Breaking News

The Mortal Instruments - A végzet ereklyéi

Általánosságban a sorozatról:

A könyvsorozat YA urban fantasy.
A főszereplő Clary, aki egy buli során tanúja lesz, ahogy három, különös tetoválásokkal borított fiatal megölnek egy embert. Aztán a holttest egyszer csak eltűnik, így Clary még abban sem lehet biztos, mit látott. Végül az egyik elkövető, Jace eljön Clary-ért, és ezzel kezdetét veszi az igazi történet. Jace és a másik két gyilkos Árnyvadászok, akiknek az a feladatuk, hogy démonokra vadásszanak. Clara valamiért látja őket, de hogy miért, az rejtély. Közben Clary anyja rejtélyes módon eltűnik, és a démonoknak is közük van a dologhoz.

Ajánlom?

Ebben a sorozatban tényleg minden van: angyalok, vámpírok, vérfarkasok, démonok, boszorkánymesterek, tündérek. Imádnivaló fő- és mellékszereplők, izgalmas fordulatok, szerelmi nyolcszög, múltban rejlő titkok.
Minden korosztálynak csak ajánlani tudom.

A sorozat kötetei:


Először is, a Végzet ereklyéi sorozat jelen állás szerint 6 részes lesz. Az első három már magyarul is megjelent, a negyedik pedig angolul igen, magyarul novemberben jelenik meg, ha minden jól megy. A részek sorrendben a következők:

1. City of Bones (Csontváros)
2. City of Ashes (Hamuváros)
3. City of Glass (Üvegváros)


Ez a három volt az, ami eredetileg trilógiának készült, csak aztán még három lett hozzácsapva. És ezek ugye már meg is jelentek magyarul. :) Eredetileg csak egy plusz negyedik részt tervezett az írónő a lelkesedést látva, amiben Simon történetét akarta lezárni, de aztán rájött, hogy egy könyv nem lesz elég, így igazából olyan, mintha a 6 rész két trilógia lenne. :) Ahogy azt mindjárt láthatjátok, a címekben is látszik, hogy ez úgymond a második trilógia, mert a borítóban és a címekben van különbség.
Nem tudom, hogy ez mennyire tudatos, de észrevettem, hogy míg az első 3 rész címe mind City of, és utána csak egy szó áll, a második 3 rész esetében a City of után minden esetben két szó van. Illetve a borítókon a negyedik résztől kezdve nem egy, hanem két alak lesz látható. A negyedik rész borítóján ez látszik is, hiszen Simon és Clary vannak rajta. :) 
Kicsit eltértem a tárgytól, de akkor jöjjön a következő 3 rész címe, és odaírom mellé, hogy a tervek szerint mikor fognak megjelenni angolul.


4. City of Fallen Angels - Bukott angyalok városa 
5. City of Lost Souls - Elveszett lelkek városa
6. City of Heavenly Fire - Mennyei tűz városa - 2014. május 27.

 Tehát összegezve eddig:

Filmadaptáció

A sorozatból film készült, 2013 augusztusában mutatták be. Clary-t Lily Collins, Jace-t pedig Jamie Campbell Bower alakította.


Nincsenek megjegyzések