Breaking News

Folytatást kap a Grincs könyv - és ezt már nem Dr. Seuss írta





Magyarul is megjelent már, kétféle kiadásban is Dr. Seuss legendás története, a Grincs - vagy korábbi címén a Hogyan lopta el a Görcs a karácsonyt. 

Most pedig folytatást kap a történet, évtizedekkel az eredeti után. 

Az 1957-es meséhez most folytatás készül, How the Grinch Lost Christmas, vagyis Hogyan vesztette el a Grincs a karácsonyt címen. És igen, jól sejtitek, ez nem egy régről felbukkant kézirat, ami a szerző 1991-es halála óta lapult valahol. Ezt új szerzők jegyzik: Alastair Heim író és Aristides Ruiz művész munkája lesz a kötet.

Tehát ne szépítsük: gyakorlatilag egy engedéllyel létrejövő fanfictionről van szó. 

A Dr. Seuss Enterprises vezetője, Susan Brandt így nyilatkozott: "A Hogyan lopta el a Grincs a karácsonyt minden idők egyik legimádottabb karácsonyi könyve. Az, hogy ehhez az örökséghez folytatás készüljön, egy régóta érlelődő és alaposan megfontolt döntés, és persze imádjuk a szerzőt és az illusztrátort is, akik megalkották a folytatást. Úgy érezzük, a seussi irodalom egy újabb szívmelengető darabja lesz, ami segít majd a családoknak szerte a világon, hogy három mérettel nagyobb legyen a szívük az ünnepi időszakban további évtizedekig."

Az új könyv szeptember 5-én jelenik meg angolul.


Nincsenek megjegyzések