Breaking News

A Trónok harca előzményben nem lesznek Targaryenek - Starkok viszont igen

A Trónok harca előzménysorozatáról már sokszor írtam az oldalon, de azért még bőven vannak nagy kérdőjelek a széria kapcsán.

Azt már tudtuk, hogy az előzménysztori nagyjából 10.000 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, de Martin most kicsit módosított ezen az információn, emellett pedig egy új interjúban egy sor újdonságot is megosztott meg velünk.




Azt egy korábbi EW interjúból már tudjuk, hogy 5000 évvel korábban játszódik majd a történet.

"Westeros teljesen más hely. Nincs Királyvár. Nincs vastrón. Nincsenek Targaryenek - Valyria felemelkedése még alig kezdődött el a sárkányokkal és a nagy birodalommal, amivé majd válik. Egy más, sokkal idősebb világgal küzdünk, és remélhetőleg ez is része lesz a szórakozásnak."

Most pedig 5 új tényt is megosztott a szerző az Entertainment Weeklynek:

1. Westeros körülbelül 100 királyságból áll


"Mindig Westeros hét királyságáról beszélünk, mert Hét királyság volt Aegon hódításakor. De ha régebbre visszamegyünk, akkor 9 királyság van, 12 királyság és végül visszaérünk odáig, amikor még körülbelül száz kisebb királyság volt - na ebben a korszakban játszódik az előzménytörténet."


2. Vannak Starkok és rémfarkasok


"A Starkok minden kétséget kizáróan ott voltak. És persze a Mások is - ez is része a történetnek. És vannak olyasmik, mint rémfarkasok és mamutok."


3. Nem lesznek Lannisterek - legalábbis az elején...


Az előzménytörténet még azelőtt játszódik, hogy a Lannister család felemelkedett volna. "A Lannisterek még nincsenek itt, Casterly Rock viszont igen; olyasmi, mint a Gibraltari-szoros. Még a Casterlyk vannak ott - akiknek a nevét a Trónok harca idején még mindig viseli." 


4. Igazi csapatjáték lesz


Az HBO egyik közleményéből úgy tűnhetett, hogy a show középpontjában három női főszereplő lesz (Naomi Watts, Naomi Ackie és Denise Gough). Martin szerint viszont ennyire nem egyszerű a dolog. "Nem igazán szeretném a "fő" szót használni. Ahogy a Trónok harcát is ismerhetjük, nem igazán volt kifejezett női vagy férfi főszereplő a díjszezonban egészen mostanáig; mindig is a mellékszereplők kategóriákban indultak, mert a show annyira a csapatjátékra épült. Azt hiszem, ez erre a showra is érvényes lesz. Nincsenek igazán főszereplőink, csak egy nagy csapatunk."


5. A shownak más címe lehet, mint amire számítunk


Az előzménysorozatnak hivatalosan még nincs címe, de Martin a közelmúltban The Long Night címen emlegette. Azt már eddig is tudtuk, hogy a cím nem ez lesz, többek között azért, mert a Trónok harca sorozat 8. évadában ugyanez volt a címe a harmadik résznek. Habár Martinnak továbbra is ez a cím tetszik, azért vannak még ötletek. "Hallottam egy javaslatot, a The Longest Nightot, ezt a változatot nem bánnám. Szerintem elég jó lenne."

Nincsenek megjegyzések