Breaking News

A mediátor sorozat

Általánosságban a sorozatról:

A mediátor sorozat egy hatrészes ifjúsági fantasy regényfolyam. A főszereplő Suzannah, akinek édesanyja férjhez megy, ezért New Yorkból Kaliforniába költöznek. Susannah nem örül a költözésnek, és nem csak a szokásos okok miatt, hanem azért sem, mert új otthonuk egy régi építésű ház. Hogy ez miért probléma? Nos, Suze mediátor, azaz látja a halottak szellemét, és az a feladata, hogy segítsen nekik tovább lépni. Egy régi házat pedig szinte garantáltan szellemek lakják. Így Suze nem is lepődik meg igazán, amikor a szobájába belépve egy szellem fogadja, az azonban már sokkal inkább letaglózza, hogy a szellem, akit Jesse-nek hívnak, tetszik neki, és esze ágában sincs kiköltözni. 
A sorozat alapvetően Suzannah szelleműző kalandjait követi figyelemmel, néhol már-már krimibe illő nyomozás kíséri a küldetéseit. Közben szerelmek szövődnek, befigyel egy szerelmi háromszög is, Jesse múltja is titkokat rejt, és Suzannah képességei sem egészen csak abban merülnek ki, amit addig gondolt.

Ajánlom?

Véleményem szerint ez egy nagyon jó alaptörténet, olyan igazi, Meg Cabot-féle tinis megfogalmazással. Én imádtam, tinikorom egyik kedvenc sorozata, de szerintem idősebb fejjel is érdemes beleolvasni. :)


A sorozat kötetei:
  • Mediátor 1. - Suzie és a szerelmes Kísértet (Shadowland)
  • Mediátor 2. - Mondd meg a vörösnek (Ninth Key)
  • Mediátor 3. - Karambol (Reunion)
  • Mediátor 4. - A legsötétebb óra (Darkest Hour)
  • Mediátor 5. - Veszélyes háromszög (Haunted)
  • Mediátor 6. - Virradat (Twilight)
Meg Cabot írt még ezeken kívül egy kiegészítő novellát, aminek a címe Minden lány álma. A novella a Karambol és A legsötétebb óra közti időszakban játszódik, és olvasható az írónő honlapján: http://www.megcabot.com/mediator/mediator_shortstory.php

Filmadaptáció

Meg Cabot évekkel ezelőtt eladta a filmes jogokat, de amennyire tudom, még semmi konkrét sem kezdődött el ezzel kapcsolatban.


Nincsenek megjegyzések