Breaking News

Leleplezték az új Percy Jackson könyv borítóját!

Ugyan az öt részes Percy Jackson sorozat után nem kellett végleg elbúcsúznunk a karaktertől, hiszen a világban játszódó másik sorozatokban és egyéb kiegészítő történetekben továbbra is fel-felbukkant Percy, saját regényt az ötödik könyv megjelenése óta nem kapott. 

Egészen mostanáig. 

Nem olyan régen Rick Riordan bejelentette, hogy érkezik az újabb Percy Jackson regény! 

Ahogy Rick Riordan írta az oldalán:

Nyugodjunk le és vegyünk egy mély lélegzetet. Mert tényleg megtörténik. Majdnem egy évtizeddel az Az Olimposz vére megjelenése után Percy Jackson, Annabeth Chase és Grover Underwood visszatérnek, hogy teljesen új kalandban szerepeljenek Rick Riordantól!

Percy Jackson és az olimposziak: Az istenek kelyhe

Nem reboot. Nem újraalkotás. Egy teljesen új, kánonba tartozó önálló folytatás, A villámtolvaj eredeti triójával. 


Most pedig az Entertainment Weekly leleplezte a borítót. Mutatom:

Addig is a könyvről:

A villámtolvaj eredeti hősei újra összeállnak az addigi legnagyobb kihívásukra: bejuttatni Percyt az egyetemre. 

Miután többször is megmentette a világot, Percy Jackson azt reméli, normális végzős éve lehet a gimiben. Az istenek viszont sajnos még nem végeztek vele. Percynek újabb küldetést kell teljesítenie, hogy megkapja a szükséges ajánlólevelet az Olümposzról, ha szeretne felvételt nyerni az Új Róma Egyetemre. 

A küldetés? Segíteni Ganümédésznek, Zeusz pohárnokának, visszaszerezni az elveszett kelyhét, mielőtt rossz kezekbe került. Egy korty a kehelyből képes istenné változtatni a halandót, és Zeusz nem lenne boldog ennek a következményeivel. Sikerülhet Percynek, Grovernek és Annabeth-nek időben megtalálni a kelyhet? És ha igen, képesek lesznek ellenállni a különleges erő csábításának? 


A megjelenés 2023. szeptember 26-ra várható.

Az időzítés egyébként nagy eséllyel nem véletlen: a könyv és a készülő Disney+ sorozat kölcsönösen segíthetik egymást.


Nincsenek megjegyzések