Breaking News

A The Witcher, vagyis a Vaják forgatási helyszínein jártunk

A The Witcher, vagyis a Vaják sorozatot már jó ideje várom, és nem csupán azért, mert érdekelt a történet, hanem azért is, mert a párom statiszta volt benne és kíváncsiak voltunk, látszik-e majd, illetve azért is, mert bizonyos részeket a közvetlen környezetünkben forgatták és érdekelt, mennyire lesznek majd felismerhetőek ezek a helyszínek. 

Végül a párom nem látszódik, de több résznél is felszisszentünk útközben, mert annyira egyértelműen ismerősek voltak a helyszínek!

Itt és itt, no meg itt találtok néhány helyszíni fotót a tatai és tatabányai forgatásról.

Mi két helyszínre mentünk el: a tatai várhoz és a tatabányai Szelim-barlangba. Persze valószínűleg sok erdőben játszódó jelenetet is felvettek a környéken, de ezeket azért nem tudtuk beazonosítani.
Izgi volt ez a kis kirándulás, mert ugyan mindegyik helyszínen jártunk már korábban, most kicsit más okból, más szemmel vizsgáltuk a helyszíneket. Kicsit azt juttatta eszembe, amikor Ramival és Fummie-val Dubrovnikban jártunk a Trónok harca helyszíneken. És bár nem volt túl meleg, és nagyon fújt a szél, főleg a hegytetőn, tök jó élmény volt.

És akkor jöjjenek a képek, amiket össze is vágtam az adott jelenetekkel. Annyit tennék hozzá, hogy sajnos nem mindig sikerült teljes egészében olyan szögben fotózni, ahogyan a sorozatban látszik, de azért a lényeg szerintem átjön.


A párom meg is állapította, hogy én vagyok az arany sárkány...2 megjegyzés:

 1. Tudom, ez már több mint 1 éve volt, de akit esetleg érdekel így utólag, hazai forgatási helyszínek:

  Pilisborosjenő, Egri vár másolata
  Pilisszentkereszt, Zsivány sziklák
  Gyermely, Gyarmatpusztai Vadászház
  Tata, Tatai vár
  Tatabánya, Szelim-lyuk/barlang
  Tárnok, Tárnoki Kőfejtő
  Bp. Vajdahunyad vára és Jáki kápolna
  Bp. Kiscelli múzeum
  Komárom, Erődrendszer
  Páty, Texas Ranch
  Csákberény
  Visegrád
  Szentendre, Skanzen
  Gánt, bauxit bánya
  Fót, Kastély Park

  VálaszTörlés
 2. Hú de kemény, ezt sem tudtam hogy itt forgatták, pedig valami miatt nagyon sokszor olyan "hazainak" éreztem a helyszíneket! :D A tatai várnál konkrétan éreztem hogy én ezt már valahol láttam, de nem jöttem rá csak most hogy olvasom! 😂

  VálaszTörlés