Breaking News

A Netflix megvette Meg Cabot Mediátor sorozatának filmes jogait!

Oké, oké, hiperventillálok, a bennem élő tinédzser fangirl kitört, ugyanis végre megtörténhet valami, amire 13 éves korom óta várok: adaptáció készülhet az egyik kedvenc (ha nem az abszolút kedvenc) Meg Cabot sorozatomból, a Mediátorból!




A hírt maga Meg Cabot osztotta ma meg a Twitter oldalán, egy cikkben pedig bővebben is olvashatunk a hírről.

Sarah Spillane, a Los Angeles-ben élő író-rendező épp drámakurzust tartott színésznövendékeknek, amikor is az egyik diákja javasolta: olvassa el Meg Cabot Mediátor szériáját. Ez végül odavezett, hogy ő, Debra Martin Chase producerrel összefogva aláírt egy filmes franchise szerződést a Netflix-szel!

Szóval nem csalás, nem ámítás: filmek készülhetnek a Mediátor széria köteteiből!

Azóta a Netflix már zöld utat is adott a projektnek. Mint kiderült, abban reménykedtek, hogy már el is kezdhetik a forgatás Ausztráliában, de a vírushelyzet közbeszólt. Mindenesetre Spillane már dolgozik a forgatókönyvön, a rendező pedig Cathy Randall lesz. Most abban reménykednek, hogy végül jövő év elején elkezdődhetnek a forgatások.


A könyvek nálunk a Ciceró gondozásában jelentek meg ezer éve, és nagyon úgy tűnik, a kiadó elkaszálta a szériát. Meg Cabot ugyanis utóbb írt két folytatást is a sztorihoz: egy kisregényt és egy komplett regényt, amiben a szereplőink már felnőttek. Bár a kiadótól annak idején azt a választ kaptam, hogy tervezik a kötet kiadását, sajnos azóta sincs róla hír. 

Ha esetleg valaki nem ismeri a szériát, a Mediátor főszereplője, Suze mediátor, azaz látja a szellemeket. A feladata az lenne, hogy segítsen nekik továbblépni, viszont ez nem az a szokványos lelkizős széria a szellemekkel, Suze ugyanis meglehetősen pasis lány, a szónak abban az értelmében, hogy a lelkizés helyett ő inkább keményebb eszközökkel szeretné rávenni a szellemeket a továbbállásra. Ami nem is csoda, hiszen szinte minden szellem, amivel összehozza a sors, bosszút akar állni a haláláért, így pedig Suze egyik veszélyes kalandból csöppen a másikba.
Tovább bonyolódik az élete, amikor kiderül, hogy az új hálószobájában egy kb. 200 éves, rendkívül szexi szellem lakik, aki ugyan nem bosszúszomjas, de esze ágában sincs továbbállni. Veszélyesnek viszont veszélyes, de nem Suze életére, sokkal inkább a szívére...


Az első rész fülszövege:

„Meghaltál. Nincs itt semmi keresnivalód."Suzannah éppen most tett meg néhány ezer kilométert New Yorkból Kaliforniába csak azért, hogy egy rakás lökött fiúval (a mostohatestvéreivel) lakjon egy fedél alatt. Még ki sem pakolt, az anyját máris megríkatta, ráadásul egy kísértet ücsörög a hálószobájában. Szó se róla, Jesse igen vonzó kísértet, de a lényeg nem ez.Az élet az elmúlt tizenhat évben nem volt egyszerű. Hát persze, hogy nem, mert Suzannah mediátor – ő foglalkozik azokkal, akik a talpukat feldobván egy kis khm… "felfordulást” hagynak maguk után. Még szerencse, hogy Jesse nem veszélyes. Heatherrel, a feldúlt kisértetlánnyal ellentétben, aki Suzannah új középiskolájában kísért…

Nincsenek megjegyzések