Breaking News

Magyarországon ünnepli a Szólíts a neveden folytatásának megjelenését a szerző!

Az Athenaeum nem fukarkodott a jó hírekkel: nem csak a második kötet megjelenéséről kaptunk információkat, de kiderült az is, a szerző, André Aciman Magyarországra érkezik!
A Szólíts a neveden című regényből készült film hatalmas sikert aratott az egész világon, így nem volt túlságosan meglepő, amikor kiderült: érkezik a folytatás. 

A jó hír viszont, hogy a második kötet, aminek címe a kecsegtető Megtalállak lesz, a megjelenése pedig október 10-re várható. (A fülszöveget megtaláljátok kicsit lejjebb.)

A megjelenési időpont pedig nem véletlen: André Aciman ugyanis személyesen mutatja majd be az új könyvet a Margó Irodalmi Fesztiválon, amit október 10-13. között rendeznek meg a CAFé Budapest keretében a Várkert Bazárban.

A második kötet fülszövege:

A ​világszerte nagy népszerűségnek örvendő Szólíts a neveden szerzője visszatér csodásan összetett lelkű szereplőihez, hogy évtizedekkel első találkozásuk után tovább kutassa, vajon hány különféle alakban is jelenhet meg a szerelem.
Egyetlen közelmúltbeli regény sem beszélt olyan megrendítően a szerelem természetéről, mint André Aciman lenyűgöző könyve, a Szólíts a neveden. Legelső, 2007-es megjelenésekor Stacey D'Erasmo, a New York Times kritikusa „szerelmes levélnek, vallomásnak, különlegesen gyönyörű könyvnek” nevezte. Mintegy háromnegyedmillió eladott példány után pedig megszületett a később Oscar-díjjal is jutalmazott filmváltozat, amelyben Timothée Chalamet játszotta a kamasz Eliót, Armie Hammer pedig Olivert, a fiatal doktoranduszt, akivel egymásba szeretnek.
A Megtalállak-ban először Samuellel, Elio édesapjával találkozunk: épp látogatóba utazik Firenzéből Rómába a fiához, aki időközben sikeres zongoraművész lett. Egy fiatal nővel való véletlenszerű találkozása a vonaton fenekestül felforgatja az idős Sami terveit, örökre megváltoztatva életének hátralévő részét.
Nem sokkal ezután Elio Párizsba költözik, ahol ő maga is találkozik valakivel, Oliver pedig, aki időközben családos ember és főiskolai tanár lett Amerikában, hirtelen azon kapja magát, hogy szeretne visszalátogatni Európába.
Aciman érzékeny szerző, egyetlen rejtett rezdülés, az érzelmek egyetlen árnyalatnyi változása sem kerülheti el a figyelmét, hiszen ezekből áll össze a szenvedély. A Megtalállak visszatér az egyik legnagyszerűbb kortárs szerelmi regény világába, tovább feszegetve a kérdést, elmúlhat e valaha az igazi szerelem?

Nincsenek megjegyzések