Breaking News

A Marvel behúzta: az Avatart beelőzve Végjáték minden idők legtöbbet hozó filmje

Ahogyan sokan mondanák: csak idő kérdése volt.

Ezzel együtt valószínűleg a Marvel fejesei is elbizonytalanodtak, vajon összejöhet-e a Végjátéknak, hogy a Titanic után a másik nagy James Cameron alkotást, az Avatart is beelőzze a listán és ezzel minden idők legtöbbet kereső filmje legyen világszinten.




A dolog nagyon kecsegtetően indult, a Végjáték sorban döntögette a rekordokat a pénztáraknál a premierje környékén. De aztán a vártnál jobban visszalasult a roham, minden bizonnyal azért, mert mindenki, akit érdekelt, gyorsan meg akarta nézni a filmet, a spoilerek miatt. 

A Disney viszont bevetett egy trükköt: újra bemutatta a filmet a mozikban, ezúttal már végefőcím utáni tartalommal, amolyan DVD extrák stílusban. (Egyébként hozzá kell tenni, maga az Avatar is kapott utólagos vetítéseket az évek során.)

Egy ideig úgy tűnt azonban, hogy talán ez sem lesz elég.

A héten viszont megjött a fordulat, így mindenki elkezdett visszaszámolni.

Péntekre az Endgame már 2.789.200.00 dollárnál járt, alig 500.000 dollárral az Avatar után.

Így mára kijelenthető: megvan az összeg!

Alan Horn, a Walt Disney Studios egyik fejese így nyilatkozott: "Hatalmas gratuláció jár a Marvel Studios és a Walt Disney Studios csapatának, és köszönet a rajongóknak szerte a világon, akik ilyen történelmi magasságokba emelték a Bosszúállók: Végjátékot. Természetesen még egy évtized elteltével is elmondható, hogy James Cameron Avatar filmjének hatása továbbra is ugyanolyan hatalmas, és ennek a két filmnek a lenyűgöző teljesítménye az újabb bizonyíték, hogy a filmek hatalma, miszerint megmozgatják az embereket és összehozzák őket, még mindig közös tapasztalás. Ezeknek a világoknak a tehetséges filmesei még sok mindent tartogatnak a tarsolyukban, és alig várjuk, hogy lássuk mind a Marvel Cinematic Universe, mint Pandora jövőjét."

3 megjegyzés:

  1. Azt nem tudod, hogy ez konkrét dollárokban érthető vagy az árfolyamokat is számba vették? Vagy itt most nem számít, hogy mennyit ért 2009-ben és 2019-ben?
    Nem baj, ha nem tudod, csak kíváncsiságból kérdem - mert épp a napokban néztem egy videót arról, hogy a jegyárak drágulása miatt tűnnek nagyobb összegeknek, értékükben kevesebben járnak mostanában moziba. Persze az Endgame valszeg az év (évtized?) blockbustere... de úgy általánosságban.

    üdv, Zsazsi :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez még nem inflációval módosított, szóval mindig az akkori árfolyammal számol, amikor kijött a film. Ha nem így lenne, akkor nem is az Avatar lenne elöl, hanem sokkal régebbi filmek, mint pl. az Elfújta a szél, a Star Wars, A muzsika hangja és A hófehérke és a hét törpe.
      Nehéz kérdés, egyik sem teljesen igazságos - ezért is figyelik mindkét változatot. Mert persze, nyilván van infláció, így egy 20-as években vett jegy sokkal-sokkal kevesebb dollár volt, mint most. Cserébe viszont ott van az is, hogy sokkal hosszabb ideig futottak a mozikban a filmek, a közben eltelt időben retró mozik is játsszák őket, emellett akkoriban még nem volt videókazi, DVD meg torrentezés, így ha meg akartad nézni, moziba mentél.

      Amúgy ha érdekel, az inflációval módosított lista itt van:
      https://www.boxofficemojo.com/alltime/adjusted.htm

      Törlés
    2. Köszönöm a választ és a linket, érdekes lista volt.
      A vetítési időkre pedig egyáltalán nem gondoltam, mint változó tényezőre, pedig tényleg nagyon fontos.

      Zsazsi :3

      Törlés