Breaking News

Magyarul is érkezik a Medici sorozat alapjául szolgáló könyv!

A családban anyukám a nagy Medici-rajongó, nem én, mindenesetre nem tudtam volna úgy felnőni, hogy ne halljak a családról ezt-azt - ráadásul utána töri faktos lettem, így meg pláne. 

Aztán persze tanulmányaim és filmélményeim során fel-felbukkantak a Medicik, de igazán akkor merültem el a sztorijukban, amikor nekiálltam a Medici sorozatnak. Az első évad főszerepében Richard Maddent (igen, Robb Stark a Trónok harcából) volt a főszereplő és nagyon gyorsan be is faltam. 

Utána várakoztam a folytatásra, aminek a szereposztása nem kevésbé izgalmasra sikerült: Sean Bean és Daniel Sharman neve azt hiszem, mindent elmond. Viszont bevallom, a második évadot még mindig nem láttam, úgyhogy égi jelnek tekintem, hogy a Könyvmolyképző Kiadó most hozza a második évad alapjául szolgáló könyvet - filmes borítóval egyébként. 

Ma leleplezték a fülszöveget és a borítót is, a fülszöveg alatt pedig megtaláljátok az évad előzetesét is. 




*
„– A te családod kezdte ezt a háborút! – sziszegte és Lorenzo szívének szegezte a pengét.”
Az Úr 1469. esztendejében viharfellegek gyülekeznek a művészek és kereskedők városa, Firenze felett.
A befolyásos Medici családfő, Cosimo halála után az unokája, Lorenzo viszi tovább szellemi örökét, aki korán belekényszerül a családfő szerepébe. Minden ügyességére és ravaszságára szüksége van ahhoz, hogy megküzdjön a hatalmi játszmákat irányító fondorlatokkal és cselszövésekkel.
A Mediciek felemelkedése és megerősödése irigység és gyűlölködés céltáblájává teszi a családot, és egyre sűrűsödik az intrikák hálója Lorenzo körül. A fiatal hős környezetében találkozhatunk a kor legfelvilágosultabb gondolkodóival, a halhatatlan Botticellivel és tanúi lehetünk a Tavasz születésének is.
Lorenzo két különleges nő szerelme között vívódik.
Fivérével és szövetségeseivel pedig gátlástalan ellenfelekkel, árulással, párbajjal és egy hitvány összeesküvéssel kell megküzdenie.
Lorenzóra vár a feladat, hogy megmentse a Medici családot, és Firenzét a Reneszánsz legnagyszerűbb városává tegye, amiért aztán a történelem az Il Magnifico névvel ruházza fel.
A regény alapján forgatták a nagysikerű TV sorozat második évadát, ami világszerte rajongók millióit vonzza a képernyők elé.
* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)


A második évad előzetese:

Nincsenek megjegyzések