Breaking News

A Könyvmolyképző történelmi regényéből készült adaptáció, Jude Law és Alicia Vikander főszereplésével

Ezen a héten, egészen pontosan május 21-én debütált a 76. Cannes-i Filmfesztiválon a Firebrand című film, ami Catherine Parr, VIII. Henrik utolsó feleségének történetét mutatja be. 

A film nem semmi szereposztással érkezik: a hírhedt brit uralkodó szerepében Jude Law, a feleség szerepében pedig Alicia Vikander lesz látható. 

A történet alapját pedig a valós események mellett egy regény adta, ami ráadásul magyarul is olvasható: Elizabeth Fremantle Queen's Gambit, magyarul Vezércsel című könyve. 



Az első értékelések nagyon dicsérik a filmet, Cannesban, ahol az álló tapsos ováció a siker mérőszáma, kb. 7 perces tapsot kapott, amivel vezeti a tapsmérős tabellát. (Nem viccelek, tényleg van ilyen.) Az első értékelések szerint Jude Law élete egyik legjobb alakítását nyújtja a filmben, és vele összhangban Alicia Vikander is nagyon jó. A film a leírások szerint szinte Trónok harca-szerűen bővelkedik intrikában és árulásokban, a jelmezszakértők szerint pedig az egyik leghitelesebb Tudor-korabeli jelmezes felvonulásra számíthatunk a filmben. 

Szóval én rettentő kíváncsian várom.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a nagyközönség előtt mikor debütál a film, de gondolom, hamarosan ezt is bejelentik.



A premier napján kaptunk egy fotót a filmből, amin a két főszereplőt láthatjuk:





Azóta pedig a egy részletet is megosztottak belőle:

Nincsenek megjegyzések