Breaking News

Mesék a social distancing idejéről

Nem teljesen barátkoztam meg a social distancing magyar fordításaival, szóval utólagos engedelmetekkel ezt most angol nevén emlegetem.

De a lényeg: a social distancing, vagyis annak a gyakorlata, hogy hogyan tartsuk a távolságot, teljesen megváltoztatta a mindennapjainkat.

A Twitteren új trend indult: elkezdték újragondolni a klasszikus meséket ennek az új magatartásnak megfelelően. És ahogy az várható volt, a végeredmény kifejezetten viccesre sikerült.Az indító tweet:Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer Piroska, aki alapélelmiszerekkel teli kosárral elindult a nagymama házába. 
- Gyere be! - kiáltotta neki a farkas.
- Nem! A veszélyeztetett csoportba tartozol, úgyhogy itt hagyom a cuccokat az ajtóban - szólt vissza Piroska, aztán hazament.
Vége


A tweet alatt ilyesmi megoldások érkeztek még, csak hogy néhányat kiemeljek:
- Rapunzel, Rapunzel, engedd le a hajad!
- Nem.
VégeEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer 7 törpe és egy hercegnő, akiket letartóztattak a parkban, mert senki sem hitte el, hogy ugyanabban a házban laknak. 
VégeEgyszer volt, hol nem volt, volt egy hercegnő, aki megszúrta az ujját a rokkán, és elaludt. 
VégeEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer Jancsi és Juliska, akik napi mozgásként elindultak otthonról, de nem mentek 5 mérföldnél messzem, aztán hazatértek és megmosták a kezüket. 
Vége

Nincsenek megjegyzések