Breaking News

The Infernal Devices - Pokoli szerkezetek

A Végzet ereklyéi mellé elkezdett egy kiegészítő sorozatot írni Cassie Clare, amit egyelőre trilógiának terveznek. A sorozat címe angolul Infernal Devices (Pokoli eszközök), és a viktoriánus Angliában játszódik, azaz az 1800-as években, tehát jóval a Végzet ereklyéi ideje előtt. Feltűnnek benne a Végzet ereklyéi sorozat főszereplőinek ősei, és mivel ugye Magnus élt már akkor, maga Magnus az egyik főszereplő. :) És sok dolgot meg lehet tudni a múltjáról.
Cassie úgy írja a két sorozatot, hogy megteremti a kapcsolatot a két sorozat között, tehát az Infernal Devices szereplői is feltűnnek még a Végzet ereklyéiben. :)

Általánosságban a sorozatról:

A The Infernal Devices soroazat egy három részes YA sorozat. A történet a viktorinus Angliában játszódik, főhőseink a tizenhat éves Tessa Grey illetve két Árnyvadász, Will Herondale és Jem Carstairs.

Ajánlom-e?

Egyelőre még nem olvastam a könyveket, csak rajta vannak a listámon. De én már nagyon várom őket, és mivel szeretem a kosztümös történeteket és Cassandra Clare könyveit is, szerintem nagyon jó könyvekre számíthatunk.


A sorozat kötetei:

1. Clockwork Angel (magyarul idén jelenik meg)
2. Clockwork Prince
3. Clockwork Princess  (2013. március és szeptember között az előrelátható angol megjelenés)




Filmadaptáció

Egyelőre nem tudok róla, hogy bármi konkrét történt volna az ügyben, de Clare eladta a filmes jogokat, és mivel a The Mortal Instuments első részének filmverziója már készülőben van, ha az siker lesz, nagy eséllyel számíthatunk ezeknek a könyveknek a megfilmesítésére is.

 
És felmerült még ugye a kérdés, hogy tervez-e az írónő további könyveket az Árnyvadász világban. Nagyon úgy néz ki, hogy igen, de ezzel kapcsolatban egyelőre még semmi konkrét nincs, csak egy interjúban említette Clare a könyveket. Ha érdekel, akkor a következő korábbi posztban megtalálod, mit mondott:

Nincsenek megjegyzések