Breaking News

Itt a Stephen King Végítélet című regényéből készült adaptáció első előzetese!

Korábban már írtam róla, hogy sorozat készül egy újabb Stephen King regényből, ezúttal a Végítéletből.



A posztapokaliptikus sci-fi sorozat 10 részes lesz, és a Josh Boone (Csillagainkban a hiba)-Ben Cavell írópáros mellett maga Stephen King is dolgozott a forgatókönyveken - a tizedik és egyben utolsó rész forgatókönyvét ugyanis ő maga írta, amiben egy új rész is lesz, ami nem volt benne az eredeti 1978-as regényben.

A szereplők között pedig olyan nevek vannak, mint Alexander Skarsgard, Whoopi Goldberg, James Marsden, Nat Wolff, a mostanában botrányairól elhíresült Amber Heard és a Shadowhunters sorozat rajongóinak izgalmas lehet, hogy Katherine McNamara is szerepel a szériában.

És most itt az első teaser:






A könyv fülszövege:

A ​történelem nem szűkölködött tragikus eseményekben: mindent elsöprő árvizek, pusztító tűzvészek, határokat nem ismerő járványok tizedelték az emberiséget. Ám minden elemi csapásnál nagyobb fenyegetést jelent önmaga számára az ember. A tudomány és a technika fejlődésével már-már tökélyre fejlesztette a pusztítás eszközeit, s szinte törvényszerű, hogy előbb-utóbb kicsúszik a kezéből az ellenőrzés. Visszaélt tudásával és hatalmával, megérett a bűnhődésre…
…valahol a kaliforniai sivatag mélyén, egy titkos katonai laboratóriumban üzemzavar támad, s elszabadul egy gyilkos vírus. Iszonyatos sebességgel tarol végig az országon, tömegesen hullanak az emberek. Ám ismeretlen okból néhányuk szervezete ellenáll a szörnyű kórnak, épségben vészelik át a járványt. Egyetlen közös van bennük: hasonló álmokat látnak, melyekben vagy egy idős néger asszony, vagy egy baljós sötét ember hívja őket. Felkerekednek hát a túlélők, hogy eleget tegyenek a Gondviselés, illetve a Gonosz hívásának. Természetesen közben meg kell szervezni az életet. Vajon elég erősen munkálkodnak bennük a régi erkölcsi normák ahhoz, hogy újra felépítsék a társadalmat, mielőtt teljesen eluralkodik a káosz? Közösséggé tudnak-e kovácsolódni az elszórt csoportocskák, meg tudják-e őrizni emberségüket, vagy végképp széthullik a civilizáció? Mindeközben a Gonosz sem tétlenkedik, s hamarosan elkerülhetetlenné válik az összecsapás…

1 megjegyzés:

  1. Whoopi Goldberg egy régi kedvencem. Ő ugye általában nem ilyen sötét hangulatú adaptációkban és filmekben szerepel, hanem főként vígjátékokban és fantasykban. Kivéve a Ghost beli alakítását, meg néhány krimis szerepét. Amin meglepődtem, hogy mesékben is szerepel hangilag, mint pl. a Bolygó Kapitánya retro mesesorozat amiben ő volt Gaia hangja.

    VálaszTörlés