Breaking News

Jennifer L. Armentrout: Opál


Visszatér a zöldszemű... démon
Opál

Ez a sorozat addiktív! Meg Daemon is. Egyébként pedig repül a legkínzóbb függővégek toplistájára, csak mondom

A blogturnéról



A Könyvmolyképző Kiadó elhozza nekünk a Luxen sorozat következő könyvét, az Opált. Katy és Deamon története folytatódik, még csak most lendül be igazán. A könyv elit startjával egyidőben indul a nyolc állomásos blogturné is, ahol nem csak érdekességeket tudhattok meg a könyvről a szokásos értékelések mellett, de egy különleges nyereményjátékban is részt vehettek. Persze nyeremény is van: nem kevesebb, mint három szerencsés tarthatja majd kezében hamarosan az Opált!
Tartsatok velünk egy űrutazásra! Mi hozzuk a helyes űrlényeket. :)

Eredeti cím: Opal
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 452
ISBN: 9789633738580
Fordító: Miks-Rédai Viktória
Sorozat: Luxen-sorozat 3.
Függővég: VAN!
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link (jelenleg 99%)
Goodreads link (4,41)
Megrendelési link

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jennifer-armentrout-opal-6669?ap_id=DeszySenki sem érhet fel Daemon Blackhez.
Amikor elszánta magát, hogy kimutatja az érzéseit irántam, komolyan beszélt.
Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok.
Csakhogy még ő sem védheti meg a családját, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibrideket tesztelő és kínzó titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim nem ismernek határokat.
A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza.
Akkor sem, ha az eredmény örökre darabokra töri az életünket.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják.

Véleményem

Kicsit érdekes ennek a sorozatnak a harmadik részéről véleményt írni. Hiszen aki eljutott idáig, az már nagy eséllyel szerelembe esett a Luxenekkel, álmából felkeltve is tudja, milyen szeme van Daemonnek és hogy Katie könyves blogger. (Mondtam már, hogy mennyire imádom, hogy van egy ilyen főhősnő?) Mi újat lehet még mondani, amikor az előző két rész alapján már mindenki sejtheti nagyjából, hogy mire számíthat. Nyilván egy csomó földönkívülire, egy titkos kormányszervezetre, ami utánuk nyomoz, jó sok akcióra és persze románcra minden mennyiségben!

És aki erre számít, az nem is téved.

Az előző rész függővége alapján elég hatékonyan megjósolható még a cselekmény is. Adott nekünk a két főszereplő, akik próbálnak dűlőre jutni egymással. Aztán kiszabadult a mi Dawsonunk, viszont élete szerelmi nélkül, ahogy arra számíthatunk is, nem fog nyugodtan ücsörögni a fenekén Beth nélkül. Úgyhogy lesz itt mentőakció, forró jelenetek, minden, ami kell. 

De ami a megdöbbentő, hogy hiába számítunk ezekre a dolgokra, ettől nem válik a könyv kevésbé szórakoztatóvá vagy kevésbé izgalmassá. Sőt, szerény véleményem szerint a Luxen sorozat eddigi legizgalmasabb kötetével állunk itt szemben. Néhány Luxen és hibrid a világ... vagyis a Deadelus ellen. Nagyon tetszett, hogy milyen tudatosan felépítette az írónő a behatolás tervét. Végig érezzük mi magunk is, hogy a szereplőkkel együtt próbáljuk kialakítani a létező legjobb stratégiát, hogy betörjünk egy szigorúan őrzött erődítménybe. Már ez a tervezgetős fázis is elképesztően izgalmas, az ember görccsel a gyomrában várja a napot, amikor végre kell hajtani. És közben ott motoszkál a fejében, hogy mi lesz, ha valami félresiklik. Amire persze elég nagy az esély. 

Eközben a gyomorgörcsöt sikerül a személyes kapcsolatokkal enyhíteni. Egyrészt ott van nekünk Katy és Dee barátsága, ami témát biztosít nekünk ezen a fronton, hiszen az előző rész vége nyomott hagyott a viszonyukon. Aztán ott van a szerelmes és szenvedő Dawson, akit végre tényleg megismerhetünk, személyesen is, nem csak mások beszámolói alapján. És el kell mondanom, imádom Dawsont, még ha nem is annyira, amint Daemont. Szegényért majd megszakadt a szívem, mert helyenként érezni benne a vidám, mindig vidám és optimista fiút, aki régen volt, akiről annyit meséltek a szereplők. De már nem ugyanaz az ember, süt belőle a fájdalom, és ennek olvastán az ember szíve állandóan fáj érte. De hát kell valami, ami enyhíti ezt a sok nyomasztó, gyomorgörcsös szálat, ez pedig nem más, mint a két főszereplőnk, Daemon és Katy kapcsolata. Végre kezdenek kibontakozni, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és félelmetesen aranyosak együtt. Mindig mosolyogva olvastam róluk. 

Tehát az akció pipa, az izgalom pipa, a románc és a dráma pipa, többszörösen is. Emellett azért kapunk olyan csavarokat is, amikre nem feltétlenül számítunk. Nyilván ezeket nem akarom lelőni, úgyhogy nem mondok semmit, de lesz belőlük, nem is egy, így végig fennmarad olvasás közben a feszültség, ami szinte húz magával előre minket, hogy minél hamarabb megtudjuk, mi is lesz. 

És hát, muszáj kiemelnem a könyv végét, mert komolyan mondom, az Opál vége életem egyik legkínzóbb függővége. Tudni kell, hogy én ezt a kötetet már angolul is olvastam tavaly, és első olvasásra sokkolt. Tényleg. Alig akartam elhinni, hogy be lehet fejezni könyvet így, és ölni tudtam volna a folytatásért. És azt kell mondanom, második olvasásra sem volt sokkal jobb a helyzet, szóval erre azért lélekben készüljetek fel. 

Összességében ahogy halad előre a sorozat, egyre jobban imádom. A karakterek ugyanolyan érdekesek és összetettek, vagy éppen imádnivalóak, a történet maga egyre izgalmasabb és fordulatosabb, a románc egyre szexibb, a függővéggel meg ki akar minket nyírni az írónő, ez biztos.  Luxen rajongók előre a folytatásért!

NAGYON AJÁNLOM


Olvassatok bele a képre kattintva!

konyvmolykepzo.hu/reszlet/opalreszlet.pdf?ap_id=Deszy



Miért vonz minket az a zöld szempár?

Sokan odavannak a kék szemekért, mert ritka és különleges. Valójában azonban a legritkább szemszín a Földön a tiszta zöld. Ilyen szempárt csupán az emberek 2%-a mondhat magáénak. Épp ezért a zöld szem valamiképpen mindig misztikusnak és rejtélyesnek számított, nem véletlen, hogy ennyi nagy erejű vagy különleges képességgel rendelkező hős büszkélkedhet smaragd szemekkel. (A szemed az anyádé, Harry!)

Ha mindkét szülőnek zöld a szeme, akkor a gyerekeik is zöld szeműek lesznek, mivel a szülőknél mindkét (azaz mind a négy), a szemszínt meghatározó gén a zöld színt kódolja. Habár a zöld szemet sokan a kékhez gondolják közelebb állónak, valójában a barna szemnek egy kisebb pigmentációjú változata.
Az biztosnak látszik, hogy zöldszemű emberek már a bronzkori Szibériában is előfordultak, tehát a zöld szem, amit a kékhez hasonlóan sokan a gének mutációjának tartanak, koránt sem modern. Manapság legnagyobb arányban az észak- és közép-európaiak körében fordult elő. Izlandon például a nők 89 és a férfiak 87%-ának zöld vagy kék a szeme.

A szem a lélek tükre, mondják. Vajon mit árul el a zöld szempár tulajdonosáról? Összeszedtem nektek azt a 10 jellemvonást, amelyet a kutatók a zöld szemű emberekre jellemzőnek tartanak. És hogy még érdekesebb legyen a dolog, pipáltam, hogy szerintem mi az, ami a mi zöldszemű szexi főhősünkre, Daemonra is jellemző ezek közül.

A zöld szeműek többsége tehát:

10. Jó hallgatóság és képes felszólalni

9. Macskaszerű képességekkel bírnak
(pl. spontaneitás, alattomosság, gyorsaság, független személyiség)

8. Kíváncsi

7. Szenvedélyes

6. Kreatív

5. Intelligens

4. Féltékeny

3. Önközpontú

2. Jó vezetői képességekkel rendelkezik

1. Élettel teli és energikus  


Na ugye hogy ugye?



Források: (x) (x) (x)


Nyereményjáték

Ugyan a luxenek már nem élnek a Lux bolygón, de ti most eljuthattok oda. Játsszatok velünk egy kis társasjátékot, hogy esélyetek legyen megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három példány egyikét az Opálból.

Feladat:
1) Nézzétek meg a közös blogon a társasjáték tábláját (http://www.blogturneklub.com/2014/08/opal.html)! Akár ki is nyomtathatjátok, ugyanitt még bábu-sablonokat is találhattok, természetesen a könyv főszereplőivel.
2) Dobjatok. Minden nap, az aznap esedékes bejegyzésben megtalálhatjátok a kockát és rajta a dobás értékét. Lépjetek ennyit a táblán. Figyelem! A játékra csak akkor tudtok helyes megoldást adni, ha mindig csak annyit léptek, amennyit a blogon közzétett kockán láttok és a helyes sorrendet is betartjátok. Ez megegyezik a blogturné menetrendjével.
3) A táblán csapdák és lehetőségek is vannak. Ha olyan mezőre lépsz ahonnan űrhajó indul, akkor előre ugorhatsz mezőket, csak kövesd a hajó sárga útvonalát. A féregjáratok visszavetnek, ha ilyen mezőre lépsz kövesd a vörös járatot visszafelé.
4) Írd meg nekünk, hogy a nyolcadik lépés után melyik mezőn állsz. Ezt a megfejtést a lenti rafflecopter megfelelő mezőjébe kell felvezetni.
5) Extra pontokat is szerezhetsz, ha élőben is megvalósítod az általunk tervezett társasjátékot és erről fényképet is küldesz. A rafflecopterben kell megadnod a linket, hogy hova töltötted fel a képet. Ha inkább más játékot eszeltél ki a Lux-sorozat szereplőivel azt is megoszthatod velünk, ez is plusz pontokat ér (de azért a mi játékokunkba is vegyél részt a pontokért.)

A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. (Megjelenés után)
Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway


A blogturné állomásai


Augusztus 27 - Angelika blogja
Augusztus 28 - MFKata gondolatai
Augusztus 29 - Dreamworld
Augusztus 30 - Kelly Lupi olvas
Augusztus 31 - Nem harap a blog
Szeptember 1 - Deszy könyvajánlója
Szeptember 2 - Media Addict
Szeptember 3 - Insane Life

5 megjegyzés:

  1. Szia esetleg az egesz konyvet eltudnad kuldeni erre az email cimre: trinfa.izabella@gmail.hu

    VálaszTörlés
  2. Szia esetleg az egesz konyvet eltudnad kuldeni erre az email cimre: trinfa.izabella@gmail.hu

    VálaszTörlés
  3. szia. el tudnád küldeni a könyvet? amy.jezso@outlook.com

    VálaszTörlés
  4. Szia! El tudnád küldeni nekem a teljes könyvet? galheni4@citromail.hu

    VálaszTörlés
  5. szia.eltudnád küldeni nekem is? és ha megvan akkor a többi részt is. köszi
    vivikrumpli@gmail.com

    VálaszTörlés