Breaking News

Leleplezték Cassandra Clare felnőtt fantasyjének borítóját - és van friss fülszövegünk és egy részletünk is a könyvből!

Már többször írtam róla, hogy Cassandra Clare egy új sorozat írásába fogott, ami már nem kapcsolódik az Árnyvadászokhoz - sőt mi több, high fantasy történetről van szó!

Azt is megosztottam, hogy a Sword Catcher címre hallgató könyv idén októberben, egészen pontosan október 10-én fog megjelenni angolul. Borítónk eddig még nem volt, most viszont megérkezett az is! (Mellette egy végleges fülszöveggel és egy részlettel a könyvből, amiket lefordítottam nektek.)

Mutatom:





Cassandra Clare maga egy kis videóval osztotta meg a borítót az Instagram oldalán. A mellette olvasható szövegből - meg persze a borító stílusából - kiderül, hogy ezt a borítót nem ugyanaz az állandó Clare-borítótervező tervezte, aki az Árnyvadász könyvekét. 

A tervező Jim Tierney, akinek a szerző elmondása szerint az egyik kedvenc borítótervezője. A munkáival minden bizonnyal már ti is találkoztatok, tervezett már könyvborítót Stephen Kingnek, Ursula K. Le Guinnek, Veronica Roth-nak, ő tervezte a Dűne friss borítóit (nem a magyarokat) és még lehetne sorolni.

A borító Castellane két oldalát mutatja: a palotát a Dombon, ahol a királyi felségek élnek, az Aurelian család, illetve a város alsó részét, ahol a bűnözők élnek és a Rongyszedő Király uralkodik. 





A könyv fülszövege, az én fordításomban:

Castellane vibriáló városállomásban a leggazdagabb nemesekben és a legzüllöttebb bűnözőkben akad egy közös vonás: a gazdagság, a hatalom és az élvezetek folyamatos hajszolása.

Kel árva, akit megfosztottak a korábban ismert életétől, hogy belőle válhasson a Kardfogó - a királyi örökös, Conor Aurelian herceg hasonmása. A herceggel együtt nevelték, arra képezték, hogy szakértő legyen a harc és az államigazgatás minden területén. Ő és Conor olyanok, mintha csak testvérek lennének, de Kel tudja, hogy rá egy végzet vár: hogy meghaljon Conorért. Más jövő nem lehetséges. 

Lin Caster egyik az ashkariknek, egy kis közösségnek, akik még mindig rendelkeznek mágikus képességekkel. A törvény szerint a város egy elkülönített részén, falak mögött kell élniük. De Lin, aki orvos, sokszor megszegi ezt, amikor Casellane betegeit és haldoklóit látja el. De még így sem bizonyulnak elégnek a képességei ahhoz, hogy megmentse legjobb barátja, Mariam életét - hacsak nem veti be a tiltott tudást.

Miután egy sikertelen merénylet egymás útjába sodorja Lint és Kelt, mindketten belegabalyodnak a misztikus Rongyszedő Király játszmáiba - egy bűnözőébe, aki Castellane alvilágát uralja. Mindkettőjüknek felajánlja, amire a leginkább vágynak... de minél inkább elmerülnek az intrikák és árnyak világában, annál inkább rá kell jönniük, hogy az összeesküvések és a korrupció Castellane legsötétebb bugyraitól egészen a palota legmagasabb tornyáig terjednek. Miközben rég őrzött titkokra derül fény, meg kell kérdezniük maguktől: megéri a tudás, ha árulás az ára? A tiltott szerelem magával ránthatja a királyságot? És vajon Lin és Kel felfedezései háborúba sodorják a nemzetet - vagy az egész világot káoszba döntik?


Részlet a könyvből:

Kel megdöbbent, és csak bámulni tudta, ahogyan az új jövevény bevonult a szobába. A táncosok még mozogtak, velük együtt néhány szolgáló pedig rózsavizet hozott nagy bronztálakban, amikre nyilvánvalóan az előadáshoz volt szükség. A galérián a zenészek tovább hangolták a hangszereiket. Senki sem vette észre a csuklyás figurát Kelen kívül. Csak ő nézte ahogyan az idegen - aki valójában nem is volt idegen - végigosont a folyosó árnyai közt, és hátrahúzta köpenye csuklyáját. 

A távolság és az árnyékok nem számítottak. Barna bőr, sötét, kócos haj, és olyan széles mosoly, mint egy handzsár íve. Conor volt, nyilvánvalóan, mindent felülíróan részeg volt.

Nincsenek megjegyzések