Breaking News

Irodalom az olimpián


Sziasztok!

Nem tudom, ki nézte, ki nem nézte, mindenesetre tegnap volt a Sochi téli olimpia záróünnepe, és szerintem fantasztikusan sikerült! Gyönyörű volt és megható, és helyenként még vicces is.

Persze ennek önmagában nem lenne helyen ezen a blogon, hiszen témájában nem kapcsolódik az oldalhoz. De az oroszok a kultúrájukra fűzték fel az záróünnepséget, és igen, az irodalom is helyet kapott! És a jelenet fantasztikusan sikerült!

Sajnos Youtube-ra nem került fel külön, lehet, hogy idővel majd igen, addig is a Telesport oldalán megnézheti mindenki: http://www.telesport.hu/sochi2014/video/?vid=71816






A jelenet zenéjét egyébként önmagában is imádom, és ennek is van irodalmi vonatkozása. A Háború és béke minisorozat egyik kulcsjelenete alatt szól, a bálban. Beillesztem a zene Youtube videóját is, és a Háború és béke báli jelenetének videóját is.








Külön érdekesség, hogy a zene, a film és az olimpia egyszer már összetalálkoztak az elmúlt két hétben, ugyanis az egyik műkorcsolya páros, Volosozhar és Trankov erre a zenére korcsolyázták a rövidprogramjukat, mintegy megidézve a báli jelenetet.

Ez nem az olimpiai verzió, mivel azt sajnos még szintén nem tehetik fel a Youtube-ra, viszont legalább magyar a közvetítés!

Nincsenek megjegyzések