Breaking News

Itt a hosszú előzetes az Ewan McGregor főszereplésével készült film, a Könyvmolyképző egyik könyvéből!
Az Egy úr Moszkában talán itthon egy fokkal kevésbé ismert, pedig Amor Towles történelmi regénye a Goodreadsen már több mint 500.000 értékelésnél jár - ráadásul a 4,33-as tetszési indexével elég kiemelkedő az eredménye. 

A díjra jelölések tekintetében is igencsak szép listával büszkélkedhet: Kirkus Prize, Goodreads Choice Awards és Dublin Literary Award jelölt is volt.

Így nem túlságosan meglepő, hogy Hollywood is rátalált, és 8 részes sorozatot készített belőle.

A sorozat főszereplőjét Ewan McGregor alakítja, rajta kívül pedig szerepel még a sorozatban többek között Mary Elizabeth Winstead (Ahsoka, Birds of Prey), Alexa Goddall (The Devil’s Hour, Lockwood and Co), Johnny Harris (Without Sin, This Is England ’86) és Fehinti Balogun (Dune, I May Destroy You).

Odaként a Paramount+-on debütál majd a széria március 29-én, hazai megjelenésről egyelőre nem tudok.


A hosszú előzetes:A könyv fülszövege:

Nem távozhat szabadon. De miért is tenné?

Atörténet elegáns ceruzavonásokkal megrajzolt izgalmas és különleges korszakba repít vissza minket gróf Alekszandr Rosztov történetén keresztül.
A harmincéves gróf, miután a bolsevik népi ítélőszék 1922-ben osztályidegennek bélyegzi és házi őrizetre ítéli, a Metropolba, a Kreml szomszédságában lévő nagyszállóba kerül. A zabolátlan, művelt és szellemes Rosztov egy padlásszobába kényszerül, miközben a szálló falain túl az orosz történelem talán legviharosabb évtizedei zajlanak.
A korlátozott lehetőségek azonban az érzelmi feleszmélés sokkal hatalmasabb birodalmába vezetik a grófot. Összebarátkozik a hotel néhány vendégével: az önfejű színésznővel, az éles eszű férfival, aki a rendszer támogatója, a jó kedélyű amerikaival és a temperamentumos séffel. És amikor a sors szeszélye folytán egy fiatal lány élete kerül veszélybe, a grófnak minden tudását latba kell vetnie, hogy olyan jövőt teremtsen a lány számára, amilyet az megérdemel.

Egy régen letűnt korszak hőseinek kifinomult, eleven rajza.
A humorban bővelkedő, káprázatos szereplőgárdát felvonultató és gyönyörűen megírt jelenetek egész sorát kínáló regény lebilincselő stílusban mesél a gróf erőfeszítésiről, aki arra keresi a választ, mit is jelent értelmes életet élni.

Olvasd gyógyírként!
Nincsenek megjegyzések