Breaking News

Nyereményjáték!


Sziasztok!

Ígértem, hogy hozok nektek a nyaralásomról egy könyvjelzőt, amit aztán egy kis nyereményjáték keretében kisorsolok majd.

Nos, jelentem, épségben hazaértem én is, a könyvjelző is, úgyhogy következhet a játék!


Aki esetleg még nem tudná, Görögországban jártam, egy Parga nevű kis falucskában. Szerettem volna, ha a játék kapcsolódik Görögországhoz is, az olvasáshoz is, de nem egyszerű kis kvízecske. A döntésem egyértelmű volt: a görög mitológia. Mindig is imádtam a görög mitológiát, és nagyon szeretném, ha minél többet minél jobban ismernék, és így rájönnének, hogy nem valami száraz témáról van szó, hanem kifejezetten izgalmas, romantikus, elgondolkoztató történetekről. 

Épp ezért egy régi ötletemet hoztam most el nektek, ami már egy ideje a fejemben van. Valójában még akkoriban jutott eszembe, amikor fontolgattam, hogy tanár leszek. Az pedig már külön történet, hogy honnan jött hozzá az ötlet, engedjétek meg, hogy elmeséljem nektek. 
Amikor kilencedikes voltam, irodalomból dolgozatot írtunk a görög mitológiából. Az egyik kérdés az volt, hogy hány múzsa van. A fél osztály elrontotta, és a tanárnőnk kicsit értetlenül állt azelőtt, hogy miért írta minden második ember azt - tévesen -, hogy 5 múzsa volt. A válasz igazán egyszerű: a Disney-féle Herkules rajzfilm. Sokan sajnos csak ebből ismerik a görög mitológiát, és talán nem is tudják, hogy mennyi-mennyi tévedés van benne. Nyilván nem azért, mert rosszul tudták a készítők, csak a saját céljaik érdekében bizonyos dolgokat elferdítettek.
A helyzet évekkel később még súlyosabbá vált, amikor az érettségim napján újfent szóba került a görög mitológia a Homérosz tételünk kapcsán. És megint csak kiderült, hogy a Herkules mese miatt nagy a képzavar. 

Ezért most egy kis vadászós játékra invitállak titeket! 

A feladat nagyon egyszerű:

Nézzétek meg a Disney-féle Herkules feldolgozást és keressétek benne a tévedéseket. Annyit mondok, tele van apró hibákkal, ferdítésekkel, percek alatt összegyűjthettek egy csokorra valót. (Egyet fent már el is árultam nektek, azt is használhatjátok. Egy kis potya belefér.) Tévedések alatt szigorúan azokat a dolgokat értem, amelyek a mítoszokban szerepelnek valamilyen módon, a mesében viszont teljesen máshogy.
Minél több tévedést megtaláltok, annál többször kerül a nevetek a kalapba, annál több esélyetek van arra, hogy nyerjetek. 

A vadászós játékon kívül pedig még két dologgal növelhetitek az esélyeteket:
         1. Lájkoljátok a Deszy könyvajánlója Facebook oldalt. (Ha már megtettétek, akkor ez is potya.)
     2. Megosztjátok a nyereményjátékhoz tartozó képet Facebookon. Ezt a lépést minden nap megismételhetitek, így minden nap újra és újra bekerülhet a nevetek a virtuális kalapba.
Nekem mindegy, hogy a képet a megosztás gomb használatával vagy a link megosztásával osztjátok meg, a lényeg, hogy nyilvános legyen, mert a játék végén ellenőrizni fogom. Viszont NAGYON FONTOS! A megosztások linkjét viszont minden egyes megosztásnál - naponta maximum egyszer - be kell illesztenetek a Rafflecopter doboz adott sorába, hogy tényleg bekerüljön a megosztásotok a kalapba.
A kép linkje:
https://upload.facebook.com/deszykonyv/photos/a.572689776105511.1073741829.572685866105902/749575858416901/?type=1

(Ha esetleg valaki nem tudja, a megosztás linkjét legegyszerűbben úgy szerezhetitek meg, hogy a falatokon már látszó képnél az időpontra kattintotok, amennyire idővel korábban megosztották a képet. Így beugrik a közvetlen oldala a megosztásnak, erre a linkre lesz szükségetek, ezt kell beilleszteni a Rafflacopter dobozba. Ha még valamit így sem értetek, írjatok nyugodtan.)

Hányszor kerülhet a nevetek a kalapba? 
- 5 pontot ér, ha lájkoljátok a Facebook oldalt
- 3-3 pontot ér minden egyes megtalált Herkules rajzfilmes tévedés. Ezekből összesen 10-et írhattok be, azaz összesen 30 pontot szerezhettek a nyomozással
- A nyereményjátékhoz tartozó kép minden megosztása 1-1 pontot ér. Így ezzel összesen 17 pontot szerezhettek. (A KÉP LINKJE)

Aki tehát nagyon ügyes és szemfüles, annak a neve összesen 52-szer kerülhet a neve a képletes sorsolókalapba.
Jogosan jöhetne a kérdés, hogy minek ennyit erőltetni magad egy könyvjelzőért: de hangsúlyozom, nem muszáj minden lépést teljesíteni, akár már egy egyszerű lájkolással is lehet nyerni. De minden megszerzett pont növeli az esélyt, hogy nyerj!

A játék időtartama:
aug. 21.-szept. 6. éjfél


Nyeremények:


1 db Parga könyvjelző Görögországból
1 példány Julie Kagawa: Vashercegnő



a Rafflecopter giveaway


Tehát... Herkules-nézésre fel! 
Addig is pedig érdemes figyelni az oldalt, mert nem kizárt, hogy kaptok tőlem néha egy kis segítséget.



2 megjegyzés:

  1. Szia! Lehe, hogy ezt tudnom kéne, de mi az a "Rafflecopter"? Előre is köszi :)

    VálaszTörlés