Breaking News

Renee Ericson: More ​Than Water – Több mint víz {Értékelés + Nyereményjáték}

Renee Ericson: More ​Than Water – Több mint víz

A blogturnéról




A tudomány és művészet találkozik Renee Ericson romantikus könyvében. A több mint víz hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, és egy blogturné keretében mi is elmondjuk a véleményünket róla. Ha kíváncsiak vagytok Foster és Evelyn nem mindennapi párosának történetére, akkor tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért!


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 384
Fordító: Guti Eszter
ISBN: 9789634573722
Sorozat: Több mint víz 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,04)
Olvass bele!
Megrendelési link
Nem érzem helyesnek. Nem érzem helytelennek.

Csak érzem.

E.J. Cunning művészettörténet szakra jár és egy rockzenésszel randizik. Foster Blake vegyészmérnöknek tanul és botfüle van. Egyáltalán nem egymás esetei, csak együtt dolgoznak. Aztán egy görbe éjszaka mégis szexhez vezet – barátokként –, ami után születik egy megállapodás közöttük. Olyan egyszerűnek tűnik az egész, pedig soha semmi nem az.

Sok réteg lapul az emberek külső álcája alatt. Alaposan mögé kell nézni, ha fel akarjuk tárni, amit a másik rejt. Több mint víz – egy egész történet, egy élő, lélegző anyag a mindent visszatükröző felszín alatt.

Csupa művészet, csupa tudomány.

Mélyedj el a titkaiban!

Az első mondat:


"A sötét termet betölti a basszus lüktetése."

Véleményem


Kicsit félve álltam neki ennek a könyvnek, mert valamiért a borító miatt azt gondoltam, hogy a new adult vonal depisebb oldaláról érkezik - lehet, hogy azért, mert kicsit emlékeztet a Tíz apró lélegzet borítójára, amit bár nagyon szerettem, azért nem egy vidám sztori.

Szerencsére nem lett igazam, mert most sokkal jobban kellett a lelkemnek ez a fajta történet, mint egy Tíz apró lélegzet típusú.

A történet egy sok szempontból klasszikus főiskolás románc, de közel sem a "menő srác felszedi a szende lányt" vonalra kell számítani tőle. Főszereplőnk E.J. gazdag családból származik, az az elvárás, hogy mesterdiplomát szerezzen, majd elhelyezkedjen a családi vállalkozásban. Ő viszont művész - minden ízében. És mivel lassan befejezi az alapképzést, valahogy helyes útra kellene terelmie az életét. De mi is a helyes út? Szálljon szembe a családjával és kövesse az álmait, vagy válassza a biztos utat, ami nem fogja boldoggá tenni?

Így tehát E.J. napjai művészeti projektekkel, a szakdolgozatával és a mesterképzéses jelentkezési lapokkal telnek.

Meg azzal, hogy a sulikönyvtárban dolgozik. Így ismerkedik meg Fosterrel, a geek sráccal, aki mérnöknek tanul és akivel láthatóan az égvilágon semmi közös nincs bennük, a munkájuk kivételével. Nem vonzódnak egymáshoz és egyikük sem akar kapcsolatot - aztán mégis úgy alakul, hogy barátokké válnak és egy jóféle buli után egy ágyban kötnek ki. Majd megállapodnak: barátok maradnak, akik időnként szexszel vezetik le a feszültséget.

Ismerős felállásnak tűnik, a barátság extrákkal témát már sok sztori járta körbe sokféleképpen. Mégsem érdemes legyinteni erre a sztorira, mert szerintem sokkal mélyebb, mint a legtöbb hasonló történet.



E.J. és Foster kapcsolata pont azért volt nagyon különleges, mert nem egyik pillanatról a másikra történt, sőt! Kifejezetten imádom, hogy ők ketten először barátok voltak. És nem úgy voltak barátok, hogy közben azért le akarták vetkőztetni a másikat, hanem tényleg ártatlanul, valóban csak barátok voltak, a dolog csak később vált sokkal-sokkal összetettebbé és bonyolultabbá. Viszont pont ettől várt értékessé minden kis utalás kettejük között.

És pont ez adta meg a lehetőséget arra, hogy a szereplők életével is foglalkozzunk, ne csak a szerelmi életükkel. Félre ne értsetek, sok cuki jelenet van a könyvben meg egy sor erotikus részlet is, de mivel a szereplők a könyv egy jelentős részében "csak" barátok, lehetőségünk van arra, hogy ne csak a románc legyen a fókusz, hanem foglalkozzunk minden mással is. Az élet komoly döntéseivel, a családi problémákkal és persze E.J. művészeti projektjeivel, amiket imádtam.

Emellett nagyon érdekes kettőst alkotnak. E.J. vérbeli művész és mindent a művészek szemén keresztül figyel. Az egész életét művészként éli: megéli a pillanatokat, örül, elengedi magát, még ha közben keményen dolgozik is. Foster viszont tudós, igazi kocka, ezerféle különprogramra, versenyre iratkozott fel és a tanulásnak él. Ők ketten tűz és víz - de ahogy E.J. projektjei is szemléltetik, a tűz és a víz, a tudomány és a művészet nagyon is megférnek egymás mellett.

NAGYON AJÁNLOM


U.i.: Az értékelésben elfelejtettem említeni, de kifejezetten imádtam, hogy egy geek srác a főszereplő!

Nyereményjáték


A mostani játékunkban egy kicsit mi is tudományosak leszünk, a kémia világába invitálunk titeket. Minden állomáson egy-egy kémiai elem jellemzőjének a leírását találjátok meg, a feladatotok pedig mindössze annyi, hogy kitaláljátok melyik elemről van szó, és beírjátok a nevét a Rafflecopter dobozba.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Fehéren csillogó, jól nyújtható és hengerelhető nemesfém, elsősorban ékszerek, pénzérmék, étkészletek, edények készítésére használják.

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.20. Könyvvilág
11.22. Veronika's Reader Feeder
11.24. Deszy könyvajánlója
11.26. Könyv és más

Nincsenek megjegyzések