Breaking News

A The Witcher, vagyis a Vaják forgatási helyszínein jártunk

A The Witcher, vagyis a Vaják sorozatot már jó ideje várom, és nem csupán azért, mert érdekelt a történet, hanem azért is, mert a párom statiszta volt benne és kíváncsiak voltunk, látszik-e majd, illetve azért is, mert bizonyos részeket a közvetlen környezetünkben forgatták és érdekelt, mennyire lesznek majd felismerhetőek ezek a helyszínek. 

Végül a párom nem látszódik, de több résznél is felszisszentünk útközben, mert annyira egyértelműen ismerősek voltak a helyszínek!

Itt és itt, no meg itt találtok néhány helyszíni fotót a tatai és tatabányai forgatásról.

Mi két helyszínre mentünk el: a tatai várhoz és a tatabányai Szelim-barlangba. Persze valószínűleg sok erdőben játszódó jelenetet is felvettek a környéken, de ezeket azért nem tudtuk beazonosítani.




Izgi volt ez a kis kirándulás, mert ugyan mindegyik helyszínen jártunk már korábban, most kicsit más okból, más szemmel vizsgáltuk a helyszíneket. Kicsit azt juttatta eszembe, amikor Ramival és Fummie-val Dubrovnikban jártunk a Trónok harca helyszíneken. És bár nem volt túl meleg, és nagyon fújt a szél, főleg a hegytetőn, tök jó élmény volt.

És akkor jöjjenek a képek, amiket össze is vágtam az adott jelenetekkel. Annyit tennék hozzá, hogy sajnos nem mindig sikerült teljes egészében olyan szögben fotózni, ahogyan a sorozatban látszik, de azért a lényeg szerintem átjön.










A párom meg is állapította, hogy én vagyok az arany sárkány...







2 megjegyzés:

  1. Tudom, ez már több mint 1 éve volt, de akit esetleg érdekel így utólag, hazai forgatási helyszínek:

    Pilisborosjenő, Egri vár másolata
    Pilisszentkereszt, Zsivány sziklák
    Gyermely, Gyarmatpusztai Vadászház
    Tata, Tatai vár
    Tatabánya, Szelim-lyuk/barlang
    Tárnok, Tárnoki Kőfejtő
    Bp. Vajdahunyad vára és Jáki kápolna
    Bp. Kiscelli múzeum
    Komárom, Erődrendszer
    Páty, Texas Ranch
    Csákberény
    Visegrád
    Szentendre, Skanzen
    Gánt, bauxit bánya
    Fót, Kastély Park

    VálaszTörlés
  2. Hú de kemény, ezt sem tudtam hogy itt forgatták, pedig valami miatt nagyon sokszor olyan "hazainak" éreztem a helyszíneket! :D A tatai várnál konkrétan éreztem hogy én ezt már valahol láttam, de nem jöttem rá csak most hogy olvasom! 😂

    VálaszTörlés