Breaking News

Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya


Egy jó kis történelmi romantikus
A hódítás tíz szabálya

A blogturnéról



Az arany pöttyös regények legújabb megjelenésével folytatódik Sarah MacLean humoros és szenvedélyes történelmi romantikus trilógiája!

Eredeti cím: Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 448
Fordító: Hetesy Szilvia
ISBN: 9789633739570
Sorozat: A csábítás kilenc szabálya 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,90)
Megrendelési link
Lady Isabel bajban lévő nőknek kínál menedéket a Townsend Park birtokon, sajnos azonban most anyagi gondokkal küzd. Találkozása Lord Nicholas St. Johnnal sorsszerűnek tűnik a számára, hiszen a régiségszakértő férfi tanácsot tud adni neki az öröksége értékével kapcsolatban. Az érzékeny és sármos lord egy pillanat alatt megnyeri Isabel szívét. De hogy tudná meghódítani ezt az oly népszerű férfit, akiért nemcsak a hajadon hölgyek vannak annyira oda Londonban? Lady Isabel még azt sem sejti, hogy a férfi eltűnt személyek felkutatásával is foglalkozik és éppen egy a Townsend Park birtokon rejtőző hölgyre „vadászik”.



Véleményem

Amikor kiderült, hogy a Könyvmolyképző Kiadó történelmi romantikust publikál, egyrészt meglepődtem, másrészt rettentően örültem, mert imádom őket. Nem is kellett csalódnom A csábítás kilenc szabályában, és miután elolvastam, tudtam, hogy érkezik majd a folytatás: a két másik testvér könyve. Bevallom őszintén, az olasz húg története jobban foglalkoztatott, már csak azért is, mert az már elkezdett kibontakozni az első részben is és roppant izgalmasnak ígérkezett, de azért nem panaszkodom, hogy ezúttal Lord Nicholas St. John került a történet középpontjába. 

Így a második könyv után azt tudom mondani, hogy a sorozat nagy erőssége, hogy a karakterek nem csak egyszerűen történelmi romantikus szerelmespárok. Dunát lehet rekeszteni azokból a sztorikból, amelyekben a bálozós korszakban két szerelmes egymásta talál. És persze ezeket is lehet imádni, de pont azért, mert sok van belőlük, nagy érték, ha egy történet valamiért kitűnik. Nos, ebben a történetben mindkét főszereplőnknek van olyan egyedi tulajdonsága, ami miatt kicsit másik, kicsit talán többek, mint egy lassan kibontakozó szerelem két alanya. 

Nick megjárta a keletet, ahol kiérdemelte a "vadász" címet, így nyomolvasásban verhetetlen. Ezenkívül utazásai miatt szenvedélyévé váltak a szobrok, és nagy szakértője a témának. 

De azt kell mondanom, mégis Isabel az, aki talán nagyobb meglepetést okoz. Egy igazi erős, határozott nő, aki egy olyan korban küzd a neme egyenlőségéért, amelyben ez még nem igazán volt jellemző. Tyúkanyóként maga köré gyűjt minden bajba jutott hölgyet, és segít nekik, hogy megtalálják a nyugalom kis szigetét a birtokán. Emellett végigassziszálta szerencsejáték-függő apja őrültségeit, és egyedül próbál gondoskodni immáron a nemesi címet birtokló fiatal öccséről gyakorlatilag nulla anyagi forrásból. A bálok korában járunk, Isabel mégis tetőket foltoz. Ez már önmagában is izgalmas. 

És akkor válik még izgalmasabbá, amikor ezt a kettőt egymás útjába sodorja az élet. Nick megbizatást kap egyik jóbarátjától: találja meg szökött húgát. És igen, jól sejtitek, a húgica bizony Isabelnél talált menedékre. Eközben viszont a nőnek pénzre van szüksége, és nem gazdag férjet akar találni magának, hogy ezt a gondot megoldja, hanem némi szívfájdalom árán hajlandó eladni értékes szoborgyűjteményét. Ám ezt előbb fel kell mérni, ehhez pedig szakértő kell: Nick! Kifejezetten vicces ez a felállás, mert Isabel nem tudja, hogy Nick pontosan milyen okból érkezett a faluba, Nick előtt pedig titok, mi is zajlik pontosan a házban. De hát Nick a vadász, szóval nem kell sokat várni a bonyodalmakra. 

Kifejezetten vicces párbeszédei vannak ennek a kettőnek, hiszen mindketten erős személyiségek, de talán Nick az egyetlen, aki Isabelt zavarba tudja hozni. Van itt pirulás, szájalás, pirulás, egy elcsattant csók, titkolózás... 

És még nem említettem, de még egy dolog egyedivé tette ezt a könyvet. Az első részben a főszereplőnk listát ír olyan dolgokról, amelyeket végre akart hajtani életében, ez adott keretet a történetnek. Itt a keretet egy korabeli női magazin adja, ami egyrészt tíz pontba szedve ad tanácsot a férjre vadászó lányoknak, hogyan érjék el, a kiválasztott férfi menthetetlenül beléjük szeressen... Másrészt pedig tippet is ad, kik Anglia legkelendőbb még nőtlen úriemberei. Bizony, Nick az egyikük, aki valójában azért vállalta barátja húgának előkerítését, hogy elmeneküljön a férjre vadászó hajadonok tömege elől. A tanácsok pedig az egyes fejezetek elején kerülnek elő - természetesen mindig illeszkedve a cselekményhez. Ez azért különösen vicces, mert Isabel nem férjre vadászik, így természetesen esze ágában sincs követnie ezeket a tippeket. 

Nekem az egyik személyes kedvencem rögtön a könyv elejéről az előszó, ezt bemásolom nektek.

"Immáron tagadhatatlan tény, hogy London fiatal dámái között valóságos járvány terjed – a csapás már-már olyan tragikus méreteket ölt, hogy a legrosszabbal kell számolni.
Mi másról is lenne szó, mint a vénlányságról.
Szép városunk rendkívül gazdag hajadonokban, akik az árnyékos oldalon botorkálva nem részesülhetnek a házastársi boldogság meleg sugaraiból, így már az is egy bűntény határát súrolja, ha a társadalom eme ígéretes bimbóinak nem adunk alkalmat arra, hogy kivirágozhassanak!
És ezért, kedves Hölgyolvasóink, mindannyiunk érdeke, hogy valamennyien kézhez kapjuk ezen jól bevált és sokszor kipróbált praktikák listáját, mely megkönnyíthetné a feladatok feladatát: hogyan cserkésszünk be egy férjet?
A következőkben nagy szerénységgel bemutatjuk Önöknek a hódítás tíz szabályát."

Mivel Isabel valamiféle menedékházat üzemeltet, rengeteg jó mellékszereplőt is kapunk. Közülük igazából azt a bizonyos elszökött húgicát és Isabel öccsét emelném ki, őszinte leszek: hiába a korkülönbség, és hiába szerepelnek viszonylag keveset, én bizony shippeltem őket. Él bennem a remény, hogy pár könyvvel később még olvashatjuk a történetüket. Meglátjuk. Mindenesetre az öcsi minden pénzt megér, próbál komoly felnőtt lenni, miközben még nagyon gyerek. Az egyik kedvenc jelenetem is vele kapcsolatos, amikor is egy furcsa javaslattal fordul Nickhez. (Nem akarok spoilerezni. :D)

Illetve a másik oldalról mindenképpen említést érdemel Rock, Nick hű társa. Az ő oldalán is elindul egy szerelmi szál, amit szintén imádtam!

Ha összességében nézzük, talán még mindig jobban szerettem az első részt, de semmi okunk a panaszra a másodikkal sem. Aranyos és vicces, ráadásul egy sor szereplő boldogságáért és boldogulásáért szurkolhatunk. 

AJÁNLOM


Olvassatok bele a képre kattintva!

http://konyvmolykepzo.hu/karacsony/advent2014/06hoditas_tiz_szabalya.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra - Borítómustra

A két amerikai borító, az elsőnek egy változatát vettük mi is át.

 
Az olasz

A cseh

Az indonéz

Kindle ebook borító

A német

A spanyol

Nektek melyik tetszik a legjobban?

Nyereményjáték

A hódítás tíz szabálya az 1823-as esztendőbe repít vissza minket, abba az időbe, amely számos történelmi-romantikus regény szerzőjét megihletett már.
A blogturné bejegyzéseinek végén olyan szerelmespárok neveit adjuk meg, akiknek története szintén a korabeli - regency és viktóriánus - Angliában játszódik. Megfejtésként e könyvek címeit várjuk a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! Az emailes értesítést követően, ha a nyertes nem válaszol 72 órán belül, új nyertest sorsolunk.)

Simon Basset és Daphne Bridgerton


a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

12.20. - Angelika blogja
12.22. - Deszy könyvajánlója
12.24. - Insane Life
12.28. - Dreamworld
12.30. - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések