Breaking News

A legszebb Harry Potter kiadás


Sziasztok!

Reménytelen Harry Potter rajongó vagyok, és most már valószínűleg az is maradok. Mindenesetre szerintem most a Harry Potter megjelenésének évfordulójára kihozták az eddigi legszebb borítókkal a sorozatot, és nem tudok elmenni mellettük szó nélkül.

Így néznek ki az új borítók:



Az egyes borítókon az adott kötet egy kulcsjelenete szerepel, ami nem feltétlenül egyezik meg azzal a jelenettel, amit a korábbi borítókon láthatunk. Az első rész borítóján Hagrid és Harry éppen az Abszol úton sétálnak, így mintegy együtt lépünk be Harryvel a mágikus világba. A második borítón a repülő autót és az Odút láthatjuk, a harmadik Harry legendás patrónusidézését, és számomra külön öröm, hogy tényleg látjuk is a szarvast, hiszen ez nem csak Harry történetében fontos momentum, hiszen gyakorlatilag a Tekergőkön keresztül ismerjük meg a múltat, az előző generációt. A negyedik borítón az első próba látható a magyar mennydörgővel, így tulajdonképpen mi is szerepelünk az egyik borítón. Az ötödik köteten a thesztrálos repülést, a hatodik könyvön a barlandjelenetet, a hetediken pedig a Gringotts sárkányát, hátán a három baráttal. 

Azonban nem csak a könyvek elején, hanem a hátulján is megelevenednek egyes jelenetek. 





Az első kötet hátán Edevis tükrét, a másodikon a titkok kamráját, a harmadik a mumus a szekrényben jelenetet, a negyedik a magyar mennydörgőt (érdekes, hogy itt a könyv eleje és hátulja ugyanarra a jelenetre utal), az ötödiken a Mágiaügyi Minisztériumot, a hatodik Dumbledore irodáját, az utolsó köteten pedig a végső párbajt láthatjuk.  Ezenkívül minden kötet hátulján olvashatunk egy idézetet a regényből.

A legfelső kép sarkában már látszik, hogy a díszdobozban a könyvek gerince egy újabb képet ad, a Roxfortot magát. 


További illusztrációkat láthatunk a díszdoboz három oldalán:



Itt Roxmorts falut láthatjuk télen, mindegyik képen a szünetüket töltő diákokkal és tanárokkal.

Az illusztrációkat egyébként Kazu Kibuishi képregényrajzoló készítette, éreznie is bennük a japán hatást.

Kazu Kibuishi

Összességében szerintem ez egy gyönyörű kiadás, méltó megünneplése a 15. megjelenési évfordulónak. Ha valaki esetleg szeretné megvenni, nem olcsó mulatság így egyben, de azért a könyvenként nagyjából 3-3500 forint nem vészes. Itt a link a díszdobozhoz!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek! Nem tudod véletlenül, hogy Magyarországon mikor jelenik meg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudok róla, hogy tervezik kiadni nálunk is új borítóval.

      Törlés
  2. http://digitalspyuk.cdnds.net/15/50/1024x751/gallery-1449878231-covers-all.jpg

    Nekem ez a verzió is nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés