Breaking News

Végre megnézhetjük a Frankensteint - Benedict Cumberbatch és Jonny Lee Miller főszereplésével

Bevallom, évek óta szeretném megnézni a londoni National Theatre Frankenstein feldolgozását, ami több okból is érdekelt. 

Benedict Cumberbatch és Jonny Lee Miller külön-külön is nagy kedvenceim, hát még együtt! Plusz ehhez hozzájön még egy rendkívül érdekes koncepció: ők ketten ugyanis felváltva játszották a szerepeket. Azaz volt olyan este, hogy Cumberbatch volt a teremtmény (a könyv olvasása után valahogy a szörny nem feltétlenül áll a számra) és Miller Frankenstein, míg egy másik estén Miller volt a teremtmény és Cumberbatch Frankenstein. 

Ezt az ötletet imádom!




Sajnos arra esélyem sem volt, hogy az eredeti előadást lássam, viszont nálunk is többször vetítették a moziban, természetesen Budapesten. Én meg valahogy sose jutottam el odáig. 

Mindenesetre most, hogy egy sor színház vetíti az előadásfelvételeit a neten, így a National Theatre is - és megnézhetjük az előadást mindkét változatban, Youtube-on, otthonról!

Április 30. és május 7. között az a változat lesz majd nézhető, ami Cumberbatch a teremtmény, Miller pedig Frankenstein. 

Május 1. és május 8. között pedig az, amelyikben Miller a teremtmény és Cumberbatch Frankenstein.

És az elosztásban az is szuper, hogy akár rögtön egymás után is nézhetjük a két felvételt, nyilván csak május 1. és május 7. között. Ráadásul a kiírás alapján feliratozva is lesz az előadás, szóval akiknek feliratra szükségük van az angolul "mozizáshoz", azoknak sem maradnak mankó nélkül.

Én biztosan benevezek egy maratoni színházazásba!

Egy sor ajánlót és részletet is kaptunk, ugyanazon a csatornán lesznek elérhetőek a teljes előadások is, ahol ezek:


















Ebben a videóban pedig Benedict Cumberbatch mutatja be az előadást:


Nincsenek megjegyzések