Breaking News

Ez volt február...


Sziasztok!

Februárban kicsit kevesebb könyvet olvastam, mint januárban, de a hónap is rövidebb volt, a szorgalmi időszak is elkezdődött, ráadásul az olvasott könyveim között kevesebb volt a kiegészítő novella, szóval összességében elégedett vagyok.

Februárban 22 új könyvet olvastam el, illetve volt még egy, amit félbehagytam. Van ezenkívül jó néhány, aminek nekiálltam már, de még nem fejeztem be. 
A 22 könyvből 7-et angolul olvastam, a maradék 15-öt pedig magyarul. Akadt köztük gyerekkönyv, történelmi romantikus, erotikus, YA és NA is.

A februári összegzéshez hozzátartozik az is, hogy kitérjek kicsit a listára, amit erre a hónapra terveztem. Nem jött össze teljesen. 14 könyvet terveztem elolvasni, ezek közül nyolcat sikerült elolvasnom. Kettőt jelenleg is olvasok, egy végül nem jelent meg, kettőt még nem sikerült beszereznem és egy még olvasásra vár.

És akkor a lista:

Richard Paul Evans: Michael Vey - A 25-ös cella foglya
Még mindig nem írtam róla véleményt, de ami késik nem múlik. Még fogok, ígérem. Nagyon tetszett a könyv, úgyhogy bőven megérdemli.
  
Kresley Cole: A sötétség démona
Nagyon szerettem ezt a könyvet, sokkal jobban, mint a sorozat előző részét. De úgy alapból mindenkinek ajánlom, Kresley Cole az egyik kedvencem a paranormális romantikus könyvekben. Imádom ezt a világot, azt, ahogyan összefűzi a sok történetet, és kezeli ezt a sok lényt. 
 
Marni Bates: Segítség, Youtube-sztár lettem!
Valószínűleg erről is fogok még véleményt írni, elöljáróban annyit, hogy aranyos könyv. 
 
Marissa Meyer: Cinder
Az idei várólista-csökkentő listám egyik tagja, nagyon szerettem! De erről is fogok véleményt írni, szóval egyelőre legyen elég ennyi! :D
 
Gina L. Maxwell: Elcsábítani Hamupipőkét
Nem hagyott bennem túl mély nyomot, egyszer olvasósnak jó volt. Mindkét főszereplő idegesítő volt egy kicsit, de hát, erotikus könyvben már szinte elvárás, hogy képtelenek legyenek észrevenni, ami annyira nyilvánvaló...
 
Kiera Cass: The Guard
Vártam már ezt a kiegészítő novellát, de az olvasása után elmondhatom, nem lett jobb ez a Párválasztó-féle szerelmi háromszög. Még mindig nem tudom, mi lenne a jó végkifejlet. Ilyen érzésem még a Twilight idején volt, most is így vagyok. Nem kínoz annyira, mint a Will-Jem-Tessa a Pokoli szerkezetekből, de... Tudom, én kinek drukkolok, de a másik fiúért össze akar törni a szívem. Viszont egy kis jó hír: ennek a novellának hála tudom, kivel hoznám majd össze afféle vigaszdíjként. 
 
J. C. Reed: Uralkodjon feletted a vágy
Ezt a könyvet még mindig nem igazán tudom hova tenni. Maradjunk annyiban, hogy nem voltam tőle elájulva. 
 
Kim és Krickitt Carpenter + Dana Wilkerson: Fogadom
Erről írtam BTK-ban, úgyhogy itt most nem tenném meg újra, az értékelést itt olvashatjátok: Kim és Krickitt Carpenter - Dana Wilkerson: Fogadom
 
Sherrilyn Kenyon: Éjféli gyönyörök
Sherrilyn Kenyon Sötét vadász sorozata a másik, amit imádok ebben a kategóriában. Ezt a részt már jó ideje vártam, Valeriusnál biztos volt, hogy bonyodalmat okoz majd, így is lett. De jó értelemben, nagyon tetszett. 
 
Melissa Landers: Alienated
Erről is írok még véleményt, szóval egyelőre annyit: Imádtam! Akik szeretik a Star-Crossed sorozatot, azok szerintem ezt is fogják. 
 
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
BTK-s könyv volt, úgyhogy már írtam róla, itt elolvashatjátok: Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
 
Lisa Kleypas: Bűvölj el alkonyatkor
Ezt a sorozatot is nagyon szeretem, bár azért van, amit jobban szeretek történelmi romantikusban. Őrült egy család, ez már biztos. Viszont jelenleg már a következő részt várom nagyon, össze kell már jönnie végre a bátyusnak meg a nevelőnőnek. 
 
Elizabeth Eulberg: Better off Friends
Erről a könyvről is írtam véleményt: Elizabeth Eulberg: Better off Friends
 
Sir Arthur Conan Doyle - Guy Adams: Sherlock - The Casebook
Azt hiszem, egy rövidke véleményt még erről is fogok írni, 5 sorban nem tudnám összefoglalni a véleményem. 
 
Tillie Cole: Sweet Home
Erről is írtam véleményt: Tillie Cole: Sweet Home
 
Brenda Joyce: Lady Vadóc
Még tavaly nekiálltam ennek a könyvnek, de aztán úgy alakult, hogy félbehagytam kb. 10 oldal után. BTK-s olvasnivalóim voltak, vizsgák, és nem voltam épp történelmi romantikus hangulatban. De most végre pótoltam. Nem voltam tőle elájulva, közepesnek mondanám. Az az érdekes, hogy nagyon szeretem a kalózos sztorikat, de eddig talán egyet olvastam történelmi romantikusban, amit szerettem is. Mindenesetre nem volt rossz, és az olvasása után nagyon rákattantam a Rex-Blanche szerelmi szálra. 
 
Tillie Cole: Sweet Rome
Erről is írtam már: Tillie Cole: Sweet Rome
 
Arne Svingen: Magas cé és jobbhorog
Na erről még nem írtam, de hamarosan következik a blogturnéja, szóval addig cipzár a számon. :)
 
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Na, ez volt nálam a hónap könyve! Elképesztően imádtam! Természetesen írtam is róla: Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
 
Samantha Ann King: Osztozni Hailey-n
A Rabul ejtett szűz után ennek amolyan színtiszta mazochizmusból álltam neki. Az eleje olyan is volt, rettenetes, viszont nagyon jól szórakoztam, hogy valami hogy lehet ennyire amatőr és rossz. A végére (persze szigorúan az elejéhez mérten) egészen összeszedte magát az írónő, de azért ettől még ugyanolyan borzalmas volt. Az egész alapszituáció abszurd, innentől pedig már nem nagyon lehet mire építeni.
 
Jason Luke: Interview with a Master
Erről is írtam részletesebben: Jason Luke: Interview with a Master
 
Brenda Joyce: Félelem és szenvedély
Már emlegettem a Rex és Blanche szerelmi szálat, és végre sikerült is beszereznem tegnap a könyvet! (Jelentem, csak 5 újságárushoz kellett elzarándokolnom, hogy beszerezzem!) Nem mondom, hogy 5 csillagos volt, egy-két jelenet kifejezetten meglepett, de azért jó volt olvasni.

Nincsenek megjegyzések