Breaking News

Jewel E. Ann: Zajlik ​az élet {Értékelés + Nyereményjáték}

Jewel E. Ann: Zajlik ​az élet

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan megjelenik Jewel A. Ann Zajlik az élet című regénye, melynek fő témája az útkeresés. A történet főszereplője egykor a legapróbb részletekig mindent megtervezett az életében, de amikor az élet közbeszól, és minden apró szilánkokra hullik körülötte, hirtelen nem találja, hogy merre tovább. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három példány egyikét!


Kiadó: Könymolyképző
Oldalszám: 464
Fordító: Szarvas Szilvia
ISBN: 9789634575580
Sorozat: -
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,24)
Olvass bele!
Megrendelési link
Sosem tudhatod, mikor kell átértékelni az elveidet…

Parker Cruse megveti a hűtlenséget.
Valószínűleg azért, mert a barátja az ikertestvérével csalta meg. Aztán némi hashajtó a nővére esküvőjén végleg tönkreteszi eleve feszült viszonyukat. Parker elhatározza, hogy felnő és végre huszonhat évesként viselkedik.
Első lépés: Kiköltözni a szülői házból. Második lépés: Munkát szerezni. És erre lehetőség is adódik, amikor találkozik új szomszédjával, Gus Westmannel. A konzervatív értékrenddel és nem mindennapi kinézettel rendelkező férfi különleges képessége, hogy hihetetlenül erotikusan mondja ki Parker nevét. És nős. A felesége, Sabrina, egy sikeres cég vezetője, felveszi a lányt. Parker a lehető legjobb személyi asszisztens akar lenni, ezért megfogadja, hogy mindenre odafigyel, megsétáltatja a kutyát, elmegy a vegytisztítóba, és nem csókolja meg Gust – újra.
Harmadik lépés: Ne ítélkezz!
Negyedik lépés: Tartsd észben, hogy ha közbeszól az élet, ... egy szemvillanás alatt teszi.

Olvasd el, de készíts magad mellé zsebkendőt!


Az első mondat:


"A legkisebb szobában élt a legnagyobb vesztes."

Véleményem


Nálunk, könyves bloggereknél rendszeres időközönként előkerül a spoilerek témája - nem véletlenül. Ugyanis elég nehéz téma ez. Könnyű azt mondani, hogy az ember gond nélkül elkerüli a spoilereket az értékeléseiben, de ez bizony sokszor igen nehéz. Van, amikor egy-egy csavar annyira szerves része a sztorinak, hogy épkézláb módon beszélni róla a csavar lelövése nélkül elég nehézkes.

Hát, most így vagyok én ezzel a könyvvel. A regény közepe táján ugyanis jött egy olyan csavar, ami teljesen váratlanul ért, mondhatni leforrázott. Legvadabb álmaimban sem számítottam rá, sem a zsáner sajátosságai, sem a sztori alakulása mellett. És akkor erről ennyit, nem mondok semmi többet, bármilyen nehéz lesz is. És próbálom kerülgetni azt a bizonyos forró kását.

A történet főszereplője Parker, akinek az élete egyáltalán nem úgy alakult, ahogyan szerette volna és ahogyan előre elképzelte. A középsuliban rátalált a nagy szerelem, ő pedig úgy döntött, vele együtt megy főiskolára is, hiszen együtt képzelte a nagybetűs életüket. Csakhogy aztán a pasi megcsalta - a saját ikertestvérével. Innentől kezdve Parker élete széthullott: az ikertesójával megromlott a kapcsolata, a szerelme hűtlen volt, a rosszabb fősulin szerzett diplomájával pedig nem tudott elhelyezkedni, így kénytelen volt hazaköltözni. Ahol ráadásul mindennek a tetejébe folyamatosan hallgathatta anyja békítő beszédeit.

De aztán jön a lehetőség, Parker elköltözhet végre, még ha csak a szüleivel szemközti házba is. Így ismeri meg az alsó szomszédokat is. Gust és a feleségét. Hirtelen az élete őrült fordulatot vesz. A feleség ugyanis állást ajánl neki személyi asszisztensként. Végre talpra állhatna. Még ha nem is ez álmai állása, kiindulásnak mégsem rossz - csakhogy valami nagyon helytelen kezd kialakulni.

És akkor itt töredelmes vallomás következik: a könyv elején nagyon erős ellenérzéseim voltak a kialakuló románc kapcsán. Számomra a megcsalás mindig is tabu volt, így pedig amikor ilyesmiről olvasok, akkor sem tudok 100%-ban együtt tartani a szereplőkkel. Vagy csak nagyon-nagyon indokolt esetben. Valószínűleg az sem véletlen, hogy elég ritkán választanak a romantikus szerzők ilyen sztorikat témának.

Tehát voltak ellenérzéseim, nem is kevés. De szerencsére elég ügyesen bánt a szerző a témával, így sikerült elérnie, hogy mégis magával sodorjon a sztori.

És szerintem a könyv egyik legnagyobb ereje pontosan ez volt: a szürkezóna. Nem csak ebben a kérdésben, hanem sok minden másban is azt mutatja meg ez a sztori, hogy az életben a legtöbb kérdés egyáltalán nem fekete vagy fehér. Nem egyértelmű, mi rossz és mi jó, mert az élet ennél sokkal bonyolultabb. Nehéz döntéseket kell meghoznunk, sokszor furcsán alakulnak a dolgok, de a lényeg, hogy élni kell, menni tovább.

Ez a "menni tovább" érzés pedig olyasmi, amire szükség van az olvasás közben is - jön a nagy csavar, ami sokkol és megráz, de menni kell tovább. Mert zajlik az élet.

AJÁNLOM


Nyereményjáték


Mostani játékunkat a Zajlik az élet címe ihlette. Minden állomáson találtok egy anagrammát, amelyben egy olyan könyv címének betűit kevertük össze, amiben szerepel az élet szó.

Egy kis segítség: Minden anagramma után odaírjuk, hogy a kitalálásra váró cím hány szóból áll. Amennyiben egy cím tartalmaz angol és magyar elemeket is, mindenütt csak az adott cím magyar részét kell kitalálni. Előfordulhat, hogy a dupla betűket, mint például az “sz” vagy a “cs” külön szedtük, vagy megfordítottuk. 
Nincs is más dolgotok, mint kitalálni, mi is az egyes állomásokon keresett kötetek címe, és beírni azt a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Jó keresgélést! :) 


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Ikret a szél 


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


11/17. - Veronika’s Reader Feeder
11/21. - Könyv és más
11/23. - Angelika blogja
11/24. - Deszy könyvajánlója
11/25. - Ambivalentina

Nincsenek megjegyzések