Breaking News

Négyen egy gatyában

Általánosságban a sorozatról:

A sorozat egy tiniknek szóló tetralógia. A négy főszereplő lány már születésük óta legjobb barátnők, annak ellenére, hogy mind más egyéniségek. Tibby a lázadó, Bridget a talpraesett, Carmen az érzékeny és Lena a visszahúzódó. Most először életükben kénytelenek elválni, mind máshol töltik a nyarat. Amikor találnak egy mágikus farmernadrágot, ami mindegyikükre jó, elhatározzák, hogy barátságuk nevében szövetségre lépnek, és egész nyáron egymás között fogják küldözgetni a farmert, így tartva a kapcsolatot. A farmernek azonban más képességei is vannak, nem csupán az, hogy mindegyikükre illik. Ez a nyár (és a sorozatban következő összes többi) mindegyikük életét megváltoztatja.

Ajánlom?

Igen, határozottan. Kedves történet, szerethető karakterekkel, és abszolút el tudom hinni, hogy mindez megtörténhet. Ha egy olyan sorozatra vágysz, amiben nincsenek boszorkányok, angyalok, vámpírok vagy más mágikus lények, csak a tinik szövevényes világa, akkor hajrá!


A sorozat kötetei:

   1. Négyen egy gatyában
   2. Négyen újra egy gatyában
   3. Harmadik nyár egy gatyában
   4. Örökké egy gatyában

Filmadaptáció

A sorozatból két film is készült. Lenát Alexis Bledel, Carment America Ferrara, Tibbyt Amber Tamblyn, Bridgetet pedig Blake Lively keltik életre. A két részbe beválogattak jeleneteket mindkét filmből, természetesen sok mindent kihagytak, de összességében nekem mindkét film nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom megnézni, akkor is ha olvasta a sorozatot, és tetszett, és akkor is ha nem akarja olvasni. Megnézni azért érdemes.

Nincsenek megjegyzések