Breaking News

Berendelték a 13 okom volt sorozat 4. évadát

Ritkán történik ilyen, és akkor érdemes figyelni rá: a 13 okom volt 4. évadát már a harmadik premierje előtt berendelték.




Emlékeztetőül: a 13 okom volt első évada megosztó volt ugyan, de masszív siker. Ezekután a Netflix természetesen berendelte a folytatást, amit sokan követtek - de amennyire én éreztem, már nem volt olyan óriási siker, mint az első. Ebben az is benne lehetett, hogy már nem volt meg a regényalap, másrészt az alapötlet - miszerint Hannah a halála után üzen kazettákon keresztül - eddigre már furcsának hatott. 

Ezekután a harmadik évad híre is elég meglepő szerintem. Lehet, hogy ezzel a véleményemmel egyedül vagyok, de én úgy érzem, ez tipikusan az a sorozat, ahol tudni kéne megállni. Az alapötlet szuper, de a lezárás után továbbvinni már erőltetett. Ha pedig enélkül jön a folytatás, az már nem teljesen hozza az eredeti szívonalát. Ugyanez igaz a különleges elmesélési módra, a kazettákra - a második évadnál találtak még egy megoldást, de a harmadik évadra egy újabb ilyen szerintem már erőltetett, ha pedig hiányzik, akkor megint csak ott vagyunk, hogy nem hozza az első évad színvonalát. 

És akkor most még a 4. évadot is berendelik. Szerintem meglepő döntés, és ami engem illet, nem biztos, hogy ezt jó döntésnek tartom - de ne legyen igazam.

Mindenesetre a 3. és 4. évad érkezik, előbbi még az idén, a jóslatok szerint a negyedik pedig 2020 nyarán várhatóak. A negyedik évad első részét Russell Mulcahy rendezi és Brian Yorkey írja.

1 megjegyzés:

  1. Szerintem a legjobb évad a 3. volt. Nagyon nagyon jól meg lett csinálva. Sokkal jobb szerintem mint az egy, pedig nem gondoltam volna a második évad után, hogy az elsőt lehet überelni. Nagyon kíváncsi vagyok a 4. évadra is. :)

    VálaszTörlés