Breaking News

Adam Bray: Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes

Adam Bray: Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes

A blogturnéról




A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Marvel amit tudnod kell és tudni érdemes című kötete, mely egyetlen rajongó polcáról sem hiányozhat. Ha szeretnéd tetőtől talpig megismerni az univerzum összes hősét, gonoszát és segítőjét akik a kiterjed képregényes világban eddig előfordultak, megtudni, hogy milyen kalandokba keveredtek, akkor tarts a Blogturné Klub kilenc bloggerével.
Kövesd a turnét, játssz és vidd haza a könyv egy példányát!


Kapcsolódó bejegyzések:


Kiadó: Kolibri
Oldalszám: 241
Fordító: Sepsi László
ISBN: 9789634373995
Sorozat: -
Nézőpont: -
Függővég: -
Bechdel-teszt: -
Moly link
Megrendelési link
Úgy gondolod, mindent tudsz a Marvel-képregények világáról? Akár igen, akár nem a
válaszod, ettől a könyvtől garantáltan eláll a lélegzeted!

Az Amiről tudnod kell és tudni érdemes izgalmas és kevésbé közismert tényeket vonultat fel a Marvel-képregénysorozatok több évtizedes történetéből. Hány színvariációja létezik Hulknak, mitől olyan különleges Marvel Kapitány macskája, és miként tett szert egy béka Thor mitikus erejére? Ebből a csodás, képregények stílusát idéző könyvből megtudhatod!


Véleményem


Ez volt az a könyv, amire annyira vártam!

Gyakorlatilag minden panaszomat orvosolta, amit az előző Marvel könyvnél (fent linkeltem az értékelésemet) hiányoltam. De persze így utólag mindez érthető: az a könyv a filmes szereplőkről szól, ez a könyv meg a képregények szereplőiről!

Én magam nagy rajongója vagyok a Marvel filmes univerzumának, és már többször fontolgattam, hogy neki kellene állni a képregényeknek is. De több évtized terméséről van szó, így számtalan nehézség visszatartott. Egyrészről nehéz lenne őket beszerezni. Másrészről egy ekkora világnál, ami ennyire szerteágazó, mégis hol kezdjek bele pontosan? Egymásra épülnek a különböző képregénysorozatok is, és az a típus vagyok, aki nem szeret lemaradni semmiről, épp ezért szinte kényszeresen igyekszem követni a megjelenési sorrendet és/vagy a szerző ajánlását a sorozatoknál. De mi legyen itt? És akkor ott van még az, hogy olyan óriási termésről beszélünk, aminél talán az egész életem sem lenne elég ahhoz, hogy teljesen up-to-date legyek.

Lehet persze olvasgatni különböző netes oldalakon kivonatokat a különböző szereplőkről, de ezek nagy része olyanoknak készült, akik amúgy is ismerik a világot. Épp ezért természetesnek veszik, hogy ismerek bizonyos szereplőket és történetszálakat, hogy tudom követni az utálásokat - de sajnos ez nincs így.



Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem vagyok tele kíváncsisággal: vajon pontosan mennyit változtattak az eredetihez képest a filmes univerzumban? Mi az, ami úgy történt, ami az, amit kihagytak, mi az, ami benne van, de kis csavarral? (Szerintem utóbbiak a legizgibbek.)

És egyáltalán: milyen érdekes infók vannak a kedvenc szereplőimről, helyszíneimről, amiket nem tudok?

Gyerekek, a kérdéseimre ez a könyv a válasz!

A Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes pontosan az olyanoknak készült, amilyen én magam is vagyok. Nem merül el túlságosan a képregények világában, tényleg "csak" arra törekszik, hogy egy-két oldalban, színesen, buborékosan bemutassa a legfontosabb és legérdekesebb tényeket az egyes szereplőkről, helyszínekről, tárgyakról.

És nekem ezgy pont tökéletes volt!

Vonaton olvastam a könyvet, ami már önmagában teljesítmény, hiszen nem csak kemény kötéses, hanem elég nagy alakú is, ráadásul merített papíros, így tekintélyes súlyú és nem olyan könyv, amit csak úgy becsúsztatsz a táskádba. (Nálam bőrönd is volt, abban cincáltam.) Érdemes amúgy nem csak lapozgatni, de szagolgatni is, igazi jókönyv illata van, bevallom, nem egyszer elcsábultam olvasás közben.



Na de amiért a vonatot behoztam: a párom mellettem ült, és nem győztem a vicces-meghökkentő tényeket felolvasni neki is, ami egy ponton már tényleg túl sokká vált, és közölte, fejezzem be, majd ő is elolvassa, tényleg szorítkozzak csak a legérdekesebb dolgokra. De hát annyi volt belőlük!

Úgyhogy én ezt a könyvet imádtam, megvett kilóra, mind a kivitelezésben, mind a tartalomban. (Ha hibát kéne említeni, az az lenne, hogy igazán sajnálom, hogy a szöveg mennyiségéhez mérten elég sok elütést találtam benne, akár ugyanazon bekezdésen belül is, pl. Thorr és hasonlók.)

Szóval én imádtam, szerintem a legtöbb Marvel rajongó így lesz vele. Hiába gyerekkönyv, szerintem abszolút érdekes bármelyik korosztálynak - tényleg csak az kell hozzá, hogy az ember érdeklődjön a Marvel világ iránt.

NAGYON AJÁNLOM


Nyereményjáték


Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzum filmjeit, illetve azok szereplőit. Minden állomáson találtok egy nevet, ami a hősök polgári neve, persze kicsit összekeverve a betűket. Ha megfejtitek, akkor az illető szuperhős nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Fontos! A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük; amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

ONTY ASKRT 

a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


07/20 Deszy könyvajánlója
07/21 Hagyjatok! Olvasok!
07/22 Dreamworld
07/23 Könyv és más
07/25 Nem félünk a könyvektől
07/26 Sorok között
07/27 Kelly és Lupi olvas
07/28 Függővég

Nincsenek megjegyzések