Breaking News

Újabb könyvadaptáció érkezik a Netflix kínálatába, ezúttal komolyabb vonalon!
Újabb könyvadaptáció érkezik a Netflix kínálatába, ezúttal komolyabb vonalon. 

A 3-test-probléma 2024. március 21-től látható a Netflix műsorán.

Új sorozat a Trónok harca többszörös Emmy-díjas alkotóitól, David Beniofftől és D. B. Weisstől és az Emmy-díjra jelölt Alexander Wootól (Terror: Gyalázat, True Blood – Inni és élni hagyni). A 3-test-probléma egy izgalmas történet, amely szerteágazó rejtélyekkel és műfajokon átívelő, nagyszabású cselekményével újraértelmezi a sci-fi dráma műfaját. A kritikusok által elismert, nemzetközi bestseller trilógia, A háromtest-probléma alapján.

Egy fiatal nő végzetes döntést hoz az 1960-as évek Kínájában, amely teret és időt átszelve komoly következményekkel jár napjainkban egy csapat briliáns tudósra nézve. Öt volt kolléga újra összeáll, hogy szembenézzenek az emberiség történetének legsúlyosabb fenyegetésével, miközben a természet törvényei a szemük előtt nyernek új értelmet.


Az első előzetes:
A végső előzetes:


 Fülszöveg:

1967-ben, ​a maoista kulturális forradalom alatt egy fiatal egyetemista lánynak, Ye Wenjiének végig kell néznie, ahogy a vörösgárdisták halálra verik édesapját, a köztiszteletben álló tudóst. Ez a trauma nemcsak Ye Wenjie életét terelte gyökeresen eltérő irányba, hanem az egész emberiség sorsát is megváltoztatta.

Negyven évvel később a pekingi rendőrség felkeresi Wang Miaot, a nanokutatással foglalkozó mérnököt, hogy férkőzzön be egy tudósok alkotta, titkos társaságba, és szolgáltasson nekik értesüléseket. Ezekben a hetekben Kína-szerte több híres tudós lett öngyilkos, nem lehet tudni, miért. Wangot a nyomozás egy rejtélyes online számítógépes játékhoz vezeti el, és amikor játszani kezd, belemerül egy virtuális világba, ahol három, szabálytalan időközönként felkelő és lenyugvó nap határozza meg az élet kereteit.

A három nap rapszodikus viselkedésének feltérképezése jelenti a háromtest-problémát, és ez a probléma a végső kulcs a halálesetek felderítéséhez is. Wang, ahogy előrehalad a játékban, rádöbben, fényéveken átívelő összeesküvés részévé vált, és az emberiségnek hamarosan a legsúlyosabb fenyegetéssel kell szembenéznie. Hogyan kerülheti el a Föld teljes lakossága a kipusztulást?

Cixin Liu Hugo-díjas és kilencszeres Galaxy-díjas szerző, 1963-ban született Yangquanban. Első novelláskötete 1998-ban, első regénye 2002-ben látott napvilágot. Negyedik, ötödik és hatodik regénye együtt adja ki a Háromtest-trilógiá-t, amely az egész világon nagy sikert aratott. Mielőtt főállású író lett, mérnökként és számítástechnikusként dolgozott.

Szerintem van élet a földön kívül, csak azért nem találtuk még nyomát, mert nem szántunk rá elég időt, vagy technikailag nem elég fejlett módszerrel kutatunk. Persze egyéb lehetőségek sem kizártak. A Háromtest-problémá-ban felvázoltam a legijesztőbb, legborzalmasabb lehetőséget.
(Cixin Liu)

Nincsenek megjegyzések