Breaking News

Cora Carmack: Keeping Her


Cora Carmack: Keeping Her


Ebben a novellában a Szakítópróbából már megismert főszereplő páros, Bliss és Garrick visszatérnek.
Boldogan élnek együtt, már jegyesekként, azonban még egy próba vár rájuk: Garricknek be kell mutatnia Blisst a szüleinek. Bliss rettenetesen izgul a látogatás miatt, és ez csak rosszabb lesz, amikor rájön, hogy a férfi családja gazdag, és úgy érzi, nem tud beilleszkedni ebbe a világba. Garricknek egészen más miatt fő a feje. Ő ugyanis nem ok nélkül hagyta ott ezt az életet azért, ahogyan most Bliss-szel ér. Azonban egy váratlan esemény próbára teszi őket, hogy melyik életet válasszák: tovább élik a színészek nehéz életét vagy letelepednek Angliában, ahol Garrick biztos állást talál.

Több szempontból furcsa érzésem van ezzel a történettel kapcsolatban. Ugyanis egyszerre érzem azt, hogy túl hosszú és túl rövid volt. Ahhoz képest, ami ténylegesen történik benne, nagyon hosszú. Rengeteg a romantikus pillanat Bliss és Garrick között, amikor tulajdonképpen semmi nem történik, egyszerűen csak... vannak. Másrészről nem lett volna ez egy rossz történet, csakhogy a novella ehhez nem hagyott elég teret. Így tulajdonképpen semmit sem sikerült rendesen megalapozni. A családról roppant keveset tudunk meg, bizonyos eseményeket nem látunk, csak elmesélnek nekünk, hogy megtörtént, és a bonyodalom is kicsit kifejtetlen maradt számomra.

Ennél is nagyobb problémám volt vele, hogy gyakorlatilag nincs vége. Illetve persze lezárja az írónő a történetet, de ezzel a befejezéssel végül semmi pluszt nem kapunk. Igazából olyan, mintha nem is lett volna szükség erre a novellára, csak az írónő nem tudott elszakadni még a két első szereplőjétől, ezért írt nekik még egy kalandot.

Nekem mondjuk ezzel nincs gondom, ennek ellenére jó volt olvasni. Bliss hasonlóan béna, mint az első részben, Garrick, ha lehet, még elbűvölőbb, és kicsit többet is megtudunk róla, főleg mivel váltott szemszögben követhetjük az eseményeket. De ennél sokkal többet nem ad. A rövidsége miatt egy gyors, kellemes olvasmány, de a Szakítópróba színvonalát nem éri el. 

Értékelésem:

AJÁNLOM

Nincsenek megjegyzések