Breaking News

Linda Kage: Price of a Kiss


Hihetetlenül kellemes meglepetés
Price of a Kiss

Oldalszám: 373
Sorozat: Forbidden Men 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,14)
Nem érdekel, mint mond az unokatesóm. Nem vagyok a lehetetlen kapcsolatok királynője. Úgy értem, csak azért, mert az utolsó pasim megpróbált megölni és hagyott egy kis heget a nyakamon, aztán arra kényszerültem, hogy az ország másik felébe költözzek és hivatalosan is megváltoztassam a nevem Reese Randallre, hogy elszökjek előle, nem jelenti azt...
Ó, kit akarok becsapni? Fősulis gólyaként valószínűleg nekem van a legrosszabb múltam a randizás tekintetében. Nem meglepő, hogy a szerelem az utolsó, ami eszembe jut, amikor Mason Lowe belép az életembe. De a kémia köztünk egyszerűen elképesztő! A kapcsolatunk a logika határait feszegeti. És ráadásul annyira szexi. Amikor mellette vagyok, elevenebbnek érzem magam, mint addig bármikor. Még veszekedni is szeretek vele. A lelki társam lehetne... kivéve egyetlen icipici apróságot.
Mason dzsigoló.
Basszus, én aztán tudom, hogy válasszak.

Véleményem

Már amikor először olvastam, terveztem írni a könyvről, de aztán annyi értékelésre váró könyvem volt, hogy nem volt rá időm. Most viszont az egész sorozatot újraolvasom, úgyhogy végre megszületett az értékelés is!


A Price of a Kiss könyvhöz elég kacifántos úton jutottam el. Néha csak úgy keresgélek Goodreadsen olvasnivaló után, épp ez történt itt is. Egészen pontosan olyan könyveket keresgéltem, amelyekben tanár-diák kapcsolat van. (Ja, igen, már korábban írtam róla, hogy van egy ilyen fura fétisem.) Úgyhogy először nem is erre a könyvre találtam rá, hanem a második részre. (És imádtam a borítóját!) Aztán elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy az egy sorozat második része, én meg nem szoktam sorozatokat a közepükön kezdeni. De azért bevallom, a Price of a Kiss kissé elbizonytalanított. A borító elég erotikus hatást keltett, aztán a fülszöveget elolvasva ezen a dzsigoló dolgon eléggé fennakadt a szemem. Arra számítottam, hogy valamilyen tucat erotikus könyvről van szó, azoknak meg inkább nem állok neki angolul, vagy csak nagyon ritkán. De aztán megláttam, hogy milyen jó értékeléseket kapott, a 4,14-es pontszám Goodreadsen ennyi értékelés mellett nagyon szép. Ráadásul érdekelt a második rész, szóval azt mondtam: legyen.

És milyen jól tettem! Ezt a könyvet - meg egyébként az egész sorozatot - egyszerűen imádom, és nagyon-nagyon szeretném, ha magyarul is olvashatnánk majd.

Rögtön a könyv elején kapunk egy húsbavágó bevezetőt. Konkrétan fájt elolvasnom, és szerintem leírom, mi volt benne, mivel tulajdonképpen nem nagy spoiler. Adott nekünk a gimis Mason, aki egyedül él édesanyjával és beteg kishúgával. Mivel ő a férfi családban, úgy érzi, neki kell gondoskodnia róluk, főleg mivel édesanyjuk reggeltől estig dolgozig, de még így sincs elég pénzük. Aztán egyszer csak belejt hozzájuk a házinéni, és követeli Masontől a lakbért, amit persze nem tudnak kifizetni. Aztán ajánlatot tesz a szűz, teljesen tapasztalatlan fiúnak: vagy kifizetik a lakbért vagy Mason vállalja, hogy... nos, hogy kielégíti a házinéni bizonyos szükségleteit. Jaja, igazi pumával találja magát szembe Mason, aki először visszautasítja az ajánlatot - csakhogy ebben az esetben kilakoltatják őket.




Innen nagyot ugrunk az időben, Reese szemszögébe, aki épp elkezdi a főiskolát. Azt elég hamar megtudjuk, hogy van valami sötét a múltjában, de sokáig titok marad, hogy mi is történt pontosan. Az mindenesetre nyilvánvaló, hogy hozott néhány rossz párkapcsolati döntést. Az unokatesója, Eva ápolgatja a lelkét, náluk is lakik éppen. És akkor besétál a buliba Mason, a hihetetlenül jóképű pasi, és Reese egyszerűen nem tudja levenni róla a szemét. Eva nem túl kedvesen felvilágosítja, hogy azt pletykálják, Mason pénzért árulja a bájait, úgyhogy Reese felejtse el. Aztán persze mégis összefutnak, nem is a legjobb körülmények között, ráadásul az is kiderül, hogy Reese Mason húgát fogja babysittelni.

Nem részletezem tovább a történetet, ez még tényleg csak az eleje, de a lényeg: Mason és Reese nem tudják elkerülni egymást. Ennek köszönhetően pedig elég hamar rájönnek, hogy az első benyomás csalóka. Mason egy pillanatig sem titkolja Reese előtt, hogy mivel foglalkozik. Reese el is fogadja ezt, egészen addig, amíg egyszerűen csak barátok. Csakhogy ennél nyilvánvalóan sokkal több van köztük.

Reese és Mason kapcsolatát egyszerűen imádtam! Tetszett, ahogy a kezdeti civakodás után megbékéltek, és rájöttek, hogy milyen értékei vannak a másiknak. Szépen összemelegednek, és a vak is látja, hogy egymásnak vannak teremtve. Megvan a kémia, a párbeszédeik pedig hihetetlenül viccesek és aranyosak. Nagyon tetszett Reese-ben, hogy nem nyivákol, nem kezd el hülyeségeket csinálni. Bármennyire tetszik is neki Mason, és hiába tudja, mit miért tesz a fiú, szilárdan kitart az elvei mellett.

Viszont Mason volt az, akinek a történetét igazán szerettem. A dzsigolós szálból nagyon könnyen ki lehetett volna hozni valami üresfejű, de jóképű izompacsirtát, aki után bomlanak a nők, és ezt ő ki is használja. De azzal, hogy megtudjuk, Mason belekényszerült ebbe a hivatásba, hogy tudjuk, pontosan hogyan sodródott bele, az egész sokkal mélyebbé válik. Imádtam, hogy mennyire látszott Masonon a fájdalom, hogy igenis megviseli a lelkét, amit csinál, akárki akármit gondol is. Bár Reese-nek is megvannak a maga tragédiái, a hangsúly mégis Masonön van, és ez nagyon jó is így. Ettől lett a regénynek mélysége, egy olyan new adult történet, ami tudott újat nyújtani, és nem éreztem azt, hogy ezt a sztorit már ezerszer olvastam.




Szintén komoly szálként megkaptuk még Mason kishúgát is, aki komoly betegségben szenved. Ennek ellenére a történetnek ez a része mégsem volt nyomasztó, kifejezetten megmosolyogtató jelenetek kapcsolódtak Sarah-oz, imádtam mint szereplőt, és még azért is nagyon szurkolok, hogy megkapja a saját könyvét. Bőven megérne egy misét.

A mellékszereplők közül még Evát lehetne kiemelne, de őszintén szólva nem igazán kedveltem meg ebben a részben. Odafigyelni azért érdemes rá, mert vissza fog még térni, és ígérem, akkor sokkal jobban fogjátok szeretni!

Minden komoly téma ellenére mégis sikerült humort is csempészni a lapokra. Ami nagyon tetszett, hogy Mason és Reese rengeteget beszélgetnek, nagyon sok közöttük a párbeszédes rész, mivel a dzsigolós dolog miatt (sem) ugranak rögtön az ágyba. Így nem kell arra számítani, amire sok hasonló korosztályról szóló könyvben, hogy amint az első szexuális együttléten túl vagyunk, nem is kapunk mást. Reese és Mason bizony sokat beszélgetnek, és ez hol megmosolyogtatóan aranyos, hol kifejezetten vicces. Nagyon jól ellensúlyozza a komoly szálakat.

Összességében ez a könyv nekem óriási kellemes meglepetés volt, nagy szerelmem lett a sorozat, elsőre és másodszorra is imádtam a könyvet, és nagyon-nagyon szeretném, ha megjelenne magyarul is.

KEDVENC LETT

Nincsenek megjegyzések