Rómeót meg virágról virágra szálló éretlen tinifiúnak, ha együtt egyszerűen működnek. 

És hogy miért a hosszú bevezető? Hát pont azért, mert Callie és Kayden bizony működnek! Ami a legjobb: külön-külön is és együtt is. Hurrá! És van is lehetőségünk megismerni mindkettőjüket, kívül-belül, ugyanis a történetet kettejük szemszögéből, váltottan ismerhetjük meg. Azaz látjuk Kaydent Callie szemén keresztül is és fordítva, de eközben mindkettejük fejébe és gondolataiba is belelátunk. Ez azért is fontos, mert ahogy az mostanában szokás, a romantikus szál mellett kapunk egy jó nagy adag tragédiát is, a tetejére pedig tejszínhabként egy kis depresszió szolgál. 


Kayden életének tragédiája elég egyértelmű. A srác hiába jóképű és népszerű, ő bizony apja elnyomásában él, aki számára már teljesen megszokottá vált a családon belüli erőszak. Kayden ezért tulajdonképpen kétfelé választja az életét: van az otthonon kívüli, nyugodt és vidám hely, ahol jól érezheti magát, és az otthoni, ahol kényszeresen felügyelnie kell minden mozdulatára, tettére és mondatára, és ahol mindenekfelett egy cél van: minél messzebbre elkerülni az apját. Kayden tehát mindenki szemében teljesen normális srác. Bulizni jár, jókat nevet, tele van haverokkal és egy jó csaj a barátnője. 

Callie viszont egészen máshogyan élte meg a saját traumáját. Ugyan nagyon sokáig nem kapunk rá konkrét választ, hogy pontosan mi is történt vele, azért már az elején sejtjük nagyjából. Ez a bizonyos dolog pedig hirtelen és gyökeresen megváltoztatta Callie életét. Visszahúzódott a burkába, és az addig csinos, csajos és nyitott lány hirtelen bő pólók és rövid haj mögé igyekezett elbújni. Kerülte a társaságot, a tömeget és úgy egyáltalán mindent, ahol emberekkel kell érintkeznie.
Aztán amikor Callie elindul az egyetemre, úgy dönt, ideje változtatni és nagyon húzni. Megnöveszti a haját és hála újdonsült barátjának, a meleg Seth-nek a ruházkodásán is gyökeresen változtat. Ráadásul ketten együtt listát kezdenek írni, ezzel is arra biztatva egymást, hogy merjenek kalandozni és új dolgokba belevágni. (Imádtam a listát!)

És bár sem Callie, sem Kayden nem számít rá, az új dolgok közé egy új románc is tökéletesen passzol. Callie és Kayden az a páros, akiket nem csak külön, hanem együtt is lehet imádni. Tökéletesen passzolnak egymás mellé. A mindent a szőnyeg alá söprő Kaydennek, aki olyannak fogadta el az életét, amilyen, sokat segít az érzelmekre koncentráló Callie, aki tud Kayden titkáról és segít neki, hogy minél többet felfedhessen belőle valakinek. Callie-t pedig a vidám és energikus Kayden a kalandokba viszi bele, amitől hirtelen felpezsdül az élete. Tökéletesek egymásnak. Egyrészt nagyon egyformák, másrészt kiegészítik egymást. Minden egyes jelenetük nagyon cuki, az ember a kezét összeszorítva drukkol nekik, hogy jöjjenek már össze végre. 

Mellettük pedig a két mellékszereplőt is szeretném kiemelni, a két legjobb barátot, mert nélkülük sem lett volna ugyanolyan a sztori. Seth-et, Callie meleg barátját már említettem. Ő a másik, aki arra biztatja Callie-t, hogy éljen végre. Kellően nyomulós és magabiztos, közben pedig neki is megvannak a maga gondjai.
A másik Kayden legjobb barátja, Luke, aki cukorbeteg. Jaj, de jó ezt leírni! Komolyan nem tudom, olvasói pályafutásom alatt találkoztam-e már cukorbeteg szereplővel, de ha igen, akkor sem sokkal. Rettentő kíváncsi vagyok, hogy ennek mekkora szerepe lesz majd a következő részekben, de nagyon remélem, foglalkozunk még vele.
A többiek felkészítettek, hogy gyilkos vége van a történetnek, olyan, hogy a falat kaparva nyúlnék is a folytatásért. Talán azért, mert ennyire készültem rá, nem rázott meg olyan nagyon, körülbelül arra számítottam, ami történt, de kétségtelenül függővéget kapunk, erre készüljetek!

Összességében ez a történet nem a nagy fordulatok és a váratlan meglepetések könyve. (Na jó, azért a vége üt.) Viszont kapunk elképesztően jó szereplőket - nem hiszem, hogy bárkit is utálni fogtok, még a főhősnőt sem, ami elég nagy szó - és rettentően cuki jeleneteket, amik arra csábítanak, hogy az ember mozduljon ki és maga is merjen tenni valamit.

NAGYON AJÁNLOM



Nyereményjáték

Játék:
Callie és Seth listát vezet olyan dolgokról, amiket muszáj megtenniük, még akkor is, ha az adott feladat megrémíti-, esetleg undorítja őket, vagy képtelenségnek tűnik számukra.
Nincs más dolgotok, mint kitalálni, mik is ezek a próbatételek.
A nyeremény ezúttal sem marad el! Ha nektek kedvez a szerencse, tiétek lehet a három nyereménykönyv egyike.

Feladat:
1. Lájkold a Vörös Pöttyös? Szeretem. és a Blogturné Klub facebook oldalát. (Kötelező!)
2. A kiemelt betűk segítségével  találd ki, mi is Callie és Seth aznapi feladata. (Kötelező!)
3. Próbáld ki! Némelyik pont remek móka vagy bátorságpróba gyanánt szolgál. Ha van kedved, próbáld ki, és örökítsd meg a pillanatot, a képet pedig extra pontokért linkeld be a rafflecopter megfelelő mezőjébe. (NEM kötelező!)
4. A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. (Megjelenés után)
5. Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

08/15 Dreamworld
08/16 Angelika blogja
08/17 Kristina blogja
08/18 Kelly Lupi olvas
08/19 CBooks
08/20 MFKata gondolatai
08/21 Nem harap a blog
08/22 Deszy könyvajánlója
08/23 Zakkant olvas
08/24 Könyvszeretet
08/25 Media Addict

Nincsenek megjegyzések